Állások Menü
0

Teket Dávid - Mobilszervíz Ashford

Teket Dávid - Mobilszervíz Ashford Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v112
 Felettesek. Nem érzem, hogy lennének egyáltalán. Úgy értem, látok olyan feliratokat, hogy műszakvezető, koordinátor stb, illetve volt már nem 1 meeting is (mire figyeljünk, mi a priós stb.), de úgy eddig még senkivel sem volt bajom. Egyébként a legtöbb HR-es, műszakvezető mind lengyel.
Leírás

Hosszabb változat:

Július 31-én jöttem ki egy másik munkaerő közvetítő cég segítségével, ugye akkor már tudtam az SBE-ről (az EuWork-ben javasolta Rita amikor még a budapesti irodájukban voltam személyesen), de onnan még nem érkezett visszajelzés és nekem gyorsan kellett lépnem.

A Faurecia nevű cégnél dolgoztam 3 hetet, a Banbury-i telephely Mini Cooper típusú autóknak gyárt első / hátsó üléseket. Kemény fizikai munka volt.
Szóval egész kezdőtőkém 200 ezer forint volt, ami még Banbury-ben elment.

Kb. 3 hét alatt elment az a pénz, amit a kiutazásra szántam. Már eleve úgy jöttem ki, hogy a gyári munka csak amolyan ideiglenes kényszermegoldás. A bankszámla nyitás a Lloyd's Bank-nál történt. A híres National Insurance Number hiányában 3 nap alatt a postaládámban landoltatták a bankkártyámat. Ennyire ment simán.

Ott a szálláshely nagyjából oké volt. Egy új építésű lakónegyedben volt és 4x50 fontos mínuszokban vonogatták a lakhatási kauciót. Hozzátenném, hogy ott szobatársam is volt, és alig volt helyem ahová pakolhattam. 75 font volt a lakbér / hét.

Augusztus 10-e körül feltettem a reed.co.uk -re az önéletrajzomat, mint álláskereső, szépen kitöltve mindent, megcélozva az SBE egyik hirdetését.

Aug. 15-re behívtak interjúra telefonon. Húzós volt, mert csütörtökön kezdett éjszakással végeztem,  péntek délután 2-re kellett megjelennem és visszajutnom Banburybe a pénteki éjszakai kiképzésre.

Pénteken reggel fél 10 után aztán, első, önálló angliai utazásomnak is nekivágtam 250 kilométerrel délebbre. Persze izgatott voltam és le is értem időre, az interjú is jól ment, bíztatóak voltak a jelek. Pár oldalas formanyomtatványt kellett kitölteni, pár formai kérdést megválaszolni a HR-esnek. A szakmai interjút már mással volt, de a lényeg az, hogy a szakmai múltamat, az angolomat, az informatikai és a mobiltelefonos hátteremre volt kíváncsi. Adott egy primitívebb telefont, amit szét kellett szerelnem & össze kellett raknom.  Pár részletet (órabér, szerződés stb.) átbeszéltünk.

Aztán felvettek. Aug. 26-án kezdés (indukció). Az egész utazás, oda-vissza (kb. 500 km.) vonattal kb. 100 font volt. Itt nagyon drága a vonatozás.

Még 1 hetet maradtam Banbury-ben. Az pont arra volt jó, hogy S.O.S. keressem a szállást. Aztán utána 23-án szombaton le tudtam lépni Ashford-ba.  Mivel nem volt már nagyon sok pénzem, kellett egy olyan szállás ami nem eget rengetően drága (bele értve a deposit-ot is).

Szerencsére Rita az EuWork-től elküldte azokat az elérhetőségeket ahol érdeklődhettem a dolog után. Mrs. Dawn kíváló segítség volt, mert gyors és jókat mondott. 200 font kaukcióval, és 82 font / heti lakbérrel egészen ki voltam békülve.

