Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Szállás

Szállás

Miért gondoskodik az Euwork a lakhatásról?

  • mert gyakran nagyon nehéz albérletet találni a munkahelyedhez közel, főleg, ha nincs autód
  • mert ha találsz is, az jó eséllyel teljesen bútorozatlan
  • mert aki magának keres szállást, annak a magyarországi viszonyokhoz hasonlóan 1-2 hónap bérleti díjat és egy hónapnyi kauciót kell kifizetnie előre, ami nem kevés pénz
  • mert sok főbérlő (landlord) nem ad ki szállást, ha nincs „múltad” az adott országban, azaz nem tudod bizonyítani, hogy már egy ideje ott élsz
  • mert hiába keresel jól, ha a drága lakbérletre elmegy a fizetésed
Ennek ellenére, ha te magadnak szeretnél lakást találni és bérelni, annak nincs akadálya, nem kötelező a mi általunk nyújtott szálláslehetőséget igénybe venni ahhoz, hogy munkát kapj tőlünk.

Szállásaink majdnem minden esetben osztott, közös házak (house share), azaz 6-8 ember lakik egy családi házban, használják a közös helyiségeket és tartják tisztán a lakást. Szobáink általában két ágyasok, de sok egy ágyas lehetőség is van, valamivel drágábban (de az egy ágyas szobák jóval kisebbek).
Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy először is nem vagy egyedül egy idegen országban, sokkal kevesebb pénzt kell letenned beköltözéskor és szemben azzal, hogy ha magatoknak bérelnétek lakást, itt nem kell többet fizetni az ott maradóknak, ha valaki elköltözik. Ráadásul a szállásod ugyanabban a városban van, ahol dolgozol, nem mennek el óráid az ingázásra.
 

CSALÁDTAGOK ELHELYEZÉSE

Sajnos az Euwork nem tudja elhelyezni a fiatal korú hozzátartozókat és a házi kedvenceket.
 
Fiatal korú családtag elhelyzésénél az adott ország erre vonatkozó törvényei az irányadóak, amik minden esetben szigorúbbak, mint a hazai piacon. Ezen feltételek biztosítására az olcsó szállásokat biztosító szállásadók nincsenek berendezkedve, ezért a családos kiutazásnál a saját szállás szervezését javasoljuk, viszont ilyen esetben azt is figyelembe kell venni, hogy a kiskorú hozzátartozó felügyeletet, iskolát/óvodai ellátást igényel, valamint pénzügyileg is biztosítani kell a megélhetését. Emiatt a családdal utazni vágyóknak minden esetben azt javasoljuk, hogy menjen előre egy szülő, aki elkezd dolgozni, felméri a körülményeket, pénzt gyűjt és megfelelő családi fészket keres kint ahhoz, hogy a hozzátartozói követhessék a későbbiekben.
 
Pont az osztott, olcsó szobák miatt az Euwork által szervezett szállásokon sok különböző ember (munkavállaló) fordul meg és fluktuál. Bárki lehet allergiás vagy félhet az állatoktól, ezért aki kis kedvencét is magával szeretné vinni, annak szintén saját szállást kell szerveznie.

SZÁLLÁS ÁRAK KÜLFÖLDÖN

Nagy-Britannia (vidék): a lakbér fejenként (nem szobánként!) 60-80 font/hét. Sok helyen a munkaadó nyújtja a szállást, ilyenkor általában ennek a díjnak a felére számíthatsz (bár egyes személyzeti szállások ingyen vannak, de ez nem jellemző)

London: a lakbér fejenként (nem szobánként) 75-90 font/hét. A munkaadók csak a legritkább esetben biztosítanak szállást. Ellenben megbízható magyar nyelvű partnerünk szervezi a szállást és oldja meg esetleges szállással kapcsolatos problémáidat a továbbiakban is.  Bővebben itt olvashatsz londoni szállás munkával programunkról.

Ausztria: a munkaadó biztosítja a szállást. Ez napi 10-17 euróba kerül, amit viszont meg is térítenek. Sajnos a megtérítés csak a munkanapjaidra vonatkozik, tehát a szabadnapjaidon te fizeted a szállást.

Németország: a munkaadó biztosítja a szállást, de annak ára nagyon változó. A gyárakban, építkezéseken dolgozók Ausztriához hasonlóan 10-17 eurót fizetnek, aminek nagy részét a munkaadó juttatásként visszafizeti. A McDonalds-ban dolgozók személyzeti szállása havi 216 Euro, a nővéreké havi 150 Euro, illetve egyes intézményeknél teljesen ingyenes. Az ingyenes lakások viszont ideiglenesek is, onnan 3-6 hónap után el kell költözni. A költözésben az intézmények segítséget nyújtanak.

Hollandia: hasonló árak vannak itt is. Általában 100 euro körül alakul a heti szállásdíj.A fenti adatok csupán tájékoztató jellegűek, minden városban mások a pontos árak, amik az idővel is változhatnak. A pontos árakról az állásinterjún tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket.

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!