Állások Menü
0
Ön itt jár: > >

Tanácsok


 


Megfontoltság

 

Légy megfontolt! Nagyon sokan meggondolatlanul maguktól kimennek külföldre és utána nem találnak állást maguknak. Rengeteg megkeresést kapunk ilyen emberektől, de nekik általában már nem tudunk segyíteni. Egyrészt mert az interjú a munkaadóval gyakran Magyarországon van, másrészt mert már nincs elég pénzük ahhoz, hogy újra elköltözzenek és szállást béreljenek. Tehát még itthonról, Magyarországról jelentkezz hozzánk, hogy mindent nyugodtan leszervezhessünk!
Ha bizonytalan vagy, olvasgasd már elhelyezett ügyfeleink visszajelzéseit, sztorijait a külföldi munka tapasztalatok között.


Jelentkezés, regisztráció:

 

Egyszerűen keresd meg azt az állást, ami érdekel és aminek a kiírt feltételeinek megfelelsz, és kattints a "Jelentkezem" feliratra, add meg az adataidat és tölts fel egy önéletrajzot.
Ha nem találsz rögtön számodra megfelelő állásajánlatot, akkor is azt javasoljuk, hogy regisztrálj nálunk, lehetőleg angol vagy német nyelvű önéletrajz csatolásával. Lehetnek olyan állásajánlatok, amik nincsenek fenn a honlapon, csak adatbázisunkban. Ezért is fontos, hogy a Te adataid szerepeljenek nálunk. Személyes adataidat minden esetben bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki, emailt a regisztrációd miatt csak az Euworktől kaphatsz.
Kérlek fordíts rá gondot, hogy a tapasztalati résznél a leginkább relevánsat válaszd ki a legördülő menüből.

Ha folyamatosan up-to-date szeretnél lenni külföldi munkáink terén, akkor mindenképp like-olj minket a Facebookon. Ez azért is érdemes, mert amikor csak egy-egy embert keresnek egy gyorsan betöltendő pozícióra, akkor nem szoktuk azt feltölteni a weboldalunkra, viszont a Facebookon te azonnal értesülhetsz róla.

Önéletrajz:

 

Önéletrajzod legyen jól áttekinthető, aktuális és részletes. Régebben írt önéletrajzodat ellenőrizd, nem történt-e azóta valamilyen változás. Gondoskodj önéletrajzod angolra fordításáról, mert azt szinte mindenhol kérik. Ha komolyan gondolod a külföldi munkavállalást, rögtön angol nyelvű önéletrajzot csatolj regisztrációdhoz. TOVÁBB


Állásinterjú:

 

Ha állásinterjúra hívunk be, készülj fel arra, hogy szóban ellenőrizzük angol vagy német tudásodat, kérdezünk tanulmányaidról és előző munkahelyeidről. Nem ritkán külföldi partnerünk telefonos interjú keretében is megkérdez majd Téged, ebben az esetben természetesen előre szólunk ennek időpontjáról. Amikor eljössz hozzánk, hoznod kell egy angol vagy német nyelvű, fényképes önéletrajzot kinyomtatva. Ha tudsz, hozz referenciákat, lehetőleg ezeket is angol vagy német nyelven.
Lehet, hogy sok kérdés felmerül még benned az állás interjú előtt a külföldi munkavállalással. vagy magával az állás interjúval kapcsolatban. Ezeket a kérdéseket itt igyekeztünk megválaszolni.
Ha még a fogadó országban is vár rád egy interjú, jól készülj föl rá. Informálódj interneten a fogadó cég iránt, az adott szakterületen szükséges ismereteket elevenítsd föl, és nézz utána, hogy kell egy ilyen interjún viselkedni. Az EUWORK szívesen felkészít Téged erre is!