Banburyben már kölcsön kellett kérnem egyik cimbitől 150 fontot, hogy a kauciót ki tudjam fizetni + az első heti lakbért (előre fizetünk), de még itt is kértem kölcsön, sőt haladékot is kértem a lakbér első heti fizetésénél, mert eléggé le voltam égve, hiába a 3 heti kereset a Faurecia-tól - nem volt elég (főleg úgy hogy munkahelyet is váltottam).

Leértem, becuccoltam, egyúttal jól meg is fáztam. 2 hetes nátha-megfázás-láz kombó vette kezdetét.

A szállás: nos, az a tipikus angol kertesház. Fából sok helyen, téglából sok helyen, pókból sok helyen... de angol, le sem tagadhatja. Bazi nagy konyha, pulttal, poroltóval, kenyérpirítóval, 3 nagy hűtővel, lcd tévével, kertre nyíló ajtóval, meg amit akarsz. Szóval fullos. És állandóan tiszta. (Van házirend és senki sem szeretne panaszt hallani.) Jelenleg 5-en lakjuk a házat (egy nagyszoba épp most üresedett meg). Abból 3 angol, 1 magyar, meg még 1 magyar - de erdélyi származású, ő másik műszakban van, jó kis lakóközösség. Szóval van kert, kinn lehet cigizni, egy jó konyha, alap fürdő, 2 mosógép, sokmegabites Wi-Fi. A szobám kb. 6,5 négyzetméteres félszoba szerű.

Hozzáteszem a lakbért minden pénteken a következő hét péntekéig (1 héttel előre) kell fizetni, utalással. Lakhatási szerződésem van, minden hivatalos keretek között van.

A 26-ai bevezetés  nem mondott újat, aki dolgozott már elektronikai gyártásban / szervízben, az tudja miről beszélek (esd, tűz-munka-biztonságügyi szabályok ésatöbbi). Aznap kiderült, hogy a hTc -n fogok Level 2 Repair Tech feladatokat ellátni (hűűűazta mondtam én akkor).

Másnaptól még másfél hétig training room-ban gyakoroltunk - dokumentációkat, telefonokat és belső használatú programot hegesztgettünk egy lengyel oktató csaj társaságában.
Reggel 6-tól du. 2-ig voltunk.

Én azt mondom, hogy betegen kész csoda, hogy egyáltalán meg tudtam maradni abban a két hétben. Szó szerint minden 5-10 percben fújtam az orromat és alig kaptam levegőt, itthon meg csak az ágyat nyomtam.

A 2-ik munkahéttől már délutános műszakban dolgoztam és dolgozom most is. Folyamatosan. Ami jó nekem. Nincs rotálás, nincs éjszakázás, nincs ledolgozandó szombat. 

A műhely ahol a konkrét munka zajlik, meglepően jó. Úgy értem nem gyárra emlékeztet, inkább valamilyen laborra. Álmennyezet van meg sima lengőajtók. 2 műhely van, én az 1-esben vagyok, mint már írtam hTc telefonokat javítok.

Momentán 3 modellre van training-em. Az elvárt darabszám 60-70 %-át hozom átlagosan, túlórázni már voltam múlt héten, és még szeretnék is menni. Mindig tanulok valami "cselt", mert ez már csak ilyen. Sok butaságot látni itt is, de akárhányszor elakadtam valamivel, a magyar kollégák mindig segítettek. Igen, meglepődtem, hogy ennyire sok magyar van itt. Konkrétan a délutános műszakban körülöttem csak 20 magyar dolgozik (a többi lengyel, nepáli és angol).

Kicsit magányos voltam az első hetekben, de már nagyjából ismerem a műhely felét. Volt csapatépítő paintball, máskor hosszú hétvége, sörözés... Jó arcok itt is vannak! :)

Ashford. Nem egy porfészek. Inkább egy fejlődésben lévő kisváros, szerintem hangulatos, tetszik, hogy hallom a sirályokat, meg hogy itt jár az Eurostar.

