Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Termékek Menü

7 érv a halogatás ellen

Sokan vannak, akik csak tervezgetnek, mérlegelnek, halogatnak. Bár az óvatosság általában kifizetődő, ezúttal nem biztos: bár nem tudjuk, pontosan mit hoz a jövő, de egyet szinte biztosan kijelenthetünk: hogy ez az utolsó teljes év, amikor a régi feltételekkel, korlátozások nélkül vállalhatunk munkát az Egyesült Királyságban!

Még mindig halogatsz és jó okod van rá? Nekük is van 7 érvünk, hogy miért most vágj bele!

7 érv, hogy ne várj tovább, ha az Egyesült Királyságba készülsz

Magyarország EU-s csatlakozása óta két generációi is munkaképes korba lépett. Számunkra már a munkavállalók szabad mozgása már nem egy elérhetetlen álom, hanem a világ legtermészetesebb dolga. Ráadásul már 7 éve korlátozások nélkül vállalhatunk munkát, vagyis: bármelyik tagországban ugyanolyan feltételek mellett dolgozhatunk, mint annak saját állampolgárai.

Többen éltünk és élünk is ezzel a lehetőséggel.  A felmérések szerint az Egyesült Királyságra esett főként a választásunk, ami nem is meglepő. Ugyanis ez a legkézenfekvőbb, elérhető közelségben lévő alternatíva, ha angol nyelvterületet céloz meg valaki, továbbá a kereseti lehetőség szempontjából is igen előkelő helyen áll.  

Vannak viszont sokan olyanok is, akik csak tervezgetnek, mérlegelnek, halogatnak. Bár az óvatosság általában kifizetődő, ezúttal nem biztos: bár nem tudjuk, pontosan mit hoz a jövő, de egyet szinte biztosan kijelenthetünk: hogy ez az utolsó teljes év, amikor a régi feltételekkel, korlátozások nélkül vállalhatunk munkát az Egyesült Királyságban!

Még mindig halogatsz és jó okod van rá? Nekük is van 7 érvünk, hogy miért most vágj bele!

  1. „Majd elmegyek az Egyesült Királyságba dolgozni, ha befejeztem a tanulmányaimat.” A szüleitek ennek a kijelentésnek hallatán biztosan megkönnyebbülten sóhajtanak fel. Nem feltétlenül jó azonban a „papírra” várni, főleg, ha külföldi munkát szeretne utána az ember, ahol pedig a tapasztalatnak sokkal nagyobb szerepe van az elhelyezkedésnél, mint a végzettségnek. Lehet évet halasztani és számos gyakorlati hely lehetőség van külföldön is. Ne felejtsd el, hogy nyelvvizsga is feltétele a diplomának, és bizony nem árt anyanyelvi környezetben elmélyíteni az iskolai körülmények között szerzett angol nyelvtudást.

 

  1. „Mennék, de egyedül félek belevágni.” A legtöbb munkára lehet ketten is jelentkezni, párral, baráttal, barátnővel, testvérrel. Ha pedig mégis csak magad mennél, ott is csapatban fogsz dolgozni, jobbára fiatalok között, nagy eséllyel lesznek ott más magyarok is, egyedül tehát biztosan nem leszel.

 

  1. „Majd elindulok, ha összegyűjtöttem legalább félmillió forintot a kezdetekre.” Ha közvetítőn keresztül megy valaki, akkor ennek a töredéke is elég, vagyis kiutazás költsége és némi költőpénz. Az, hogy egyből munkaszerződéssel utazhatsz ki, helyben biztosítja a munkaadó a szállást, az étkezést is támogatja, segíti a hivatalos ügyek intézését, az nem csak a stresszt csökkenti, de a szükséges induló tőkét is a harmadára redukálja.

 

  1. „Hiányozna a családom és a barátaim.” Van fizetett szabadság, 3 havonta kb. 5 nap, de akár még ennyit sem kell várni, hiszen a szabadnapok összetolásával lehet nyerni már ezt megelőzően is akár pár napot, hogy hazaugorj egy kicsit. A távolság nem vészes, a repülőjegy megfizethető, főleg a kinti keresetből. Illetve a munkáltatók abban is partnerek, hogy időközönként látogatót fogadj.

 

  1. „Ha megtanultam rendesen angolul.” Az, hogy valamennyire tudj angolul, ha az Egyesült Királyságba készülünk dolgozni alapvető elvárás, viszont itt nem kell felsőfokra gondolni, társalgási szintű nyelvtudás már elegendő az elhelyezkedéshez. Anyanyelvi környezetben pedig sokkal könnyebb fejleszteni az angolt. Attól sem kell tartani, hogy ha más magyarok lesznek körülötted, akkor ellustulsz, mert a munkaadók kivétel nélkül elvárják, hogy minden dolgozó angolul beszéljen egymással is.

 

  1. „Ha kereshetek annyit, hogy megérje elhagyni az otthonomat.” Annak ellenére, hogy a legtöbb betanított munkára minimálbért fizetnek (amiből egyébként kint meg lehet élni), léteznek olyan munkahelyek, ahol a helyben biztosított dolgozói szállás és étkezési támogatás miatt a fizetés kb. kétharmada félretehető. Tehát havi szinten 200.000 HUFnak megfelelő font biztosan a zsebedben marad.  

 

  1. „Ha kapok egy jó ajánlatot” Tudunk egyet, ami a fent leírt előnyökkel mind rendelkezik! Kiváló gyakorlati hely a vendéglátásban, aminek megpályázásához társalgási szintű angolon kívül másra nincs is szükség. Lehet pároknak együtt jelentkezni, kevés indulótőkét igényel. A munkaadó szinte mindent biztosít, sőt még a kiutazást is támogatja a repülőtérről egy ingyenes transzferbusszal. Közel van, és látogatót is lehet fogadni.

 

http://www.euwork.hu/kulfoldi-munka/angliamunka/vidamparki-munka-angliaban-211

Olvasd el, jelentkezz, találkozz a leeendő munkaadóddal már Magyarországon, és kezdj el csomagolni J

Euwork Kft. Budapest

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!