Állások Menü
0

S. Ádám szakképzett ápoló középfokú nyelvtudással Dél-Németországban, kórházban

S. Ádám szakképzett ápoló középfokú nyelvtudással Dél-Németországban, kórházban Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v137

Kedves Eszter!

 Csak jókat tudok mondani J Remekül érzem magamat a jelenlegi munkahelyemen. A munkafeltételek véleményem szerint kedvezőek, sőt a jövőre nézve számos lehetőség adott, amivel az itt dolgozó élni tud. Jelenleg 8 órában dolgozom, amelyhez tartozik egy félórás szünet is.

Van reggeles, délutános és éjszakás műszak. 50 ágyas aktív belgyógyászati osztályon dolgozom, ahol három részleg van. Gastroenterológia, Nephrológia és Geriátriai, valamint általános belgyógyászati kórképpel rendelkező terület. Minden területet kipróbáltam, de önállóan még csak a gastroenterológián dolgozom, de azt nagyon élvezem J

Leírás

Kedves Eszter!

 

Csak jókat tudok mondani.Remekül érzem magamat a jelenlegi munkahelyemen. A munkafeltételek véleményem szerint kedvezőek, sőt a jövőre nézve számos lehetőség adott, amivel az itt dolgozó élni tud. Jelenleg 8 órában dolgozom, amelyhez tartozik egy félórás szünet is.

Van reggeles, délutános és éjszakás műszak. 50 ágyas aktív belgyógyászati osztályon dolgozom, ahol három részleg van. Gastroenterológia, Nephrológia és Geriátriai, valamint általános belgyógyászati kórképpel rendelkező terület. Minden területet kipróbáltam, de önállóan még csak a gastroenterológián dolgozom, de azt nagyon élvezem.

A kezdetekben mentorral dolgoztam, aki folyamatosan értékelte a munkámat, és segítette a beilleszkedésemet. Nagyon szervezett itt minden, ugyanakkor nagyon precízek és nagyon sokat lehet tanulni a viziten elhangzottakból.

A kollégáim és főleg a részlegvezetőm nagyon segítőkészek, türelmesek. Mint mindenkinél nálam is a kezdeti nehézségekkel számolnom kellett, de jelenleg egyedül dolgozom már és a pozitív visszacsatolások nagyon motiválnak. Tévhit azonban, hogy itt kevesebbet kell dolgozni. Túlóra lehetőség biztos van, de ebben még annyira nem vagyok jártas. Azt tudom, hogy párszor a sok tennivaló miatt 1-2 órával később érkeztem haza, de ezt mind dokumentálják és túlóraként kifizetik majd.

A ház ápolási vezetője is szintén segítőkész, kérésemmel, problémáimmal bátran fordulhatok hozzá, kérte is. Nyugodt szívvel zavarjam. Jól esik!

A német partner. Bármi problémám adódik, legyen szó egy kisebbről, legyen szó egy nagyobbról, készséggel fordulhatok hozzá. Amikor sok elintéznivalóm van, személyesen is tudok találkozni vele és szeretném bebizonyítani neki is, hogy jól döntött velem kapcsolatban.

A bérezés tökéletes, ahogy az a szerződésben foglaltak szerint le van írva. Semmi kivetnivalóm nincs. A szállás is rendben volt, komfortos, tiszta, rendezett, közel a kórházhoz. A konyha közös, de ennek előnyét is élveztem, hisz sikerült új embereket, barátokat megismernem, akikkel a német nyelvet jobban el tudom sajátítani. Jelenleg lakóközösségben lakok, amennyire nehéz itt lakást találni, hála égnek sikerült megoldani és a főnököm büszke is volt ezért rám.

Sajnos nem tudom megmondani, meddig tervezek itt maradni. Amennyiben a munkámra vonatkozóan meg lesznek a továbbiakban is elégedve, hosszú időtávlatban gondolkodom. Célom most egy felsőfokú nyelvvizsga és majd a jövőben esetleg itt valamilyen tanulmányt folytatni.

Euwork? :D Eszter! Önnek vagyok a leghálásabb, hisz amikor eltántorodtam, vajon fog-e nekem ez menni, biztos alkalmas vagyok én erre? Mindig bíztatott és a kedvessége, a humánus magatartása, segítőkészsége, munkájának precizitása remek. Csak jókat tudok mondani. Köszönök mindent még egyszer!

Azonban meg kell említenem egy pár negatívumot is. Nem is gondolná az ember, hogy idekinn mennyire hiány van a szakképesítéssel rendelkező ápolókból. Igyekszem eleget tenni a munkámnak, de olykor nehéz emiatt, hisz kevesen vagyunk az ellátandó betegek száma pedig magas. Ezért sok műszakom van egy hónapban, ami megterhelő, de ezt leszámítva minden rendben van. Ami nekem tényleg nehezemre esik az a dokumentálás, az itt sokkal bonyolultabb, mint Magyarországon, de átláthatóbb is. Át kell beszélnünk többször a kollégákkal, mert mindent a szabálynak és a valóságnak megfelelően kell dokumentálni és itt is érvényes a szabály, hogy javítani a dokumentációban tilos!

Nehézség még, hogy hiába van B2-es nyelvvizsgám, bár én jól beszélem a németet a visszajelzések alapján, de megértenem a bajoros nyelvjárást nem egyszerű. Idő kell, míg megszokom, de napról napra többet tanul az ember.

Én bátran ajánlom másnak is az Euwork-öt, aki érez elhivatottságot és bátorságot, hogy kipróbálja milyen idekinn dolgozni.

Szép napot! S. Ádám

 

 

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
 

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: egészségügy beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Egyre több raktári munkát tudunk ajánlani Németországban is. Egyes raktárak elvárnak némi raktározási vagy esetleg targoncás tapasztalatot, de az élelmiszerraktárak mindenféle tapasztalat nélkül is felveszi a jelentkezőket. Két raktárban pedig most arra is van lehetőség, hogy egy németül beszélő raktáros vigye magával németül nem beszélő párját, barátját, vagy testvérét. Figyelem: német nyelvtudás nélkül továbbra sem lehet jelentkezni! De a németül beszélők ki tudnak vinni magukkal még egy embert, feltéve, ha kint mindig segítenek neki (azért kell a baráti/családi vagy párkapcsolat, mert egy idegentől nem várhatjuk el, hogy rendszeresen segítsen nekünk fordítani a munkahelyen vagy azon kívül). 

Német raktári munkáink németországi bejelentéssel, teljesen hivatalosan működnek, fizetés a német minimálbér, a szállást pedig a munkaadó biztosítja. Ezért már egész kevés indulótőkével is lehet kimenni és dolgozni Németországban!