Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Állások Menü

S. Ádám szakképzett ápoló középfokú nyelvtudással Dél-Németországban, kórházban

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v137

Kedves Eszter!

 Csak jókat tudok mondani J Remekül érzem magamat a jelenlegi munkahelyemen. A munkafeltételek véleményem szerint kedvezőek, sőt a jövőre nézve számos lehetőség adott, amivel az itt dolgozó élni tud. Jelenleg 8 órában dolgozom, amelyhez tartozik egy félórás szünet is.

Van reggeles, délutános és éjszakás műszak. 50 ágyas aktív belgyógyászati osztályon dolgozom, ahol három részleg van. Gastroenterológia, Nephrológia és Geriátriai, valamint általános belgyógyászati kórképpel rendelkező terület. Minden területet kipróbáltam, de önállóan még csak a gastroenterológián dolgozom, de azt nagyon élvezem J

Leírás

Kedves Eszter!

 

Csak jókat tudok mondani.Remekül érzem magamat a jelenlegi munkahelyemen. A munkafeltételek véleményem szerint kedvezőek, sőt a jövőre nézve számos lehetőség adott, amivel az itt dolgozó élni tud. Jelenleg 8 órában dolgozom, amelyhez tartozik egy félórás szünet is.

Van reggeles, délutános és éjszakás műszak. 50 ágyas aktív belgyógyászati osztályon dolgozom, ahol három részleg van. Gastroenterológia, Nephrológia és Geriátriai, valamint általános belgyógyászati kórképpel rendelkező terület. Minden területet kipróbáltam, de önállóan még csak a gastroenterológián dolgozom, de azt nagyon élvezem.

A kezdetekben mentorral dolgoztam, aki folyamatosan értékelte a munkámat, és segítette a beilleszkedésemet. Nagyon szervezett itt minden, ugyanakkor nagyon precízek és nagyon sokat lehet tanulni a viziten elhangzottakból.

A kollégáim és főleg a részlegvezetőm nagyon segítőkészek, türelmesek. Mint mindenkinél nálam is a kezdeti nehézségekkel számolnom kellett, de jelenleg egyedül dolgozom már és a pozitív visszacsatolások nagyon motiválnak. Tévhit azonban, hogy itt kevesebbet kell dolgozni. Túlóra lehetőség biztos van, de ebben még annyira nem vagyok jártas. Azt tudom, hogy párszor a sok tennivaló miatt 1-2 órával később érkeztem haza, de ezt mind dokumentálják és túlóraként kifizetik majd.

A ház ápolási vezetője is szintén segítőkész, kérésemmel, problémáimmal bátran fordulhatok hozzá, kérte is. Nyugodt szívvel zavarjam. Jól esik!

A német partner. Bármi problémám adódik, legyen szó egy kisebbről, legyen szó egy nagyobbról, készséggel fordulhatok hozzá. Amikor sok elintéznivalóm van, személyesen is tudok találkozni vele és szeretném bebizonyítani neki is, hogy jól döntött velem kapcsolatban.

A bérezés tökéletes, ahogy az a szerződésben foglaltak szerint le van írva. Semmi kivetnivalóm nincs. A szállás is rendben volt, komfortos, tiszta, rendezett, közel a kórházhoz. A konyha közös, de ennek előnyét is élveztem, hisz sikerült új embereket, barátokat megismernem, akikkel a német nyelvet jobban el tudom sajátítani. Jelenleg lakóközösségben lakok, amennyire nehéz itt lakást találni, hála égnek sikerült megoldani és a főnököm büszke is volt ezért rám.

Sajnos nem tudom megmondani, meddig tervezek itt maradni. Amennyiben a munkámra vonatkozóan meg lesznek a továbbiakban is elégedve, hosszú időtávlatban gondolkodom. Célom most egy felsőfokú nyelvvizsga és majd a jövőben esetleg itt valamilyen tanulmányt folytatni.

Euwork? :D Eszter! Önnek vagyok a leghálásabb, hisz amikor eltántorodtam, vajon fog-e nekem ez menni, biztos alkalmas vagyok én erre? Mindig bíztatott és a kedvessége, a humánus magatartása, segítőkészsége, munkájának precizitása remek. Csak jókat tudok mondani. Köszönök mindent még egyszer!

Azonban meg kell említenem egy pár negatívumot is. Nem is gondolná az ember, hogy idekinn mennyire hiány van a szakképesítéssel rendelkező ápolókból. Igyekszem eleget tenni a munkámnak, de olykor nehéz emiatt, hisz kevesen vagyunk az ellátandó betegek száma pedig magas. Ezért sok műszakom van egy hónapban, ami megterhelő, de ezt leszámítva minden rendben van. Ami nekem tényleg nehezemre esik az a dokumentálás, az itt sokkal bonyolultabb, mint Magyarországon, de átláthatóbb is. Át kell beszélnünk többször a kollégákkal, mert mindent a szabálynak és a valóságnak megfelelően kell dokumentálni és itt is érvényes a szabály, hogy javítani a dokumentációban tilos!

Nehézség még, hogy hiába van B2-es nyelvvizsgám, bár én jól beszélem a németet a visszajelzések alapján, de megértenem a bajoros nyelvjárást nem egyszerű. Idő kell, míg megszokom, de napról napra többet tanul az ember.

Én bátran ajánlom másnak is az Euwork-öt, aki érez elhivatottságot és bátorságot, hogy kipróbálja milyen idekinn dolgozni.

Szép napot! S. Ádám

 

 

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: egészségügy beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!