Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Állások Menü

Riedly Dénes - Szállodai munka, Egyesült Királyság

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v127

 

Kedves Bernadett!

 
 

Minden rendben a munkával kapcsolatban, nagyon jól érzem magam. Jelenleg épp szabadságon vagyok itthon, 10 napot. Gyönyörű helyen vagyok, Melrose 15 perc séta, Galashiels 5 perc busszal, Edinburgh-be pedig óránként mennek a buszok.

Leírás

Kedves Bernadett!

 

Minden rendben a munkával kapcsolatban, nagyon jól érzem magam. Jelenleg épp szabadságon vagyok itthon, 10 napot. Gyönyörű helyen vagyok, Melrose 15 perc séta, Galashiels 5 perc busszal, Edinburgh-be pedig óránként mennek a buszok.

 

A munkafeltételek viszonylag jók, azért írom hogy viszonylag, mert a manager elég sokmindent változtatgat az étteremben az egész bevállt rendszert, így szinte hetente kell valami új dolgot megtanulni, ami nem gond, viszont legnagyobb részben az újítás nem praktikus inkább bosszantó. Ennek ellenére nem bánkódok, mert lehet lavírozni munka közben.

 

Túlóra lehetőség van, annak aki szeretne. Én eléggé bedolgoztam magam, mert dolgozom a takarítóknál, a recepción és a bárban is mint báros. Mivel a manager lecsökkentette az étterem szerviz idejét, igy egy nap csak 4,75órát dolgozunk, azaz ennyit fizetnek, néha kicsit többet, de nem szivesen. Ezért ha minden nap dolgozok, szabadnap nélkül, mint én, akkor 33,75órám van egy héten, ami fizetés szempontjából nem sok, ottani viszonylatban, ezért elmenteme báros tréningre meg housekeeping-re is, és ezzel így már megvan a heti 50-55 órám, de nem jellemző, csak párunknak van ennyi órája, mert mindig bevethetőnek kell lenni, mert ha egyszer nem tudsz menni, legközelebb már mást kérnek meg. Szabadnapom nagyon nincs, de nem is akarok. Az étterem manager kérdezte, hogy ki hány nap szabadot akar, és én mondtam, hogy nekem nem kell, azóta szerencsére nem is ad.

 

A munkatársak vegyesek. Én mindenkivel jóba vagyok, persze a magyarok a legjobb fejek. Mindenki egyeteme végzett. Van pincér kollégám doktor, meg ügyvéd, meg gazdaságinformatikus is, még a skót és spanyol staff inkább pincér. Az étterem managerem skót, nő és eléggé makacs természet. Egy gyors történet a személyisége megismertetésére. Azt állította, hogy a Stroganoff magyar, én meg mondom neki, hogy biztos hogy nem, majd meg is mutattam neki interneten kb 3 forrásból, hogy orosz eredetű étel, de akkor is azt mondta, hogy ez rossz, nem úgy van... és semmiről nem lehet meggyőzni. Bármi ami újjítást mondasz neki az étterembe, azt leinti, leszólja, majd egy hét múlva előáll vele, mint saját ötlet, de szerencsére mi magyarok tartjuk egymásban a lelket mikor a gyengeelméjű főnök próbál okosnak lenni.

A housekeeping-ben a manager lengyel, és nagyon jó fej, vidám és kedves, rendes, nagyon bírom, szintén nő.

A bár manager is lengyel, férfi, szintén egy egyenes művelt ember, aki nagyon megbízható. A trainee managerünk sajnos nem tudja, hogy mi az ő dolga, és hogy hogyan kell elintézni valamit, szóval segíteni kell neki.

Se a National insurance numbert, se a tax-ot, se semmit nem intéz el, a spanyolok akik nem tudnak semmit angolul bajban vannak, mert nem tudják visszaigényelni az adót, mert nem tudnak angolul, nekünk szerencsére önállóságra nevel. A head manager pedig nem órabérre dolgozik, hanem havi fix fizetésre, ezért abból áll a munkájának többsége, hogy heti pár alkalommal benéz a hotelbe és aztán megy is a kutyáját sétáltatni. Nincs vele bajom, vicces ember, és jókedvű.

