Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Állások Menü

Szedlacsek Katalin - Vidámpark

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v144

 

 
Abszolút megérte kiutaznom. 7 hónapot töltöttem el Bultinsban, ez idő alatt megismertem a megyét, egy Londoni kirándulás is szerepet kapott. Elég sok pénzt tudtam összegyűjteni, amiből megalapoztam a jelenlegi életem.

Leírás

 

 

2011. június elején vettem fel veletek a kapcsolatot, hogy szeretném feladni az itteni életem, kicsit kiszakadni a mindennapokból, megismerni az angol kultúrát és ami a legfontosabb hogy meg merjek szólalni végre angolul. Kiutazásom előtt tele voltam félelemmel, hiszen egy új világba csöppentem, de Detti végig türelmes és kedves volt velem, volt hogy többször ugyanazt elmondta.
Szerencsémre egy nagyon jó csapatba csöppentem 2011. szeptember 4-én. Senki nem ismert senkit, így egyből nagy volt az összetartás, én már a repülőn összebarátkoztam egy lánnyal, akivel kint rengeteg közös programot, túrát szerveztünk. A reptérről kezdetét vette a 3 órás buszút, ahol mi ezerrel faggattuk a kint több éve élő magyarokat. Mind három jövendőbeli munkatársunk nagyon korrekt leírást adott a Butlinsi életről, de ezt rövid időn belül mi is átélhettük. (Angliáról annyit, hogy a szállodák, resortok többsége vidéken van, így nekik teljesen természetes 3-4 órát utazni egy nyaralásért. )
A fogadtatás nagyon szívélyes volt, mindenki mosolygott- biztos érezték, hogy milyen nehéz nekünk és tele vagyunk izgalommal, így mindenhol barátságosan fogadtak. A vezetőnknek nagyon kellemes volt a hangja és soha nem szólt hozzánk türelmetlenül. Én nagyon kedveltem, ezért ha szabadságot, vagy egyéni panaszom volt, bátran mentem be hozzá, és próbálta mindig úgy alakítani a heti beosztást, hogy az nekünk is jó legyen. Az első héten kaptunk egy nagyon pontos kiképzést a munkakörről, illetve hogy mennyire vigyázzunk a baktériumokkal. Ezek a meetingek 2 havonta kb. meg lettek tartva és mindig részt kellett vennünk. Ilyenkor ajándék üdítő, és csoki járt.
Abszolút nem erre számítottam, hogy örülni fogok a 35 órás munkaheteknek. Korábban nem takarítottam egy munkahelyemen sem, így nagyon nehezemre esett napi 6 órában fizikai munkát végezni. Munkakörülmények viszont nagyon adottak voltak. Pontos munkaidő kezdés, minden reggel eligazítás, biztosították a megfelelő munkaeszközöket, kesztyűt, maszkot. A kis vezetők mindig figyeltek ránk, ez naponta változott ki kihez tartozik, így soha nem volt megkülönböztetés. Bár a ranglétrán felettünk álltak, és ezt éreztük is, de volt pár brit leaderem, akinek szinte a barátja lettem. Lizynek hívják az én kedvenc csoportvezetőm, bár nem dolgozik már ott, de ő hatalmas segítség volt nekem. Munkaidőt mindig kitöltöttük, ami télen volt kicsit kellemetlenebb. Ugyanis sajnos a hidegben is kell teraszt söpörni ablakot takarítani, de ez heti egyszer fordult elő. Ahogy már írtam az én csapatom extra vidám lányokból és fiúkból állt, ezeket az órákat volt hogy úgy töltöttük ki, hogy énekeltünk. Nagyon jó volt a hangulat, és ezt nem csak a jobb napokban tapasztaltam. Mindenkinek voltak nehezebb napjai, nehezebb időszakai, de ilyenkor megöleltük egymást és mentünk bulizni az új angol barátainkkal.
Mivel nagyon hamar fittebb lettem a sok biciklizéstől és a talpalástól gondoltam megkérdezem a helyi éttermeket, bárokat nem kéne-e valahova egy kis segítség. Természetesen egyből munkába is álltam, több étterembe is hívtak, így volt, hogy felváltva mentem. Ha szabadnapom volt, még néha délelőtt is mentem reggeliztetni a vendégeket. Az étteremben az a buli, hogy nagyon sokat érintkezel az angolokkal, így ki tudsz velük alakítani egy elég jó viszonyt. Mivel én egy jó kedvű, mosolygós lány vagyok, és mindig próbáltam a segítségükre lenni, gyakran kaptam ajándékokat és kedves szavakat. Nem egy idősebb korosztályú házaspárral még ma is tartom a kapcsolatot e-mailen. Bultins az a terület, ahol több helyen is lehet dolgozni, így eléggé belecsaptam a lecsóba.