Pro: van egy állejtős Designer-Outlet, eredeti márkás ruhák 40-50% -os kedvezménnyel elvihetőek. (Nagyon olcsóak.) Egy nagy bevásárlóközpont is van. Az autópálya közel van (bár én nem vezetek).
A központ elég szép. El lehet jutni hamar a népszerűbb helyekre (London, Canterbury, Dover, Lydd).

A melóhely 20 perc séta gyalog. A bűnözési ráta alacsony, szép házak vannak a környékünkön is.

Kontra:

Nagyon szét van tagolva. Nagyon.

Mi van még.. Ja. Felettesek. Nem érzem, hogy lennének egyáltalán. Úgy értem, látok olyan feliratokat, hogy műszakvezető, koordinátor stb, illetve volt már nem 1 meeting is (mire figyeljünk, mi a priós stb.), de úgy eddig még senkivel sem volt bajom. Egyébként a legtöbb HR-es, műszakvezető mind lengyel.

Amiket eddig javítottam telefonokat, összetételszinten is igen vegyesek. Sok törött, felújítani, forrasztani, beázásos, vevői és biztosításos telefont csináltam eddig, elég vegyes. Nagy türelem kell hozzá (vannak izzasztó problémák), de egy idő után már nem húzós, rá lehet érezni, meg lehet tanulni a know-how-t.

A pénz. Lényegesen jobban és gyorsabban folyik be (és ki is) mint odahaza. Legalábbis most még abban a stádiumban vagyok, hogy fizetem akinek-amennyit tartozok, meg küldöm haza a szeretetcsomagot.

Aztán idővel csak lesz valami látszatja. De ha nagyon forintosítani akarnék, akkor azt mondanám, hogy 2 hónap alatt kb. 500 ezer forint ment bele az angliai projektbe. De hát 2 munkahely az két munkahely.

Az biztos, hogy már most sok tervem nem csak álom, hanem elérhető közelségben van:

fizetős kurzusok amik odahaza pénzügyi okokból elérhetetlenek voltak - itt elérhetőek.

Angol / kultúrális fejlődés, és ezzel párhuzamosabban több lehetőség.

Gyorsabban össze lehet gyűjteni kicsit-közepesebben drágább dolgokra a pénzt, mint otthon.


Jelenleg arra koncentrálok, hogy megfelelő szinten teljesítsek a munkámban, a legjobbat adjam. Hosszú távú terveim között vagy a hazautazás lesz jövőre, hogy ott aztán egyetemen tovább tanulhassak, vagy ha pedig itt találok informatikus állást idővel akkor természetesen pedig itt maradok anyagi okok miatt.

Az *** -nél még minimum 1 évet tervezek maradni. Addig még gyűjtögetek, utazgatok, meg megveszem ami belefér.

Legalább is ezek a célok.

Ha végigolvastad, üdv megint, és köszi mindent. :)

Dávid

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
Kolozsvár: +40-367-086-167

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: műszaki beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Akár csak két évvel ezelőtt, idén ismét arra kérnénk Titeket (különösen, ha már nyugat-európai fizetésnek örvendtek), hogy támogassátok az Age of Hope alapítványt és annak kampányát: ez az Ezer Gyerek Karácsonya. Ez egész röviden azt takarja,hogy minden évben ezer mélyszegénységben élő gyereket ajándékoznak meg karácsonykor, akik különben nem kapnának semmit sem :( 

Most kétszer nyerhetsz. Egyrészt segítesz egy csomó gyereken, és ettől máris jobban érzed  magad :) Másrészt az adományozók között értékes nyereményeket sorsolunk ki az EUWORK Kft jóvoltából!

Első díj: egy hazaútra szóló repülőjegy bárhonnan Európából! 2 db Második díj: ebédmeghívás egy hatalmas paprikáscsirke szendvicshez a budapesti Oktogonnál lévő Panineriában.  3 db Harmadik díj: professzionális hátmasszázs akár "házhozszállítással" is.