Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Termékek Menü

G. Anita Support Worker - Anglia

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v880

Szia Pál,

Lassan 3 hónapja vagyok itt, az első hetekben shadowing-gal kezdtünk tehát követtünk egy tapasztalt kollégát, a tréningek folyamatosan már munka mellett vannak, és van lehetőségem szólni, ha szeretnék valamilyen tréninget, ugyanis a gyerekekkel nehéz, sajnos nem mindenki alkalmas arra hogy fejlesszük a képességeiket.

A munkatársak viszont segítőkészek, és a spanyol lányok akikkel együtt kezdtem nagyon támogatóak, illetve a létesítmények jól felszereltek, ahogy beszéltük csatolom egy átlagnapom leírását.

Leírás

Szóval munkakezdés 7.30-kor, megérkezem a házhoz, valaki a nappali műszakból elvégzi a security check-et, ami az jelenti hogy végigmegyünk a házon/házakon és ellenőrizzük hogy minden rendben van-e, illetve van egy rövid reggeli meeting hogy minden rendben volt-e az éjjel, történt-e valami szokatlan illetve mi a napi terv. Ezután a beosztásban megnézem hogy melyik házban kivel töltöm az első 2,5 órát,és van-e valami egyéb teendő.Napközben egy úgynevezett "rota"(napi beosztás)szerint váltjuk egymást a kollégákkal,ez kinyomtatva mindig megvan az otthonokban, itt van feltüntetve hogy ki, mikor melyik lakóval lesz, ki készíti a reggelit/vacsorát, melyik lakóval ki megy programokra (uszoda, séta,  terápiás lovaglás, családlátogatás, terápiás szoba stb.) és persze hogy mikor van szünetem ( ez 2,5 órás nem fizetett szünetet jelent, ami lehet az első szünet, ez azt jelenti hogy aznap csak 10.00-re kell mennem dolgozni, vagy az utolsó., ez azt jelenti hogy napközben kapok 30 perc szünetet és este 18.00-kor befejezem a munkát, illetve napközben , ekkor kimehetek a városba, vagy elvonulhatok a személyzeti szobába.A napi beosztás mindig kész előző nap,lehet előre tervezni.)

Reggel 9 kor van a reggeli, de ettől el lehet térni, aki pl. cukorbeteg, annál a lakónál nem, ha hozzá vagyok beosztva akkor elkészítem a reggelijét ami minden napra meg van határozva hogy mi, segítek a gyógyszerek beadásában, ezt egyedül majd egy külön tréning után fogom majd csak tenni. Reggeli előtt segíteni kell a mosdatásban, aki pelenkát visel neki ki kell cserélni, a női lakókét nők, a férfiakét férfi gondozók végzik, de van aki teljesen szobatiszta. Ezek után vagy séta, vagy TV nézés, vagy más program, beosztás szerint takarítás stb. Hétfőtől péntekig szakács készíti az ebédet, hétvégén mi,beosztás szerint. Délután az adott napi program illetve ha aludni szeretne a lakó akkor joga van hozzá, ez esetben takarítás vagy más házimunka, pl. mosás, ruhák összehajtogatása stb, minden 30 percben ellenőrizni kell a lakót aki alszik, mert sokaknak van epilepsziájuk, erre is van tréning hogy mit kell tenni ilyenkor illetve milyen és mennyi gyógyszert kapnak. Napközben egy erre feladatra létrehozott programban kell rögzíteni hogy a lakó mikor mit csinált (pl nem kért ebédet és uzsonnát-így az éjszakai műszak érti miért kér több vacsorást, volt-e epilepsziás rohama,a vércukra rendben van-e  stb) Este 8-kor végez a nappali műszak, az esti 7.30-kor érkezik, ilyenkor a meetingen átadjuk az információt az az nappal történtekkel kapcsolatban majd a security check.

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!