Állások Menü
Ön itt jár: > >

Szállás

Nem csupán külföldi munkát, de szállást is szervezünk kedves ügyfeleinknek.

Miért gondoskodik az Euwork a lakhatásról?

  • mert gyakran nagyon nehéz albérletet találni a munkahelyedhez közel, főleg, ha nincs autód
  • mert ha találsz is, az jó eséllyel teljesen bútorozatlan
  • mert aki magának keres szállást, annak a magyarországi viszonyokhoz hasonlóan 1-2 hónap bérleti díjat és egy hónapnyi kauciót kell kifizetnie előre, ami nem kevés pénz
  • mert sok főbérlő (landlord) nem ad ki szállást, ha nincs „múltad” az adott országban, azaz nem tudod bizonyítani, hogy már egy ideje ott élsz
  • mert hiába keresel jól, ha a drága lakbérletre elmegy a fizetésed
Ennek ellenére, ha te magadnak szeretnél lakást találni és bérelni, annak nincs akadálya, nem kötelező a mi általunk nyújtott szálláslehetőséget igénybe venni ahhoz, hogy munkát kapj tőlünk.

Szállásaink majdnem minden esetben osztott, közös házak (house share), azaz 6-8 ember lakik egy családi házban, használják a közös helyiségeket és tartják tisztán a lakást. Szobáink általában két ágyasok, de sok egy ágyas lehetőség is van, valamivel drágábban (de az egy ágyas szobák jóval kisebbek).
Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy először is nem vagy egyedül egy idegen országban, sokkal kevesebb pénzt kell letenned beköltözéskor és szemben azzal, hogy ha magatoknak bérelnétek lakást, itt nem kell többet fizetni az ott maradóknak, ha valaki elköltözik. Ráadásul a szállásod ugyanabban a városban van, ahol dolgozol, nem mennek el óráid az ingázásra.
 

CSALÁDTAGOK ELHELYEZÉSE

Sajnos az Euwork nem tudja elhelyezni a fiatal korú hozzátartozókat és a házi kedvencket.
 
Fiatal korú családtag elhelyzésénél az adott ország erre vonatkozó törvényei az irányadóak, amik minden esetben szigorúbbak, mint a hazai piacon. Ezen feltételek biztosítására az olcsó szállásokat biztosító szállásadók nincsenek berendezkedve, ezért a családos kiutazásnál a saját szállás szervezését javasoljuk, viszont ilyen esetben azt is figyelembe kell venni, hogy a kiskorú hozzátartozó felügyeletet, iskolát/óvodai ellátást igényel, valamint pénzügyileg is biztosítani kell a megélhetését. Emiatt a családdal utazni vágyóknak minden esetben azt javasoljuk, hogy menjen előre egy szülő, aki elkezd dolgozni, felméri a körülményeket, pénzt gyűjt és megfelelő családi fészket keres kint ahhoz, hogy a hozzátartozói követhessék a későbbiekben.
 
Pont az osztott, olcsó szobák miatt az Euwork által szervezett szállásokon sok különböző ember (munkavállaló) fordul meg és fluktuál. Bárki lehet allergiás vagy félhet az állatoktól, ezért aki kis kedvencét is magával szeretné vinni, annak szintén saját szállást kell szerveznie, ehhez segítséget tudunk nyújtani és a munkára való jelentkezésnél nem számít kizáró oknak!
 

SZÁLLÁS ÁRAK KÜLFÖLDÖN

Nagy-Britannia (vidék): a lakbér fejenként (nem szobánként!) 60-80 font/hét. Sok helyen a munkaadó nyújtja a szállást, ilyenkor általában ennek a díjnak a felére számíthatsz (bár egyes személyzeti szállások ingyen vannak, de ez nem jellemző)

London: a lakbér fejenként (nem szobánként) 75-90 font/hét. A munkaadók csak a legritkább esetben biztosítanak szállást. Ellenben megbízható magyar nyelvű partnerünk szervezi a szállást és oldja meg esetleges szállással kapcsolatos problémáidat a továbbiakban is.  Bővebben itt olvashatsz londoni szállás munkával programunkról.

Ausztria: a munkaadó biztosítja a szállást. Ez napi 10-17 euróba kerül, amit viszont meg is térítenek. Sajnos a megtérítés csak a munkanapjaidra vonatkozik, tehát a szabadnapjaidon te fizeted a szállást.

Németország: a munkaadó biztosítja a szállást, de annak ára nagyon változó. A gyárakban, építkezéseken dolgozók Ausztriához hasonlóan 10-17 eurót fizetnek, aminek nagy részét a munkaadó juttatásként visszafizeti. A McDonalds-ban dolgozók személyzeti szállása havi 216 Euro, a nővéreké havi 150 Euro, illetve egyes intézményeknél teljesen ingyenes. Az ingyenes lakások viszont ideiglenesek is, onnan 3-6 hónap után el kell költözni. A költözésben az intézmények segítséget nyújtanak.

Hollandia: hasonló árak vannak itt is. Általában 100 euro körül alakul a heti szállásdíj, aminek egy részét a munkavállaló fizetésen felüli juttatásként visszakapja.

Görögország: minden szállodai és vendéglátó ipari személyzetnek a munkaadó biztosít ingyenes szállást vagy a szállodában, vagy egy közeli épületben.

A fenti adatok csupán tájékoztató jellegűek, minden városban mások a pontos árak, amik az idővel is változhatnak. A pontos árakról az állásinterjún tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket.

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Tudtad?
Elkészült az Euwork Kft Adatvédelmi Szabályzata az Európai Unió új adatkezelési rendeletének megfelelően. Ez a dokumentum Érthetően foglalja össze, mi történik az adataiddal regisztráció után, vagy amikor elküldöd a Cv-det emailben, valamint azt is, amikor már a közvetítés során újabb adatokat és dokumentumokat kérünk be tőled. Szintén tartalmazza a dokumentum azt, hogy milyen jellegű dokumentumot mennyi ideig őrzünk meg a rendszerünkben.  
A saját szabályzatunknak való megfelelés érdekében megsemmisítettük az összes elektronikus és írásos dokumentációt régi ügyfeleinkről. Így jelenleg azokkal kapcsolatban akikkel több évvel ezelőtt kerültünk kapcsolatba, jelenleg nem tudunk semmit.