Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Termékek Menü

K.Csaba - Reptéri dolgozó

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v999

Összességében a munkát mindenki számára ajánlom, aki képes közepesen nehéz fizikai munkát végezni. A fizetés az átlagnál ugyan magasabb, de ha saját albérletben szeretnél lakni, akkor máris nem olyan egetrengető fizetésekről beszélünk, ám aki külföldön szeretné megvetni a lábát, első állásnak tökéletes.

Leírás

Összegzés a munkáról:

Minden újonc kizárólag munkaközvetítőkön keresztül kezdheti meg reptéri pályafutását, majd –hacsak nagyobb butaságot nem csinál az ember- kb. 9 hónap elteltével kapja az átvételi ajánlatot az anyacéghez, legalábbis a német cégnél.
Ugyanis, a  müncheni reptéren 2 cég végzi a gépek ki- és bepakolását. Az Euwork által a német partnerhez kiközvetítve mindkét céghez kerülhetsz attól függően, hogy mikor indítják kezdő tanfolyamaikat, de akár választhatsz is. Ehhez egy kis mankó, amit jó ha tudsz:A svájci cég esetében kevés dolgozó a jellemző, iszonyú pörgés egész nap, rosszabbnál rosszabb gépek tömkelege (plEmbraert pakolni katasztrófa), viszont cserébe magasabb a fizetés, és gyorsabb az előrehaladás, hamarabb értesz mindenhez. A német cégnél kisebb a pörgés (a nyári szezon azért itt is húzós) és ezáltal a terhelés, viszont kicsit kevesebb is a fizu. . Hacsak nem vagy extrém strapabíró, akkor a svájci céget kerülném a helyedben, annyit nem ér az a ~200€ plusz havonta.

Ha eldöntötted melyik céghez mész, választhatsz, hogy belsősként(=Innendienst) vagy külsősként(=Außendienst) szeretnél dolgozni. Belsősként –ki gondolná- bent dolgozol, amolyan háttérmunkásként, a csomagok előkészítése bepakolásra valamint kipakolás utáni szortírozása a feladat. Előnye, hogy egész nap fedett helyen és állandó hőmérsékleten dolgozol, hátránya ugyanez, illetve a túlzott monotonitás, és azért egy konténerbe bepasszintani sokszor fejmagasságban a csomagokat, nem egyszerű. Külsősként a szabadban dolgozol, ki vagy téve az időjárási viszonyoknak, viszont változatosabb és talán kevésbé megterhelő. A feladat a gépek be- és kipakolása, közvetlen kapcsolatba kerülsz a repülőkkel, a kiszolgáló gépekkel, szóval izgibb – ha a gépek is működnek.

A munkaidőről néhány szó. A német partner által előírt havi óraszám 163 óra. Nyáron szinte kivétel nélkül csak 12 órázol (10+2 óra fizetetlen szünet), úgy egyébként pedig 8-10-12 órák a jellemzőek. Létezik ezen kívül osztott műszak is, amikor egy nap két részletben dolgozol (pl. 9-13 és 17-22), cserébe a köztes időszakra kompenzálnak némi plusz juttatással. Külsősként a legkorábbi időpont 4:30, míg a legkésőbbi végzés 00:30 lehet. Belsősként mindkettő időszak kitolódik kb 1 órával, mivel az első gépeket elő kell készíteni, míg az utolsó gépek után a csomagokat szét kell válogatni. Plusz műszakokat kérhetsz, ha kevesled az órákat, viszont egy hónapban legalább 9 szabadnapodnak lenni kell, ez előírás.

Nyelvtudás: Egy jó erős alapfokkal már érdemes lehet nekivágni, középfokkal viszont már kényelmes. A mindennapos kommunikációhoz elég pár kifejezést elsajátítani, kézjeleket megtanulni és simán átvészelhető kevésbé jó nyelvtudással is. Viszont, az oktatások során nem árt a magasabb szintű nyelvtudás, mert rengetegen tudják a gyakorlatot pöpecül, az írásbeli teszten elbuknak azon, hogy nem értik a kérdést. Tehát ha nem akarsz leragadni kizárólag a gépben történő pakolászásnál, hanem a kiszolgáló gépeket is kezelni akarod, középfok alatt ne gyere, vagy pedig nagyon intenzíven tanuld a nyelvet.

Fizetés: A 163 órára a különböző juttatásokkal (vasárnap +50% órabér, ünnepnap +100%, éjjeles pótlék +25%, valamint utazási támogatás, ledolgozott napok függvényében prémium), 1-es adókategóriában nettó 1500€. Túlóra kifizetéssel, osztott műszakokból befolyó kompenzációval 1600-1800€ is könnyen összejöhet, és ha még egy ünnepnap is becsúszik, akkor az 1900-at is karcolhatod.

Maga a munka: Nem túl megterhelő, átlagos fizikum elég hozzá, ha pedig sportolsz mellette valamit, akkor nem vészes. A legelső 1 hónap szívás, amíg alkalmazkodik a szervezeted, addig térd-könyök-csukló ízületi problémák felbukkanhatnak, de utána hozzászoksz, és meg sem kottyan.

A fentiek kizárólag a munkaközvetítős hónapokra vonatkoznak, az anyacégnél már sokkal másabb a helyzet, vannak pozitívumok és negatívumok is jócskán. Ezekre nem térnék most ki, az a 9 hónap rengeteg, majd időközben megtapasztalod és döntesz, hogy maradsz-e vagy sem.

Összességében a munkát mindenki számára ajánlom, aki képes közepesen nehéz fizikai munkát végezni. A fizetés az átlagnál ugyan magasabb, de ha saját albérletben szeretnél lakni, akkor máris nem olyan egetrengető fizetésekről beszélünk, ám aki külföldön szeretné megvetni a lábát, első állásnak tökéletes.

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

További képek

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: raktárimunka beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!