Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Termékek Menü

Utolsó roham Angliába a Brexit előtt

2018. 08. 28. 04:42:05

Ismét többen érdeklődnek Angliai munkavállalás iránt Kelet-Európából, ami nem csoda, hiszem most van az utolsó lehetőség, hogy TELJES JOGÚ állampolgárként, az ottani jövőnk miatti aggodalom nélkül mehetünk Angliába dolgozni! Márciusban ugyanis bekövetkezik a BREXIT, és bár 2019 végéig még ugyanúgy mehetünk minden megkötés nélkül dolgozni március után is, már külön nyilvántartásba kerülnek az ekkor először kiérkezők, és csak egy kétoldalú megállapodás biztosítja a munkavállaláshoz való jogukat (erről már kicsit bővebben írtunk korábban itt) . Fontos tudni, hogy Brexittől függetlenül az év elején van a legkevesebb munkalehetőség az egyesült Királyságban, tehát a gyakorlatban az idei ősz az utolsó igazán jó lehetőség – ne hagyd ki! Bizonytalan vagy? Összeszedtük, hogy a VISSZAJELZÉSEK ALAPJÁN miért éri meg NAGYON, Angliában (különösen vidéken!) élni pár évet.

 1. Anyagiak. Normál, 36-40 órás munka mellett is megélsz és még félre is teszel. Ha Londonban nem is, de vidéken ügyfeleink forintban százezreket tudnak félre havonta úgy, hogy közben nem kell szűkölködniük sem.
   
 2. Nyugi van. Ez összefügg az előző ponttal. Nincs a megélhetés miatti stressz, mindenki nyugodtabb, lazább, az embereknek több idejük (és pénzük) marad a szabadidejük hasznos vagy épp haszontalan eltöltésére.
   
 3. Jó a levegő. Magyarországon, és ez nem csak Budapestet jelenti, sajnos a világ egyik legrosszabb minőségű levegője van. Angliában vidéken, az óceán közelsége miatt is sokkal tisztább a levegő, az allergiások külön örömére.
   
 4. Lesz egy kocsid. Angliában nagyon olcsón lehet jó állapotú használt autót venni, az ottani fizetésedből ez nem lesz probléma :)
   
 5. Az állam nem ellenség. Ha valami problémád van, a közhivatalok azt teszik, ami a feladatuk lenne: megpróbálnak segíteni, nem pedig direkt keresztbe tenni, büntetni az embereket. A hivatalos ügyek intézése gyakran egyszerűbb, mint otthon az anyanyelvünkön.
   
 6. Könnyű beiskolázás. Sok az általános iskola, ezért kisebbek az osztályok, mint nálunk, jobban oda tudnak figyelni a gyerekekre, és marad energia a speciális helyzetű tanulókra is – például egy nem anyanyelvi gyerekre.
   
 7. Étel. Az angol kosztnak elég rossz a sajtója, pedig egyáltalán nem rossz, inkább csak egyhangú. Viszont a népek sokszínűségének köszönhetően a világ összes étkezési kultúrája elérhető, így rengeteg mindent ki lehet próbálni és mindenki megtalálhatja a kedvencét.
   
 8. Pozitív és segítőkész emberek. Az irigység, „rosszakarás” alig ismert fogalom az Egyesült Királyságban. A pesszimista, negatív általános panaszkultúra kifejezetten bántó annak, aki hosszabb angliai tartózkodás után hazalátogat.
   
 9. Multikulti. Meglepő a sokszínűség, de nagyon bele lehet szeretni. Olyan sok, különböző kultúrájú és mentalitású embert ismerhetsz meg egy helyen, mintha beutaztad volna a világot!
   
 10. Hőmérséklet. Soha nincs átkozottul meleg vagy farkasordító hideg. A hőmérséklet általában a 0 és 30 fok között tud maradni.

(Megjegyzés: az Euwork 99%-ban vidéken helyezi el ügyfeleit, ezért a visszajelzéseink is innen vannak. A fentiekből Londonra, ahol a legtöbb magyar él, nem mind igaz)

Összefoglalva: ha még nem vagy Angliában, akkor idén ősszel még mindig megéri kimenni és kipróbálnod magad ebben a remek országban!

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!