Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Termékek Menü

Z. Renáta - idősotthoni segédápoló, Anglia

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v36
Nekem a munka nem okoz problémát, valőszínűleg amiatt, hogy a lakók jól ápoltak, nem elhanyagoltak, minden adott a mindennapos hIgIéniájuk megteremtéséhez.
Az idősek az otthonban változó állapotban vannak, van aki kis segítséggel ellátja önmagát, járkál, értelmesen beszélget, de vannak akik ágyban fekvő magatehetetlen, beszédre is képtelen, vegetáló emberek, férfiak nők vegyesen. E két kategóriában az ellátottak kis százaléka található, nagyobb részük e kettő között helyezkedik el a 35 fős ellátotti körből.

Leírás

Szervusz Ágnes
 
Elnézést a kései reagálásért, de költözés, és az ebből adódó internethiány miatt nem tudtam írni. Remélem tudod még hasznosítani a válaszaimat.

  • Anglia alapvetően tetszik, kedvelem az angol embereket, ellentétben sok bevándorlóval, akik annyira keleteurópaiak próbálnak itt lenni, annak minden negatívumával, hogy néha nehéz őket elviselni. Ez főleg a románokra vonatkozik, akik elég sokan vannak ahhoz a munkahelyen hogy sokszor felbosszantsam magam a munkavégzésükön, és a viselkedésükön. Herefordban lakom a barátommal, de nem tetszik nekünk mert túl csendes, bár a szolgáltatások mind elérhetők. Van uszoda, éttermek, mozi, színház, és mindent meg lehet venni amit az ember akar, de hiányzik a Birminghami pezsgés, az a sokszínűség ami ott megtalálható.Ezen kívül a barátom nem talál itt munkát, nincs semmi nagyobb termelő üzem, raktár , ami felszívná az itteni munkanélkülieket.
  • 4 féle műszakban dolgozunk délelőtt ez 8-14 délután 14-21 egész nap 8-21 vagy éjszaka 21-8 főleg a két hosszú műszak fordul elő, de hamar eltelik, és közel sem olyan fárasztó mint gondoltam. Nekem a munka nem okoz problémát, valőszínűleg amiatt, hogy a lakók jól ápoltak, nem elhanyagoltak, minden adott a mindennapos hIgIéniájuk megteremtéséhez.
    Az idősek az otthonban változó állapotban vannak, van aki kis segítséggel ellátja önmagát, járkál, értelmesen beszélget, de vannak akik ágyban fekvő magatehetetlen, beszédre is képtelen, vegetáló emberek, férfiak nők vegyesen. E két kategóriában az ellátottak kis százaléka található, nagyobb részük e kettő között helyezkedik el a 35 fős ellátotti körből. Az ellátottak nagy része, talán a teljes létszám demens. Ennek súlyossága változó, és társulnak hozzá egyéb betegségek pl. parkinson kór. Őket etetni pelenkázni, öltöztettni, mosdatni kell. Meghatározott napirend van, de van idő a feladatok elvégzésére, és a megfelelő munkavégzés nagyon fontos, bár vannak rossz hozzáállású, a már az első pontban említett munkatársaim szerencsére kis százalékban. A feladatok elvégzésére elegen vagyunk, a betegeket nem emeljük, erre a feladatra van daru, fizikailag nem megeröltető a feladat, és szerencsére nagyban más a szinvonal mint egy otthoni idősotthanban. Hálapénzt és bármi egyebet elfogadni az idősektől, illetve rokonaiktól szigorúan tilos.Apró csoki , azért kivétel.Hosszú műszakban reggelit és vacsorát is adnak térítésmentesen, illetve ebédet is. Ez rendszerint szendvics, vagy valamilyen egyszerűbb Angol étel. hosszú műszakban 3 szünet van két 15 perces és egy 30 perces. Ennek betartására oda kell figyelni, és le kell tölteni. A bejárás a munkahelyre az intézmény gépkocsijával térítés ellenében megoldható, háztól házig hoz visz. Természetesen nem kötelező igénybe venni . Egy út 1.85 ez nem retur. Egy héten 30 és 50 óra között tudok dolgozni, havi szinten bőven megvan a 160 óra de inkább 180. Van lehetőség túlórára ami nem kötelező akár 20 és 50 óra között is lehet egy hónapban. A fizetésem még egyszer sem kaptam meg azon a napon amikor kellene, mindíg telefonálnom kell emiatt de ezt követően néhány óra múlva átutalják. Az összegel soha nem volt probléma. Fontos megemlíteni hogy kötelezően tanfolyamra iratnak be, ami ingyenes. Ezt elvégezni nem kötelező, de érdemes, mert fizetésemelés jár érte, és adott esetben más munkalehetőségek is elérhetők vele, intézményen kívül, de akár belül is, de ez utóbbi ritka.
  • Hereford drágább minden téren mint Birmingham volt, és mivel a barátom nem talál itt munkát ezért kb 200 font marad meg havonta. Sok munkatársam egyébként szereti ezt a várost, én mindenképp, a csendes, eseménytelen települést szeretők figyelmébe ajánlom.
  • Szállással kapcsolatosan csak rosszakat tudok mondani. Az intézmény nem tudott szállást biztosítani, csak nagyon mostoha körülmények között, többen egy szobában, vagy olyan kicsiben ahol csak az ágyam fért volna el, se ablak se semmi. Rendkívül nehezen és szerencsével tudtam a kezdő időszakban egy olyan szobát találni amit pároknak is kiadnak ez 450 fontba került mindennel együtt. Sokan laktunk ott, sok igénytelen románnal akik a nappaliban is aludtak, így csak a saját szobánkba tudtunk lenni. Itt ettünk. A konyha használható volt a hűtő viszont nagyon kicsi így az ételünk egy részét az udvari kamarában tartottuk, még szerencse hogy tél volt. Általában csak én takarítottam, meg a barátom. A felszereltsége egyébként jó volt.
  • Minden nap az internetet néztük másik szállás után de csak most márciustól tudtunk egy kis házba elköltözni szintén szerencsével, egy munkatársammal összefogva, a főnököm segítségével. Idegrendszerileg eléggé felörlődtünk ebben a szálláskeresésben. Most nagyon jó a szállás új jól felszerelt tiszta 500 font + rezsi+ city cauncil egy hónapban. Ezek az árak jóval többek mint Birminghamban voltak.
  • Továbbra is várom az NMC regisztrációs számomat, és ha ez megjön terveim szerint szeptember környékén visszamegyünk Birminghamba vagy egyéb nagyobb városba, ahol a barátom is tud dolgozni, mert hiába van referenciája is az előző munkahelyéről ami egyébként szintén euworkos munka volt a bootsnál itt nem talál munkát. Az elköltözés Herefordból tehát csak idő kérdése. A munkát egyébként szeretem, és a munkahelyemet is, de az előbb említettek miatt megyünk innen. Továbbra is Angliában szeretnénk élni és nővérként dolgozni, ezért még lehet keresni is foglak ha meglesz a NMC szám.
  • Összességében nem bántam, bántuk meg hogy kijöttünk, főleg Birminghamban volt minden jó, itt a szállás körüli hercehurca az csak erős idegzetűeknek ajánlott, illetve ha valaki egyedül jön akkor könnyen találhat szállást. Én csak továbbra is azoknak ajánlanám ezt a helyet akik a csendes nyugodt kisvárosi létet szeretik és elviselik a román munkatársaim elég nyers és kioktató stílusát. 
Remélem hasznosítani tudod válaszaimat és kérdezz nyugodtan ha lesz valami.
Szia
Z. Renáta

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Hasonló, ezt is nézd meg!

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!