Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Termékek Menü

Száraz Anna és Száraz Janka-Sharrow Bay Hotel

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v114

Kedves Detti!Ígéretünkhöz híven két hét után gondoltuk úgy, hogy itt az idő levelet írni neked. Múlt héten hétfőn érkeztünk meg Penrithbe, ahová kijött értünk kocsival a kisfőnökünk, majd elvitt minket a munkahelyünkre, azaz a Sharrow Bay Hotelba. Már a kezdetektől fogva kedves volt velünk mindenki. A szállásunk a hotel épületén kívül található, úgynevezett ’chalet’-ekben lakunk, vagyis kis faházikókban. Mi kértük, hogy együtt lakhassunk a testvéremmel, ezt a kérést teljesítették is. Ebben a házikóban található két kényelmes ágy, egy hűtő, egy mikró egy vízforraló és egy TV is. Továbbá egy kis asztalka, és egy szekrény is. Aminek a legjobban örültünk, az a saját fürdőszoba, amit tökéletes és tiszta állapotban kaptunk meg.

Leírás

Kedves Detti!
Ígéretünkhöz híven két hét után gondoltuk úgy, hogy itt az idő levelet írni neked. Múlt héten hétfőn érkeztünk meg Penrithbe, ahová kijött értünk kocsival a kisfőnökünk, majd elvitt minket a munkahelyünkre, azaz a Sharrow Bay Hotelba. Már a kezdetektől fogva kedves volt velünk mindenki. A szállásunk a hotel épületén kívül található, úgynevezett ’chalet’-ekben lakunk, vagyis kis faházikókban. Mi kértük, hogy együtt lakhassunk a testvéremmel, ezt a kérést teljesítették is. Ebben a házikóban található két kényelmes ágy, egy hűtő, egy mikró egy vízforraló és egy TV is. Továbbá egy kis asztalka, és egy szekrény is. Aminek a legjobban örültünk, az a saját fürdőszoba, amit tökéletes és tiszta állapotban kaptunk meg.
Reggelit nem kapunk, de bemehetünk a konyhába és akármikor készíthetünk magunknak pirítóst, illetve fogyaszthatunk müzliket is. Teával és kávéval is akármikor kiszolgálhatjuk magunkat. Az ebédet 11 órakor tálalják a dolgozói részlegben. Sajnos nem ezekhez az ételekhez vagyunk hozzászokva, merőben eltér az otthoni ételektől. A tészták általában finomak, és a sütik is isteniek. A vacsorát 6 órakor kapjuk meg. Már a második napon tudtuk, hogy azért el kell látni magunkat egy kis élelemmel. A belvárosban különböző szupermarketek találhatóak, amikben mindenféle élelemhez juthatunk. Sajnos a bejutással van egy kis probléma, mivel a hotelből nem tudunk eljutni ezekhez az üzletekhez, mert gyalog messze van, busz pedig nem jár. Szerencsére több dolgozónak is van autója, akik azonnal felajánlották, hogy szóljunk, ha be akarunk menni, és ha épp ráérnek, akkor akármikor számíthatunk rájuk. Így kicsit azért függünk másoktól is, hiszen nem tudunk csak úgy bemenni akármikor a városba csavarogni egyet.
A munkaidő fel van osztva, vagy fél 8-tól 3-ig dolgozunk, vagy 9-től 3-ig, ezen kívül este 7-től 10-ig. Ez az előre megírt beosztástól függ. Van két szabadnapunk, testvéremmel a hétfőt és a keddet kaptuk meg, aminek örültünk is, hiszen a vasárnap a leghajtósabb munkanap. Mi úgynevezett ’housekeeper’-ek vagyunk, ami a szobalány munkához köthető leginkább. A kisfőnökünk az első két napban betanított minket. A munka kemény és pörgős, továbbá oda kell figyelni minden egyes apró részletre. A tökéletességre kell törekedni, és nem szabad rontani! Hiszen a vendégek a pénzükért nyilván egy kitakarított, jó állapotú szobára számítanak. A betanításnál nagyon kellett koncentrálnunk, mert gyorsan beszéltek és különféle akcentussal, ami nem könnyítette meg a dolgunkat. De pár nap után már hozzászoktunk az angol beszédhez, így nagyjából már mindent megértünk. Emellett segítségünkre voltak az itteni magyarok is, rajtunk kívül három magyar dolgozik ebben a hotelban, és nagyon sokat segítettek ők is.
Mindent összevetve a hely és a kilátás is gyönyörű, az emberek is kedvesek és segítőkészek, a munka nem vészes, hozzá lehet szokni. Az időjárás kicsit lehangoló, a szél keményen fúj, az eső nagyon sokszor esik, viszont a levegő tiszta. Egyedül ez a kis elzártság bosszantó, úgymond be vagyunk zárva ide. De tapasztalat és pénzszerzésnek tökéletes, na meg persze nyelvtanulásnak is.
Száraz Anna és Száraz Janka

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: vendéglátós beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!