Állások Menü
0

Nagy Károly - mobiltelefon-szerviztechnikus, Ashford

Nagy Károly - mobiltelefon-szerviztechnikus, Ashford Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v35
Szia!

Nagyon szívesen segítek bármikor :)
Hogyan érzed magad Angliában? Milyen Ashford és környéke?
Lehet, hogy egy kicsit politikai töltetű lesz, de sokkal jobban érzem magam. Nincs a nyakamon annyi stressz és nyomás, mint "otthon". Ez alatt azt értem, hogy ha elvégzem tisztességesen a dolgomat, nem kell azon gondolkozzak, hogy miből fogom kihúzni hóvégéig; mennyi a benzin, miből fizetem ki ezt-vagy azt. Ashford egy közepes méretű városka, gyakorlatilag minden van, ami kell lennie egy városban: Szórakozás, bevásárlás szempontjából - de még nem sikerült mindent feltérképezni. 
Leírás

Szia!

Nagyon szívesen segítek bármikor :)
 • Hogyan érzed magad Angliában? Milyen Ashford és környéke?
  Most már sokkal jobban érzem magam, nincs a nyakamon annyi stressz és nyomás, mint otthon. Ez alatt azt értem, hogy ha elvégzem tisztességesen a munkámat, nem kell azon gondolkozzak, hogy miből fogom kihúzni hóvégéig; mennyi a benzin, miből fizetem ki ezt-vagy azt. Ashford egy közepes méretű városka, gyakorlatilag minden van, ami kell lennie egy városban: Szórakozás, bevásárlás szempontjából - de még nem sikerült mindent feltérképezni. Az utazás sajnos drága, a munkába menetelt busszal megoldani luxus - illetve nincs is a reggeli munkakezdésre érkező járat. Marad tehát a gyalogszer, bicikli, vagy saját autó. Jómagam vettem egy kerékpárt a piacon 35 fontért, amire csak egy kicsit kellett ráköltöttem, hogy legyen rajta minden, aminek lennie kell (zár, lámpa, sárhányó...) Valami jármű kell mindenképp, mert gyalogosan nagy távolságok vannak.
  Ashford környékét még nem tudtam bejárni - pénz és idő szűkében, de mikor az NI számot intéztem, volt alkalmam sétálni Canterbury-ben és nagyon tetszett. Oda még egyszer el szeretnék menni, az egy igazi ó-angol, Viktória korabeli-szerű városka szűk utcákkal, rengeteg eltévedési lehetőséggel :) (GPS ajánlott!)
 •  Milyen a munka? Pontosan milyen feladatok tartoznak a munkakörödbe?
  A munkát a legjobban egy gyári munkához tudnám hasonlítani, azzal a különbséggel hogy itt nem termelés folyik, hanem javítás. A darabszámra nagyon érzékenyek, ki kell tapasztalni az adott terméknél hogy melyik az, amivel érdemes foglalkozni, melyik az, amivel nem (BER - Beyond Economical Repair). Minél hamarabb el kell sajátítani a rutinokat.
  Jelenleg "biztosított" (insurance) telefonokat javítok (a vevő valamelyik banknál, biztosítónál kötött biztosítást elázás, törés esetére). Ezeknek 95%-a selejt, a legtöbbje teljesen el volt áztatva, csupa oxidáció a belseje. Előfordul néha, hogy biohazard cimkével ellátott telefon kerül hozzám - ezek rendszerint WC-be estek. Ezeket a lehetőségekhez képest a legrövidebb idő alatt meg kellett javítani. A műszerezettségre és a szerszámozottságra viszont volt néhánya kivetnivaló, ami csak lassan oldódott meg. Minden javítást természetesen fel kell jegyezni - több helyre is: mi az eredeti hiba, mit cseréltem, jó lett-e.
 • Átlagosan hány órát tudsz dolgozni egy héten? Mennyi lehetőségetek van túlórázni? Kötelezőjelleggel kell túlórázni vagy csak ha szeretnétek?
