Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Állások Menü

Nagy Károly - mobiltelefon-szerviztechnikus, Ashford

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v35
Szia!

Nagyon szívesen segítek bármikor :)
Hogyan érzed magad Angliában? Milyen Ashford és környéke?
Lehet, hogy egy kicsit politikai töltetű lesz, de sokkal jobban érzem magam. Nincs a nyakamon annyi stressz és nyomás, mint "otthon". Ez alatt azt értem, hogy ha elvégzem tisztességesen a dolgomat, nem kell azon gondolkozzak, hogy miből fogom kihúzni hóvégéig; mennyi a benzin, miből fizetem ki ezt-vagy azt. Ashford egy közepes méretű városka, gyakorlatilag minden van, ami kell lennie egy városban: Szórakozás, bevásárlás szempontjából - de még nem sikerült mindent feltérképezni. 

Leírás

Szia!

Nagyon szívesen segítek bármikor :)
 • Hogyan érzed magad Angliában? Milyen Ashford és környéke?
  Most már sokkal jobban érzem magam, nincs a nyakamon annyi stressz és nyomás, mint otthon. Ez alatt azt értem, hogy ha elvégzem tisztességesen a munkámat, nem kell azon gondolkozzak, hogy miből fogom kihúzni hóvégéig; mennyi a benzin, miből fizetem ki ezt-vagy azt. Ashford egy közepes méretű városka, gyakorlatilag minden van, ami kell lennie egy városban: Szórakozás, bevásárlás szempontjából - de még nem sikerült mindent feltérképezni. Az utazás sajnos drága, a munkába menetelt busszal megoldani luxus - illetve nincs is a reggeli munkakezdésre érkező járat. Marad tehát a gyalogszer, bicikli, vagy saját autó. Jómagam vettem egy kerékpárt a piacon 35 fontért, amire csak egy kicsit kellett ráköltöttem, hogy legyen rajta minden, aminek lennie kell (zár, lámpa, sárhányó...) Valami jármű kell mindenképp, mert gyalogosan nagy távolságok vannak.
  Ashford környékét még nem tudtam bejárni - pénz és idő szűkében, de mikor az NI számot intéztem, volt alkalmam sétálni Canterbury-ben és nagyon tetszett. Oda még egyszer el szeretnék menni, az egy igazi ó-angol, Viktória korabeli-szerű városka szűk utcákkal, rengeteg eltévedési lehetőséggel :) (GPS ajánlott!)
 •  Milyen a munka? Pontosan milyen feladatok tartoznak a munkakörödbe?
  A munkát a legjobban egy gyári munkához tudnám hasonlítani, azzal a különbséggel hogy itt nem termelés folyik, hanem javítás. A darabszámra nagyon érzékenyek, ki kell tapasztalni az adott terméknél hogy melyik az, amivel érdemes foglalkozni, melyik az, amivel nem (BER - Beyond Economical Repair). Minél hamarabb el kell sajátítani a rutinokat.
  Jelenleg "biztosított" (insurance) telefonokat javítok (a vevő valamelyik banknál, biztosítónál kötött biztosítást elázás, törés esetére). Ezeknek 95%-a selejt, a legtöbbje teljesen el volt áztatva, csupa oxidáció a belseje. Előfordul néha, hogy biohazard cimkével ellátott telefon kerül hozzám - ezek rendszerint WC-be estek. Ezeket a lehetőségekhez képest a legrövidebb idő alatt meg kellett javítani. A műszerezettségre és a szerszámozottságra viszont volt néhánya kivetnivaló, ami csak lassan oldódott meg. Minden javítást természetesen fel kell jegyezni - több helyre is: mi az eredeti hiba, mit cseréltem, jó lett-e.
 • Átlagosan hány órát tudsz dolgozni egy héten? Mennyi lehetőségetek van túlórázni? Kötelezőjelleggel kell túlórázni vagy csak ha szeretnétek?
  A munkaórák érdekesen alakulnak. Egy szak 7,5 óra, tehát a heti 40 helyett 37,5 óra szerint kalkulálnak. Túlórára még nem lett senki felszólítva, önkéntes alapon megy. A csoportvezetők megkérdezik, ki akar túlórázni. Sajnos pontos adatokat nem tudok, hogy hogyan számolják el, hány százalékkal - több, egymásnak ellentmondó választ kaptam ez ügyben. A hét közbeni túlóra is érdekesen alakul, sajnos sokszor nincs annyi (specifikált munkavégzésre, pl. forrasztásra kialakított) munkahely, mint ahányan szeretnének túlórázni. Nem csak a 06-14, 14-22, 22-06 szerinti szakok vannak, hanem sokan 10-22-ig dolgoznak, így sokszor kaotikus a helyzet. Jelenleg központilag le lett tiltva a túlóra, nincs lehetőség sem műszak utáni, sem hétvégi pluszmunkára.
 • Említetted, hogy a kezdetekkor volt egy kis probléma a bérszámfejtéssel, azóta minden rendben volt-e a fizetés pontos utalásával?
  Igen, minden rendben, megkaptam a különbözetet. Pontosan fizetnek, semmi probléma nincs már, leszámítva az "emergency tax"-et... Ezt a túlfizetést elvileg az adóév zárásakor visszakapom - még folyamatban van...
 • Maradtál-e a szálláson vagy kerestél újat esetleg?
  Egyenlőre még ugyanott vagyok, de sikerült egy nagyobb szobába átköltöznöm. Ez egy pici szoba volt, kb. 3.5 x 3 méteres helység, közös fürdővel, közös WC használattal, WIFI internet eléréssel. Most egy fokkal nagyobb szobában lakom, több a hely, világosabb és parsze többe is kerül.
 • Mik a terveid a továbbiakra? Milyen hosszú távra tervezel Ashford-ban dolgozni?
  Egyenlőre nem tervezgetek semmi változtatást, szeretnék "bebetonozódni". Egy biztos alapot szeretnék létrehozni, felépíteni szépen mindent lépésről-lépésre. Azért nem tervezek konkrétan, mert otthonról még várható meglepetés a három betűs bank jóvoltából... Gyűjtögetek egyenlőre. Milyen hosszú távra tervezek? Ameddig bírom. Nem tudok konkrétumot mondani erre, amíg elegendő az, hogy a rám bízott feladatot a legjobb tudásom szerint elvégzem.
 • Összességében bevált-e a külföldre költözés és az ashford-i munkavállalás?
  Egyenlőre a "padlóról felkelés" időszaka van, a kezdeti buktatókkal - ezeket már leírtam - ha sikerül végre mindent lerendeznem, (adó dolgok pl.) onnantól kezdve más megvilágításba kerül minden. Sajnos még elég sokat csalódok... Vagy megszokom, vagy teszek ellene, de összességében sokkal jobb itt élni. Egy apró példa: egy fizetésből meg lehet élni. A volt párommal fél évig éltünk egy fizetésből és tudtunk félretenni is.

Üdvözlettel:

Nagy Károly

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: műszaki beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!