Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Állások Menü

Vígh Krisztina - Házi betegápolás Anglia

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v25
Az EU Work Kft.-vel mentem ki külföldre. Ők már 2 helyre is kiközvetítettek.
Minden rendben ment korábban is és ugyanúgy most is. Bennük megbíztam és nem kértek semmilyen közvetítői díjat sem, mindent elintéztek, nekem az égvilágon semmit nem kellett intéznem, a repülőjegyet pedig az angol cég fizette.

Leírás

Az EU Work Kft.-vel mentem ki külföldre. Ők már 2 helyre is kiközvetítettek. Minden rendben ment korábban is és ugyanúgy most is. Bennük megbíztam és nem kértek semmilyen közvetítői díjat sem, mindent elintéztek, nekem az égvilágon semmit nem kellett intéznem, a repülőjegyet pedig az angol cég fizette.

A jelentkezéstől számítva körülbelül 1 hónap múlva már indulhattam is. Ehhez kellett az erkölcsi bizonyítvány (kb. 2500 Ft a postai ajánlott feladással), születési anyakönyvi kivonat, illetve ezek angol nyelvű fordítása (ez 5000 Ft volt az iroda által ajánlott fordítóirodában), valamint 2 angol nyelvű referencia korábbi munkavállalóktól.

Az állásinterjú során az angol cég tartott kiválasztást Magyarországon, ami elég ritka. A legtöbb cég csak helyben (UK) tart interjút. Először bemutatták a céget, elmondták milyen feladatok várnak az új munkatársakra, ezután egyéni elbeszélgetés következett, ahol ki is választottak.

Personal care assistant a munkaköröm, a cég kliensei bénult emberek, a szokásos care feladatok: fürdetés, tisztába tevés, ezen kívül minden kliensnél eltérő miket kell csinálni, erről órákig tudnék mesélni. Általában heti 4-5 napot dolgozom. Van, aki live-in-ben dolgozik - ott is alszik -, én csak 1 hetet csináltam azt, de az állandó kliensemnél live-out package van, szóval nem kell ott laknom nála.

Ebben a munkakörben nélkülözhetetlen a folyékony angoltudás alapkövetelmény. Persze néha még most sem értem mit beszélnek, de ha a munkával kapcsolatosan nem értek valamit, nem veszik rossznéven, ha kérdezek. Egyesek kicsit lenézik a külföldi munkavállalókat (néhány brit), de a legtöbb ember és a kliensek nagytöbbsége 100%-osan elfogad minket, hisz itt annyi nemzetiség van, olyan színes ez az ország! Ez teljesen természetes itt.
 

Nekem 8,05 és 11? között vannak az órabéreim. Egyébként a minimál órabér 5,75 ?. A havi fizetést 4 hetente kapjuk meg, és hogy mennyit, az az adott hónapban ledolgozott órák számától függ. Az első fizetésem 600? volt úgy, hogy a tréning hete alatt teljes ellátást fizettek (3 fogásos vacsorával szállodában) plusz egy hetet dolgoztam. A következő - már teljes havi - fizetésem 1.200 ? volt úgy, hogy az egyik héten 17 órát - egy 12 órás és egy 5 órás műszakot - dolgoztam, a másik héten meg 30 plusz órám volt. Ez még csak a betanítás volt az állandó kliensemnél. Szóval ennél sokkal több lesz a későbbiekben, mivel heti 50-60 órát szeretnék dolgozni.

Én most már saját szobát bérlek heti 65 ?-ért Portsmouth-ban, double bedroom (franciaággyal) 20 percnyire gyalog a tengerparttól! Szuper! Imádok itt lakni!

Kajára elég keveset költök, szerintem sokkal olcsóbban meg lehet úszni, mint otthon. Egy menüt (pl.take away-ben) 3-5 ?-tól lehet kapni. Amire érdemes figyelni, hogy nagyon nagy különbségek lehetnek egy kis sarki közért árai és egy szupermarket márkatermékeinek az árai között. A 2,2 l-es tej pl. az Iceland-ben 1?, amúgy az 1,1 l-es 60p = kb. 200Ft. Ők pintben mérik a tejet, de rá van írva literben is. Olcsók a mirelit "junk food-ok" (előre elkészített főtt kaja) és nagyon gyors (5-10 perc mikróban), ízük mondjuk nincs semmi, de olcsón meg lehet úszni, és ha napi 12 órát dolgozol, főzni már nem nagyon van időd. Persze minden attól függ, mit akarsz enni, venni. Én főleg párolt zöldséget eszem (1 kg nyers répa 75 p, 1 kg mirelit brokkoli vagy vegyes köret 1?), rántott hallal (mirelit breaded 100% cod fillet 3-4 ?, 4 szelet). Szóval így se jön ki sokra. Ha meg az itteni fizuhoz képest nézed, nevetségesen olcsó minden!
A telefonálás sokkal olcsóbb, mint odahaza (pl. az anyukámat 4 p-ért hívom mobilról (tehát kb. 12-15 Ft/perc, otthon mobilról 40 Ft-ért hívtam!)

Ruhát én a Primark-ban vásárolok a legtöbbet. Nagyon sok leárazás van, ilyenkor 1-2 ?-ra leáraznak sok mindet, iszonyat olcsón nagyon be lehet vásárolni! Sokkal olcsóbb, mint otthon például a New Yorker, H&M, stb.

2 hónapja jöttem ki, és nem tervezem, hogy valaha újra visszamegyek Magyarországra, csak látogatóba!

Előzőleg Birmingham-ben laktam, ott találkoztam magyarokkal, akik segítettek, információkat adtak az eddigi tapasztalataikról. Megmondom őszintén csodálkoztam is! Most itt Portsmouth-ban még nem találkoztam magyarokkal.
 
 

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

További képek

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!