  A munkaórák érdekesen alakulnak. Egy szak 7,5 óra, tehát a heti 40 helyett 37,5 óra szerint kalkulálnak. Túlórára még nem lett senki felszólítva, önkéntes alapon megy. A csoportvezetők megkérdezik, ki akar túlórázni. Sajnos pontos adatokat nem tudok, hogy hogyan számolják el, hány százalékkal - több, egymásnak ellentmondó választ kaptam ez ügyben. A hét közbeni túlóra is érdekesen alakul, sajnos sokszor nincs annyi (specifikált munkavégzésre, pl. forrasztásra kialakított) munkahely, mint ahányan szeretnének túlórázni. Nem csak a 06-14, 14-22, 22-06 szerinti szakok vannak, hanem sokan 10-22-ig dolgoznak, így sokszor kaotikus a helyzet. Jelenleg központilag le lett tiltva a túlóra, nincs lehetőség sem műszak utáni, sem hétvégi pluszmunkára.
 • Említetted, hogy a kezdetekkor volt egy kis probléma a bérszámfejtéssel, azóta minden rendben volt-e a fizetés pontos utalásával?
  Igen, minden rendben, megkaptam a különbözetet. Pontosan fizetnek, semmi probléma nincs már, leszámítva az "emergency tax"-et... Ezt a túlfizetést elvileg az adóév zárásakor visszakapom - még folyamatban van...
 • Maradtál-e a szálláson vagy kerestél újat esetleg?
  Egyenlőre még ugyanott vagyok, de sikerült egy nagyobb szobába átköltöznöm. Ez egy pici szoba volt, kb. 3.5 x 3 méteres helység, közös fürdővel, közös WC használattal, WIFI internet eléréssel. Most egy fokkal nagyobb szobában lakom, több a hely, világosabb és parsze többe is kerül.
 • Mik a terveid a továbbiakra? Milyen hosszú távra tervezel Ashford-ban dolgozni?
  Egyenlőre nem tervezgetek semmi változtatást, szeretnék "bebetonozódni". Egy biztos alapot szeretnék létrehozni, felépíteni szépen mindent lépésről-lépésre. Azért nem tervezek konkrétan, mert otthonról még várható meglepetés a három betűs bank jóvoltából... Gyűjtögetek egyenlőre. Milyen hosszú távra tervezek? Ameddig bírom. Nem tudok konkrétumot mondani erre, amíg elegendő az, hogy a rám bízott feladatot a legjobb tudásom szerint elvégzem.
 • Összességében bevált-e a külföldre költözés és az ashford-i munkavállalás?
  Egyenlőre a "padlóról felkelés" időszaka van, a kezdeti buktatókkal - ezeket már leírtam - ha sikerül végre mindent lerendeznem, (adó dolgok pl.) onnantól kezdve más megvilágításba kerül minden. Sajnos még elég sokat csalódok... Vagy megszokom, vagy teszek ellene, de összességében sokkal jobb itt élni. Egy apró példa: egy fizetésből meg lehet élni. A volt párommal fél évig éltünk egy fizetésből és tudtunk félretenni is.

Üdvözlettel:

Nagy Károly

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
 

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: műszaki beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Egyre több raktári munkát tudunk ajánlani Németországban is. Egyes raktárak elvárnak némi raktározási vagy esetleg targoncás tapasztalatot, de az élelmiszerraktárak mindenféle tapasztalat nélkül is felveszi a jelentkezőket. Két raktárban pedig most arra is van lehetőség, hogy egy németül beszélő raktáros vigye magával németül nem beszélő párját, barátját, vagy testvérét. Figyelem: német nyelvtudás nélkül továbbra sem lehet jelentkezni! De a németül beszélők ki tudnak vinni magukkal még egy embert, feltéve, ha kint mindig segítenek neki (azért kell a baráti/családi vagy párkapcsolat, mert egy idegentől nem várhatjuk el, hogy rendszeresen segítsen nekünk fordítani a munkahelyen vagy azon kívül). 

Német raktári munkáink németországi bejelentéssel, teljesen hivatalosan működnek, fizetés a német minimálbér, a szállást pedig a munkaadó biztosítja. Ezért már egész kevés indulótőkével is lehet kimenni és dolgozni Németországban!