Dokumentumok:

 

Ha külföldre utazol munkát vállalni, győződj meg róla, hogy útleveled és személyi igazolványod is érvényes, mert mindkettő szükséges lehet. Másolat, esetenként hiteles másolat vagy hivatalos fordítás kell minden papírról: diploma, bizonyítvány, születési anyakönyvi kivonat, egészségbiztosítás, stb. (Bővebb felvilágosítást is adunk, amikor egy álláslehetőség konkretizálódik.) Néhány kivételtől eltekintve NINCS szükség az Offi által hitelesen lefordított dokumentumokra, csak hivatalos fordításokat kérnek, ami azt jelenti, hogy egy (tetszőleges) fordító iroda kell, hogy lefordítsa dokumentumaidat. Hiteles fordítás szükségessége esetén sem biztos, hogy a lassú és drága Offi a legjobb választás. Német nyelvű fordítások esetében mi a nemzetközileg elismert hitelesítéssel dolgozó német fordítóirodát, az FL Intercoop nevű céget javasoljuk, amelynek Budapesten is van irodája (Tel.: 237-0100, Email:iroda@fli.hu).

Lehetőleg még itthon köss utasbiztosítást.


Pénz:

 

Nem kérünk sem regisztrációs, sem közvetítői díjat, sem előre, sem utólag. Ugyanakkor két külföldi partnerünk kér ún. programdíjat, amennyiben gyakornoki munkáról van szó. Ezt csak akkor kell kifizetned, amikor már megkaptad a gyakornoki állást. Ezen kívül számolnod kell az utazási költséggel, az étkezéssel, a közlekedéssel, a hivatalos ügyek intézéséhez szükséges díjakkal, és ha nem a munkaadó biztosít szállást, akkor az első havi lakbérrel, kaucióval is. Ezért rendelkezned kell alaptőkével (100 és 300.000 Ft között) az elinduláshoz, amíg első fizetésedet kézhez kapod. A velünk való találkozón pontosan meg fogjuk mondani, mire pontosan mennyi pénz kell, de az egyes hirdetéseinkben is fel an tüntetve, mennyi indulótőke szükséges (és ebbe már minden fent felsorolt tétel bele van kalkulálva).

Ez a befektetés az általunk közvetített munkáknál 1-2 hónap alatt megtérül, hisz ügyfeleink 250.000 Ft-nak megfeleleő valutát szoktak tudni félre tenni havonta. A pénz hazautalása családtagjainknak bankon keresztül igen költséges lehet! A Transferwise sokkal olcsóbb és gyorsabb megoldást jelent. Kipróbáltuk, működik, javasoljuk!

Nyelvtudás:

Rengetegen kérdezik, hogy nyelvtudás nélkül is el tudunk-e helyezni jelentkezőket. A válasz NEM. Sőt, kifejezetten felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy minden egyéb hallomás ellenére NE menjen ki külföldre nyelvtudás nélkül, mert valószínűleg csak a munkanélküliek számát fogja gyarapítani.Nyelvtanulásról bővebben


Utazás:

 

Partnereink olyan jelentkezőket várnak, akik legalább 3 hónapot szeretnének kint dolgozni, de sok esetben inkább 6-12 hónapra szerződtetik a munkavállalót. Utazáshoz a fapados légitársaságokat javasoljuk. Ajánlott légitársaságok: - Nagy-Britannia: EasyJet, Wizz Air, Ryan Air - Svédország: Snowflake, Wizz Air, esetleg Volánbusz - Írország: Airlingus, vagy Ryanair. Természetesen mehetsz kocsival is, sőt, a németországi és hollandiai állásainknál komoly előnyt jelent, ha valaki saját kocsival rendelkezik.
Ha még van kérdésed, írj nekünk:

center@euwork.hu

 

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Akár csak két évvel ezelőtt, idén ismét arra kérnénk Titeket (különösen, ha már nyugat-európai fizetésnek örvendtek), hogy támogassátok az Age of Hope alapítványt és annak kampányát: ez az Ezer Gyerek Karácsonya. Ez egész röviden azt takarja,hogy minden évben ezer mélyszegénységben élő gyereket ajándékoznak meg karácsonykor, akik különben nem kapnának semmit sem :( 

Most kétszer nyerhetsz. Egyrészt segítesz egy csomó gyereken, és ettől máris jobban érzed  magad :) Másrészt az adományozók között értékes nyereményeket sorsolunk ki az EUWORK Kft jóvoltából!

Első díj: egy hazaútra szóló repülőjegy bárhonnan Európából! 2 db Második díj: ebédmeghívás egy hatalmas paprikáscsirke szendvicshez a budapesti Oktogonnál lévő Panineriában.  3 db Harmadik díj: professzionális hátmasszázs akár "házhozszállítással" is.