Állások Menü
0

Rozs Dániel - vendéglátós munka Skócia

Rozs Dániel - vendéglátós munka Skócia Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v23
Most, a szezon közepén kb heti 50-60-70 órát dolgozunk, foglaltságtól és pozíciótól függően, de az nagyon ritkán fordul elő, h valaki heti 40 óránál kevesebbet dolgozik.

Heti 5-6 nap meló, de erről is lehet tárgyalni. A bér a normál minimál, amit rendesen, következetesen és időben fizetnek.
Leírás

Szia Detti!

Akkor rövid helyzetjelentés:

Munkahely: D**** Hotel, Skócia

Alapvetően minden rendben, egész nyugodtan ajánlhatjátok másoknak is :)

Hogy a kérdések mentén haladjak:

A munkafeltételek jók. Én a recepción dolgozom 90%ban, general assistantként papíron. Alapvetően ott dolgozik az ember, ahol a legjobban megfelel, nyilván nyelvtudás és szakmai tapasztalat szerint. Nyelvtudás nélkül nem szeretnek alkalmazni, de van rá példa, kitchen porter vagy housekeeper pozíciókban.

Most, a szezon közepén kb heti 50-60-70 órát dolgozunk, foglaltságtól és pozíciótól függően, de az agyon ritkán fordul elő, h valaki heti 40 óránál kevesebbet dolgozik. Heti 5-6 nap meló, de erről is lehet tárgyalni. A bér a normál minimál, amit rendesen, következetesen és időben fizetnek, bankszámlára utalással, ill. ennek hiányában az első 6 héten paycheck formájában. A heti óraszámot lehet befolyásolni, a management teljesen flexibilis, ha túl sok, szólsz és visszaveszik, ha túl kevés, lehet beszélni róla, és inkább haveri viszony van, nem a Mo.-on megszokott merev hierarchia, de talán ezt neked nem kell magyaráznom :)

Vagyunk vagy 8-10en magyarok, plusz az izlanditól kezdve Indián át zimbabweig mindenféle munkatárs, a helyi munkaerő ugyebár nem jellemző :) Rögtön a szálloda mellett van a staff block, ahol a legtöbben lakunk. Mindenkinek saját szobája van, teljesen korrekt, mosdókagylóval, közös zuhanyzóval a folyosón, de luxusra nem kell számítani. Van ugyan közös helyiség is, de sok minden nincs benne: nincs mosógép, nincs semminemű főzési lehetőség s nincs internet, csak a szálloda épületében, de sztem aki jövőre jön, annak már ezt is elintézzük :)

Havi kereset: Órabér: 6.08 bruttó, ahogy kell. A heti átlaggal számítva, adózás és szállás levonása után heti 200-250 font környékén lehet eltenni, plusz az adót ugyebár szezon végén vissza lehet igényelni. Sokat nem kell költeni, lehet, de nem kell. A szállásköltségben benne ban a napi 2szeri étkezés, annyit mondanék, h életben tart, de íze ritkán van :) de korrekt, ennyi pénzért.

Probléma nekem nem igen volt, de ha vmi adódik is, a főnökség segítőkész.

Alapvetően annak ajánlanám a helyet, aki nem egy városi ember, mert az egyutcás faluban nincs gyakorlatilag semmi. Van 2 kocsma, nagy hasznunkra válik :), egy minden igényt kielégítő supermarket, van ATM, Bank of Scotland, Post Office és buszközlekedés, de ezt nem túlozzák el. Ha vmi komolyabb elintéznivaló van, vásárolnivaló, a legközelebbi nagyobb város Inverness, 2 óra autóval és 3 busszal, borsos áron.

DE: a környezet gyönyörű: a szálloda közvetlenül a tengerparton van, 10 perc sétára a hegyektől. Az egész szigeten össz 9000en laknak, gyönyörű vad skót táj mindenütt, szabadnapokon rengeteg kirándulási lehetőséggel, és nagyon megy a turizmus. Az időjárás alapvetően hideg és esős, de nem vészes, mindazonáltal nyári embereknek nem ajánlom.

Összegzésként annyit h egy szezonra és pénzgyűjtésre tökéletes, lehet szépen dolgozni és nyelvet tanulni, ismerkedni és mivel szállodalánc tagról van szó, jó továbbjutási lehetőségek is vannak, nyilván egyéntől függően.

Én spec. nem tervezem h visszajövök, de nem a hely miatt, hanem csak mert nem tudok sokáig a s***** - en maradni és szeretném magam sok helyen kipróbálni.

Sok sikert a leendő kollégáknak, és Neked odahaza, anyit pedig hadd jegyezzek meg, h sok munkaközvetítővel találkoztam és beszéltem, de az irodátok volt az egyik legmegbízhatóbb és legprofibb, Te pedig MINDEN tekintetben megállod a helyed :)

Üdv Skótföldről :)

Rozs Dani

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
 

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: vendéglátós beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Egyre több raktári munkát tudunk ajánlani Németországban is. Egyes raktárak elvárnak némi raktározási vagy esetleg targoncás tapasztalatot, de az élelmiszerraktárak mindenféle tapasztalat nélkül is felveszi a jelentkezőket. Két raktárban pedig most arra is van lehetőség, hogy egy németül beszélő raktáros vigye magával németül nem beszélő párját, barátját, vagy testvérét. Figyelem: német nyelvtudás nélkül továbbra sem lehet jelentkezni! De a németül beszélők ki tudnak vinni magukkal még egy embert, feltéve, ha kint mindig segítenek neki (azért kell a baráti/családi vagy párkapcsolat, mert egy idegentől nem várhatjuk el, hogy rendszeresen segítsen nekünk fordítani a munkahelyen vagy azon kívül). 

Német raktári munkáink németországi bejelentéssel, teljesen hivatalosan működnek, fizetés a német minimálbér, a szállást pedig a munkaadó biztosítja. Ezért már egész kevés indulótőkével is lehet kimenni és dolgozni Németországban!