Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Termékek Menü

P. Ágnes - Ausztria ápoló

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v96
Nagyon elégedett vagyok az Euwork munkájával! A tapasztalatomnak megfelelő helyet találtatok 2 hét alatt, gyönyörűek a hegyek, a szállás ingyenes, a meghirdetett fizetés valós.

A munkatársak, ahogy említettem nagyon segítőkészek, bármikor számíthatok rájuk, nagyon jó a munkahelyi légkör. Az itteni közvetlen főnökök is segítenek mindenben, csak kérdezni és kérni kell.

Köszönöm a segítséget, nagyon örülök, mert sikerült elérhetővé tennetek, amire már régóta vártam!

Leírás

Kedves Eszter!

Nagyon elégedett vagyok az Euwork munkájával! A tapasztalatomnak megfelelő helyet találtatok 2 hét alatt, gyönyörűek a hegyek, a szállás ingyenes, a meghirdetett fizetés valós.

Ausztria legnyugatibb részén, Feldkirch-ben, Stroke Unit-on dolgozom. Egyetlen egy negatívum, hogy 4 betegre jut 1 ápoló, ami egy akut osztályon annyit jelent, hogy időnként a minőségi ápolás kivitelezhetetlen.
Viszont ami a munkát abszolút segíti, hogy eszközökből nincs hiány, illetve a kollégáimra mindig számíthatok. A számítógépes rendszer felhasználóbarát, így a dokumentációval is bőven időt tud spórolni az ember. Mindemellett a kórház térítésmentesen biztosítja a reggelit és a vacsorát, illetve az ebédet kedvezményes áron lehet venni a kórház ebédlőjében.

A munka itt főleg 12 órás műszakban van felosztva, éjjel-nappal fele-fele arányban. Így műszakpótlékot az éjszakai illetve vasárnapi, ünnepnapi műszakra lehet kapni. Túlórára is van lehetőség természetesen, amennyiben nem végeztem el az aznapi teendőket, akkor tovább kell maradnom és befejezni. Nálam eddig 2x fordult elő, amikor túlterhelt volt az osztály.
A beosztást ezenkívül direkt úgy alakítják, hogy havonta legyen legalább 1x egy tömbben 5-6 nap, amikor haza tudok utazni. Ezen kívül is biztosítanak pihenő napokat a műszakok között. A váltott műszak okozta fáradtságon kívül nem érzem magam leterheltnek, ami a jó munkahelyi körülményeknek köszönhető, illetve a szállásom közelsége miatt (3 perc lifttel) az utazással sem kell bajlódnom.

A munkatársak, ahogy említettem nagyon segítőkészek, bármikor számíthatok rájuk, nagyon jó a munkahelyi légkör. Az itteni közvetlen főnökök is segítenek mindenben, csak kérdezni és kérni kell. A vorarlbergi dialektussal kezdek megbarátkozni, de őszintén szólva elég gyakran van úgy, hogy csak éppen, hogy sikerül kitalálnom a mondatok jelentését.

A szállásom ingyenes, egy szobát kaptam a kórház területén. A kilátásom az erkélyről a svájci hegyekre néz, viszonylag csendes, nyugodt a hely. Van Tv, fürdőszoba, illetve cserélik az ágyneműt, törölközőt és takarítanak. Ez számomra tökéletes, annak ellenére, hogy nincs konyha és mosógép. Mosási lehetőség a kórházból kilépve az út másik oldalán van nagyon kedvezményes áron. Főzési lehetőség nincs, de a munkaadó ebben is segített és megtéríti az elektromos felszerelés költséget, amit magam veszek meg.

Úgy gondolom, hogy ez hosszú távon persze nem működik, de kezdetnek illetve átmeneti megoldásnak jó.
A fizetésről annyit írnék, hogy kicsit többre számítottam. Bár nem meglepő hiszen nem teljes hónapot dolgoztam (3 nap mínusz), illetve az első hónapban törvény szerint nem fizetik ki a túlórát, plusz éjszakai és vasárnapi műszakra is csak párszor osztottak be, így ezért jött ki valószínűleg kevesebbre. Minden bizonnyal a következő hónapban valamivel többet kapok. Bár úgy gondolom, hogy már ez az összeg is szép, főleg, hogy Németországban ennyi volt 1 év után az alap keresetem.

A tervem a közeljövőre nézve:
szeretnék itt maradni, amíg lehet. Később pedig vagy leszerződni a kórházzal vagy tovább vándorolni.

Üdvözlettel:

P. Ági

U.i.: Köszönöm a segítséget, nagyon örülök, mert sikerült elérhetővé tennetek, amire már régóta vártam!

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: egészségügy beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!