Állások Menü
0

Rozs Dániel - vendéglátós munka Skócia

Rozs Dániel - vendéglátós munka Skócia Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v23
Most, a szezon közepén kb heti 50-60-70 órát dolgozunk, foglaltságtól és pozíciótól függően, de az nagyon ritkán fordul elő, h valaki heti 40 óránál kevesebbet dolgozik.

Heti 5-6 nap meló, de erről is lehet tárgyalni. A bér a normál minimál, amit rendesen, következetesen és időben fizetnek.
Leírás

Szia Detti!

Akkor rövid helyzetjelentés:

Munkahely: D**** Hotel, Skócia

Alapvetően minden rendben, egész nyugodtan ajánlhatjátok másoknak is :)

Hogy a kérdések mentén haladjak:

A munkafeltételek jók. Én a recepción dolgozom 90%ban, general assistantként papíron. Alapvetően ott dolgozik az ember, ahol a legjobban megfelel, nyilván nyelvtudás és szakmai tapasztalat szerint. Nyelvtudás nélkül nem szeretnek alkalmazni, de van rá példa, kitchen porter vagy housekeeper pozíciókban.

Most, a szezon közepén kb heti 50-60-70 órát dolgozunk, foglaltságtól és pozíciótól függően, de az agyon ritkán fordul elő, h valaki heti 40 óránál kevesebbet dolgozik. Heti 5-6 nap meló, de erről is lehet tárgyalni. A bér a normál minimál, amit rendesen, következetesen és időben fizetnek, bankszámlára utalással, ill. ennek hiányában az első 6 héten paycheck formájában. A heti óraszámot lehet befolyásolni, a management teljesen flexibilis, ha túl sok, szólsz és visszaveszik, ha túl kevés, lehet beszélni róla, és inkább haveri viszony van, nem a Mo.-on megszokott merev hierarchia, de talán ezt neked nem kell magyaráznom :)

Vagyunk vagy 8-10en magyarok, plusz az izlanditól kezdve Indián át zimbabweig mindenféle munkatárs, a helyi munkaerő ugyebár nem jellemző :) Rögtön a szálloda mellett van a staff block, ahol a legtöbben lakunk. Mindenkinek saját szobája van, teljesen korrekt, mosdókagylóval, közös zuhanyzóval a folyosón, de luxusra nem kell számítani. Van ugyan közös helyiség is, de sok minden nincs benne: nincs mosógép, nincs semminemű főzési lehetőség s nincs internet, csak a szálloda épületében, de sztem aki jövőre jön, annak már ezt is elintézzük :)

Havi kereset: Órabér: 6.08 bruttó, ahogy kell. A heti átlaggal számítva, adózás és szállás levonása után heti 200-250 font környékén lehet eltenni, plusz az adót ugyebár szezon végén vissza lehet igényelni. Sokat nem kell költeni, lehet, de nem kell. A szállásköltségben benne ban a napi 2szeri étkezés, annyit mondanék, h életben tart, de íze ritkán van :) de korrekt, ennyi pénzért.

Probléma nekem nem igen volt, de ha vmi adódik is, a főnökség segítőkész.

Alapvetően annak ajánlanám a helyet, aki nem egy városi ember, mert az egyutcás faluban nincs gyakorlatilag semmi. Van 2 kocsma, nagy hasznunkra válik :), egy minden igényt kielégítő supermarket, van ATM, Bank of Scotland, Post Office és buszközlekedés, de ezt nem túlozzák el. Ha vmi komolyabb elintéznivaló van, vásárolnivaló, a legközelebbi nagyobb város Inverness, 2 óra autóval és 3 busszal, borsos áron.

DE: a környezet gyönyörű: a szálloda közvetlenül a tengerparton van, 10 perc sétára a hegyektől. Az egész szigeten össz 9000en laknak, gyönyörű vad skót táj mindenütt, szabadnapokon rengeteg kirándulási lehetőséggel, és nagyon megy a turizmus. Az időjárás alapvetően hideg és esős, de nem vészes, mindazonáltal nyári embereknek nem ajánlom.

Összegzésként annyit h egy szezonra és pénzgyűjtésre tökéletes, lehet szépen dolgozni és nyelvet tanulni, ismerkedni és mivel szállodalánc tagról van szó, jó továbbjutási lehetőségek is vannak, nyilván egyéntől függően.

Én spec. nem tervezem h visszajövök, de nem a hely miatt, hanem csak mert nem tudok sokáig a s***** - en maradni és szeretném magam sok helyen kipróbálni.

Sok sikert a leendő kollégáknak, és Neked odahaza, anyit pedig hadd jegyezzek meg, h sok munkaközvetítővel találkoztam és beszéltem, de az irodátok volt az egyik legmegbízhatóbb és legprofibb, Te pedig MINDEN tekintetben megállod a helyed :)

Üdv Skótföldről :)

Rozs Dani

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
Kolozsvár: +40-367-086-167

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: vendéglátós beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Akár csak két évvel ezelőtt, idén ismét arra kérnénk Titeket (különösen, ha már nyugat-európai fizetésnek örvendtek), hogy támogassátok az Age of Hope alapítványt és annak kampányát: ez az Ezer Gyerek Karácsonya. Ez egész röviden azt takarja,hogy minden évben ezer mélyszegénységben élő gyereket ajándékoznak meg karácsonykor, akik különben nem kapnának semmit sem :( 

Most kétszer nyerhetsz. Egyrészt segítesz egy csomó gyereken, és ettől máris jobban érzed  magad :) Másrészt az adományozók között értékes nyereményeket sorsolunk ki az EUWORK Kft jóvoltából!

Első díj: egy hazaútra szóló repülőjegy bárhonnan Európából! 2 db Második díj: ebédmeghívás egy hatalmas paprikáscsirke szendvicshez a budapesti Oktogonnál lévő Panineriában.  3 db Harmadik díj: professzionális hátmasszázs akár "házhozszállítással" is.