Állások Menü
0

Száraz Anna és Száraz Janka-Sharrow Bay Hotel

Száraz Anna és Száraz Janka-Sharrow Bay Hotel Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v114

Kedves Detti!Ígéretünkhöz híven két hét után gondoltuk úgy, hogy itt az idő levelet írni neked. Múlt héten hétfőn érkeztünk meg Penrithbe, ahová kijött értünk kocsival a kisfőnökünk, majd elvitt minket a munkahelyünkre, azaz a Sharrow Bay Hotelba. Már a kezdetektől fogva kedves volt velünk mindenki. A szállásunk a hotel épületén kívül található, úgynevezett ’chalet’-ekben lakunk, vagyis kis faházikókban. Mi kértük, hogy együtt lakhassunk a testvéremmel, ezt a kérést teljesítették is. Ebben a házikóban található két kényelmes ágy, egy hűtő, egy mikró egy vízforraló és egy TV is. Továbbá egy kis asztalka, és egy szekrény is. Aminek a legjobban örültünk, az a saját fürdőszoba, amit tökéletes és tiszta állapotban kaptunk meg.

 

Leírás

Kedves Detti!
Ígéretünkhöz híven két hét után gondoltuk úgy, hogy itt az idő levelet írni neked. Múlt héten hétfőn érkeztünk meg Penrithbe, ahová kijött értünk kocsival a kisfőnökünk, majd elvitt minket a munkahelyünkre, azaz a Sharrow Bay Hotelba. Már a kezdetektől fogva kedves volt velünk mindenki. A szállásunk a hotel épületén kívül található, úgynevezett ’chalet’-ekben lakunk, vagyis kis faházikókban. Mi kértük, hogy együtt lakhassunk a testvéremmel, ezt a kérést teljesítették is. Ebben a házikóban található két kényelmes ágy, egy hűtő, egy mikró egy vízforraló és egy TV is. Továbbá egy kis asztalka, és egy szekrény is. Aminek a legjobban örültünk, az a saját fürdőszoba, amit tökéletes és tiszta állapotban kaptunk meg.
Reggelit nem kapunk, de bemehetünk a konyhába és akármikor készíthetünk magunknak pirítóst, illetve fogyaszthatunk müzliket is. Teával és kávéval is akármikor kiszolgálhatjuk magunkat. Az ebédet 11 órakor tálalják a dolgozói részlegben. Sajnos nem ezekhez az ételekhez vagyunk hozzászokva, merőben eltér az otthoni ételektől. A tészták általában finomak, és a sütik is isteniek. A vacsorát 6 órakor kapjuk meg. Már a második napon tudtuk, hogy azért el kell látni magunkat egy kis élelemmel. A belvárosban különböző szupermarketek találhatóak, amikben mindenféle élelemhez juthatunk. Sajnos a bejutással van egy kis probléma, mivel a hotelből nem tudunk eljutni ezekhez az üzletekhez, mert gyalog messze van, busz pedig nem jár. Szerencsére több dolgozónak is van autója, akik azonnal felajánlották, hogy szóljunk, ha be akarunk menni, és ha épp ráérnek, akkor akármikor számíthatunk rájuk. Így kicsit azért függünk másoktól is, hiszen nem tudunk csak úgy bemenni akármikor a városba csavarogni egyet.
A munkaidő fel van osztva, vagy fél 8-tól 3-ig dolgozunk, vagy 9-től 3-ig, ezen kívül este 7-től 10-ig. Ez az előre megírt beosztástól függ. Van két szabadnapunk, testvéremmel a hétfőt és a keddet kaptuk meg, aminek örültünk is, hiszen a vasárnap a leghajtósabb munkanap. Mi úgynevezett ’housekeeper’-ek vagyunk, ami a szobalány munkához köthető leginkább. A kisfőnökünk az első két napban betanított minket. A munka kemény és pörgős, továbbá oda kell figyelni minden egyes apró részletre. A tökéletességre kell törekedni, és nem szabad rontani! Hiszen a vendégek a pénzükért nyilván egy kitakarított, jó állapotú szobára számítanak. A betanításnál nagyon kellett koncentrálnunk, mert gyorsan beszéltek és különféle akcentussal, ami nem könnyítette meg a dolgunkat. De pár nap után már hozzászoktunk az angol beszédhez, így nagyjából már mindent megértünk. Emellett segítségünkre voltak az itteni magyarok is, rajtunk kívül három magyar dolgozik ebben a hotelban, és nagyon sokat segítettek ők is.
Mindent összevetve a hely és a kilátás is gyönyörű, az emberek is kedvesek és segítőkészek, a munka nem vészes, hozzá lehet szokni. Az időjárás kicsit lehangoló, a szél keményen fúj, az eső nagyon sokszor esik, viszont a levegő tiszta. Egyedül ez a kis elzártság bosszantó, úgymond be vagyunk zárva ide. De tapasztalat és pénzszerzésnek tökéletes, na meg persze nyelvtanulásnak is.
Száraz Anna és Száraz Janka

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
 

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: vendéglátós beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Egyre több raktári munkát tudunk ajánlani Németországban is. Egyes raktárak elvárnak némi raktározási vagy esetleg targoncás tapasztalatot, de az élelmiszerraktárak mindenféle tapasztalat nélkül is felveszi a jelentkezőket. Két raktárban pedig most arra is van lehetőség, hogy egy németül beszélő raktáros vigye magával németül nem beszélő párját, barátját, vagy testvérét. Figyelem: német nyelvtudás nélkül továbbra sem lehet jelentkezni! De a németül beszélők ki tudnak vinni magukkal még egy embert, feltéve, ha kint mindig segítenek neki (azért kell a baráti/családi vagy párkapcsolat, mert egy idegentől nem várhatjuk el, hogy rendszeresen segítsen nekünk fordítani a munkahelyen vagy azon kívül). 

Német raktári munkáink németországi bejelentéssel, teljesen hivatalosan működnek, fizetés a német minimálbér, a szállást pedig a munkaadó biztosítja. Ezért már egész kevés indulótőkével is lehet kimenni és dolgozni Németországban!