 

A havi kereset még 5,13-at kerestem és nem dolgoztam máshol elég gyér volt, olyan 500font/hó, és rengeteg szabadidőm volt. + a borravaló ami vagy van vagy nincs, mert van egy kosár ami pénteken és hétfőn ki van rakva, és a vendégek nagy része abba dobálja a borravalót. ezzel nem lenne gond, de abból a kosárból a borravalók 20%-a a headchéf-é a másik 20% a dining room manager-é 30% a kitchen staff-é és a maradék 30% a pincéreké, ami 6-7font, ellenben mikor zsebbe kapom, akkor akár heti 70-80font is megvan. Mikor születésnapom volt akkor kaptam összesen 110font borravalót, azóta hetente egyszer rendezek szülinapot, mert 15X több a borravaló, és cserélődnek a vendégek, szóval senkinek sem tűnik fel, trükközni kell, hogy legyen borravaló. A legjobban a luggage fizet, amikor a bőröndöket viszem fel a vendégeknek.

Most hogy 6,50-ért dolgozom, és 55 órákat, végre van olyan 250fontos heti fizetésem tisztán. így az összeset félre tudom tenni, és csak a borravalóból élek.

Mivel 25 alatt vagyok, tax creditet se kapok, meg a fizum is kevesebb volt, de 21 felett már 6,5-et keresek, az is egy külön történet volt, mert a trainee manager biztosított, hogy automatikusan megváltozik, de persze semmi nem történt.

 

A szállás jó, csak kicsi, 25 négyzetméteren vagyunk ketten, de jól felszerelt szoba, amiket összegyűjtögettünk a hotelből a mikrótól a hűtőig, a mi szobánk az egyetlen ahol van wifi, mert a recepció fölött helyezkedik el.

 

Probléma megoldásnál attól függ hogy mi volt megoldották, de mint írtam ilyen ügyintézésben nem segítettek. Volt hogy egy kancsóval elvágtam az ujjam, vagy az egyik konyhásnak kiment a bokája és bevitték a kórházba autóval, meg hasonló alap szolgáltatások, de mindenki magára van utalva.

Viszont dolgoztam egy másik Shearings hotelben is, a cégen belül, mert nálunk nem volt munka, és kérdezte a manager, hogy ki akar egy hetet eltölteni Rothesay szigetén, a glenburni hotelbe, és mivel nem volt munka, vállaltam, ott meg legalább világot láttam, meg hajózhattam, és sok tapasztalatot szereztem, azóta sokat meg is valósítottunk a mi éttermünkben, például, hogy az eddigi 11 evőeszköz helyett már csak 6 van az asztalon/fő és ez majdnem fele annyi evőeszköz polírozást és felrakást jelent. Az ottani manager és staff mindenben segített, igazi vezetők voltak ott.

 

A jövőre nézve, úgy néz ki, hogy egyetemet kezdek Pesten, mert jó ez a pénz itthon, amit keresek, de szakma nélkül még mindig pincérkedhetek, de például gazdaság-informatikusnak nem mehetek. Beadtam a Corvinus-ra és megint a BME-re és augusztus 7.-ig maradok ott, majd eljövök, aztán lehet jövőre nyáron lehet visszamegyek, mert nyárra vesznek fele ilyen nyári munkásokat, most is vannak ott, akik tavaly voltak, csak suliba mentek, és nyárra vették fel őket, mert a staff nyáron sorba mennek kirándulni, meg mindig telt ház van, ezért jól jön nekik.

 

Összességében nagyon jó lehetőség és tapasztalat nekem. Lehetőleg a legtöbbet dolgozom és mindent megtanulok amit lehet, mellette komolyan elkezdtem kondizni, mert időm engedi. Első munkának nagyon jó, de az életem nem tölteném ott, mert a skót nők nagyon nem tetszenek! :D

 

Összességében ennyi, remélem sikerült egy képet adnom a hotelről és válaszolni a kérdésekre.

Több apró részlet pedig kiderül a blogomról is: 

http://riedlydenes.eu/

Üdvözlettel:

 

Dénes  

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: vendéglátós beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!