Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Termékek Menü

Zs.Tamás - reptéri dolgozó

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v220

A beosztásom roppant egyszerű: 6 nap meló, 3 nap szabad. Ez így az egész évben.

Szabadságom annyi, mint az életemben soha 30 nap alap+túlóra hegyek (30-40 nap pluszban összejön egy évben), idén júliustól októberig minden hónapban 2 hét szabad. 

Haza (Győrbe) ritkán járunk, inkább jönnek a családtagok, barátok, ismerősök, vagy most ősszel éppen Hurghadába***** készülünk.

Én ezelőtt hajóztam, valamint Írországban éltem, semmit nem bántam meg, de ha előbb tudom, hogy itt Bajorországban ilyenek a viszonyok, régebb óta dolgoznék itt...

Leírás

A ti segítségetekkel 2016 novemberében kezdtem aa müncheni reptéren, repülőgép-felkészítőként dolgozom azóta is több pozícióban, jelenleg a Lufthansa leányvállalatáná, aki most áprilisban vett át közvetlen. 

A német partnerirodában gy nagyon korrekt céget ismertem meg, kapcsolatunk azóta szinte baráti. Az irodavezetőkkel és tulajdonosokkal  szinte barátivá is alakult a munkakapcsolatunk. Az egyetlen gyenge pontja (volt) a dolognak a szállás, de erről már írtam, és amúgy tényleg nem az ő saruk, itt München körül kezdetben nullák az esélyek korrekt lakásra, szobára, stb. Ki kell ülni, utána kell menni és szerencse, szerencse, szerencse. 

Azóta feleségem is itt van már több, mint egy éve velem, és egy 100m2-es 4szobás kertesházat bérlünk itt Erding közelében egy tipikus bajor faluban. Migráns jelentem - a magyar közmédia (??) nagy bánatára - sehol a közelben. Bajorország engem, minket egyből befogadott, és azóta már ezt tekintjük otthonunknak. 

Amúgy a német partneriroda és most a közvetlen cégem bevallása szerint is a magyar munkaerőt kimondottan kedvelik a müncheni repülőtér minden területén, és nekem is ezek a személyes tapasztalataim.

És ha már tapasztalat: nekem eddig a két év alatt egyetlen negatívban nem volt részem, bár én is lelkiismeretesen állok a munka részéhez (is). 

Lassan két éve, hogy itt a repülőtéren dolgozom, kint a Flugzeugabfertigungnál voltam 6 hónapot, azóta Schulungok, a repülőtéri akadémiai elméleti és gyakorlati képzések után folyamatosan más, több munkakört is betöltünk, én jelenleg a repülőgép ivóvízellátásával, valamint Cargo (teheráru) logisztikával foglalkozom. 

A beosztásoom roppant egyszerű: 6 nap meló, 3 nap szabad. Ez így az egész évben.

Szabadságom annyi, mint az életemben soha 30 nap alap+túlóra hegyek (30-40 nap pluszban összejön egy évben), idén júliustól októberig minden hónapban 2 hét szabad. 

Haza (Győrbe) ritkán járunk, inkább jönnek a családtagok, barátok, ismerősök, vagy most ősszel éppen Hurghadába***** készülünk.

Én ezelőtt hajóztam, valamint Írországban éltem, semmit nem bántam meg, de ha előbb tudom, hogy itt Bajorországban ilyenek a viszonyok, régebb óta dolgoznék itt.

Ezúton szeretném még egyszer megköszönni nektek a közreműködést a kezdeteknél!

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: raktárimunka beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!