Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Termékek Menü

Szellemi munkák külföldön (és belföldön)

A külföldi állások általában valamilyen fizikai munkát rejtenek, legalábbis akkor, ha az még Magyarországról pályázható. Ennek több oka is van.

1) Szellemi munkáknál nagyobb bizalomra lehet szükség, szeretnének a munkaadók személyesen találkozni a jelentkezőkkel, viszont -ahogy Magyarországon is- lehetőleg azonnal.
2) Szellemi munkák esetében kíváló idegennyelv tudás szükséges, és nagy előny a helyismeret is. 
3) A diplománk elismertetése nem automatikus, azt honosítani kell, különben a külföldi munkaadók nem tudhatják, milyen tudást jelent az adott magyar diploma.

Hírlevél feliratkozás: http://euworkhu.web.maxer.hu/hirlevel/?p=subscribe

Ennek ellenére lassan egyre több külföldi szellemi állás van az Euworknél is. A mindig is keresett orvosokon felül műszaki informatikust (kb. rendszergazda) keresünk Németországba, ráadásul itt már dolgozik is sikeresen elhelyezett ügyfelünk. Szintén Németországba, csak éppen Berlinbe keresünk C++ programozót, álomfizetéssel - egyáltalán nem csak senior pozicióba! Londonban is abszolút keresettek a magyar szoftver fejlesztők, itt kombináljuk az alkalmazotti és a projektmunkás lét előnyeit.

Szociális munkások, ovónők és más szakmák számára is izgalmas lehetőség az autista vagy sérült emberek (vagy autista gyerekek) segítő gondozása, fejlesztése Angliában. "Egzotikum": call center munkatárs a lengyelországi Szczecinben, a magyaron kívül csak angol tudás szükséges. 

Végül pedig: a Prooktatás másodállásban keres Javascript és Back-end (php/MySQL) oktatókat Budapesten, szeptemberi kezdéssel. Előzetes oktatói tapasztalat nem szükséges, a szakmai tudás a fontosabb!

További szellemi állásaink: www.euwork.hu/szellemi-allasok

Nem ezeken a területeken van diplomád?

 

Akkor is érdemes lehet most megpróbálkoznod az elhelyezkedéssel külföldön is. Az általános munkerőhiány miatt most könnyebben lehet kikapni például egy irodai munkát is, mint a korábbi években. Ehhez érdemes lehet ugródeszka állásokat igénybe venni. Ez azt jelenti, hogy elvállalsz egy egyszerű (fizikai) munkát valahol, csak azért, hogy gyakorold a nyelvet, a helyi kiejtést, szerezz helyismeretet, adószámot és referenciát. Utána már sokkal jobb eséllyel tudsz pályázni egy szellemi munkára is, amire persze sokkalta jobbak az esélyeid egy nagyvárosban. Ilyen ugródeszka állásaink a raktáros Bristolban (szállással), a londoni vendéglátás, az Amsterdam melletti mezőgadasági munkáink, Németországban pedig reptéri munkáink Münchenben és Frankfurtban.

 

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!