Butlinsban nagyon jól lehet keresni. Hiába kerestem a minimálbért, a sok túlóra mellett, úgy hogy nem hajtottam túl magam és minden héten volt egy szabadnapom, így végre az itthoni életemből felmerült költségeket ki tudtam fizetni kb. 3 hónap alatt. Miután minden adósságom lerendeztem, ráálltam a gyűjtögetésre, amiből megalapoztam a később utazgatásaimat.
És ha már itt tartunk milyen is ez a skegnessi élet? Butlins egy elzárt terület, nagyon gondosan odafigyelnek a biztonságra, mind vendégek mind a staff területén. Mindenkinek saját szobája volt a staff részlegen, bár nem nagy szobák, de ilyenkor az ember örül annak, ha a sok munka után szobatárs nélkül elvonulhat. A körülmények olyanok, mint egy kollégáimban. Ezt nem szeretném szépíteni, én lejjebb adtam az igényeimből, de több mint fél év alatt sikerült olyan kis kuckót kialakítanom, mintha a saját otthonom lenne. Butlins kicsit ingerszegény, de a hétvégi koncertek, bulik mentő időszakok voltak.
Munka után gyakran betértünk a munkásoknak üzemeltetett kantinba, ahol tipikus angol ebédet és vacsorát kaptunk. Az angol konyha nem túl egészséges, így én ritkábban mentem le, de Skegness nem volt messze, így hetente kétszer betekertem vásárolni. Skegness egy teljesen átlagos kis város. Valami hatalmas különbség mégis van, nagyon-nagyon tiszta! Ilyen gyönyörű, szemétmentes városban még nem voltam. Mindenhol kuka van, az utcákat takarítják két naponta, táblák jelzik, mennyire fontos a környezetünk védjük azt. És ami extra szimpi volt, hogy nagyon türelmesen álltak bárhol hozzám. Bankban megvárta az ügyintéző, amíg kiszenvedem a mondandóm, a boltokban pedig segítenek a zacskóba pakolni. Munka során is mindig megvárták hogy elmondjam, amit szeretnék, pedig kezdetekben nekem gyenge volt a nyelvtudásom. Sok a magyar így nem volt igazi mély víz, de munkaidőben teljesen rá voltunk kényszerítve az angolra…
Anglia nem hazudtolta meg magát, már első nap megmutatta, hogy szokott esni az eső, de ezek a hiedelmekkel ellentétben max. 45 perces esőzések voltak, és ami nagyon felvidított, hogy a nap mindig kisütött. Minden szabadnapunk egy kis biciklizéssel telt, amikor bementünk Skegnessbe. Butlins durván 3-4 km-re van Skegness várostól. Első héten többször sétáltunk le ezt a távolságot, mert a levegő roppant tiszta kint. Aztán a "helyiek" segítettek biciklit szerezni és onnantól kezdve elszabadult a pokol. Mindenhova bicóztunk, ami az angolokra nem nagyon jellemző, ezért roppant igényes és pontos buszútvonalat alakítottak ki- ezt a mi szerencsénkre is.
Összességében azt érzem, hogy abszolút megérte kiutaznom. 7 hónapot töltöttem el Bultinsban, ez idő alatt megismertem a megyét, egy Londoni kirándulás is szerepet kapott. Elég sok pénzt tudtam összegyűjteni, amiből megalapoztam a jelenlegi életem. Anglia után még 2 évig Európában és a kanári szigeteken éltem. Az angolom megerősödött annyira hogy bátran megszólaljak, és munkát vállaljak. Butlinsnak nem csak egy idegen nyelv megtanulását és a félretett pénzemet köszönhetem, hanem az évek óta tartó barátságaimat, munka és élet tapasztalatimat.

 

 

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

További képek

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: vendéglátós beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!