Állások Menü

Nagy Éva - Németországi házigondozás

Nagy Éva - Németországi házigondozás Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v95

Hallgatom itt a faluban az idősek sváb akcentusát. Nem tudok betelni vele, pedig alig értek valamit, de olyan jóízűen mondják… Aztán este Katharinával előszedjük a sváb-német szótárt és jókat nevetve próbálja még ezt is megtanítani nekem. Ha se szótár, se televízió, akkor társasjáték! Hihetetlenül friss szellemileg. Amihez szerencse kell, azzal még elboldogulok, de a „Malomban”nagyon rosszul állok. Hiába, ő régebb óta lakik Mühlhausen in Täle-ban.

 

Leírás

Újrakezdés
 
Röviden Melániának minden köszönetemmel együtt.
Éppen második hete vagyok itt a Fils völgyében. Magam mögött hagytam „Tündérországot” (Ausztriában egy pszicho centrum), pedig még tartozásom is maradt. Volt még egy-két tündér, akik kimaradtak a papírra vetett történeteimből, s köztük olyan is, akit jó mélyen elrejtettem a szívemben.  Sokáig álmodtam velük. Bár megszenvedtük az együtt töltött másfél évet, azt el kell ismernem, hogy több lettem tőlük.
 
Amit felcsipegettem ott az osztrák határszélen, nagyszerűen tudom hasznosítani itt a sváb vidéken. Meglepetés az ápolás területén már nem nagyon érhet, de az a csoda, ahogy pár nap alatt megszerettük egymást Katharinával, mégis csak ebbe a kategóriába tartozik. Nem egyszerű őt megérteni. Betegségénél fogva nehezen, színtelenül, rekedten beszél, de a szeme még most is beszédes. Valahogy elsőre ment. Én nem értettem őt, ő nem értett engem, de a humor, a nevetés, az érintés és az előítélet nélküli közeledés minden akadályt hárított. Igen, tudom, meghatározó az ember habitusa, tapasztalata, s bevallom, nekem sokat segít a drámajátékos múltam, éppen ezért mondom azt, hogy aki ezt a hivatást választja magának, az jó, ha a fennírtak valamelyikével rendelkezik. Komolyan mondom. Különben szenvedés.
 
Azt gondolom, hogy ezek a családok, akik külhonból – igaz anyagi meggondolásból is - kérnek segítséget, nagyon hálásak és a legtöbben mindent elkövetnek, hogy az ápoló jól érezze magát. Tehát sok múlik magán az ápolón, hogy jól jöjjön ki belőle. Én azt gondolom, hogy segíteni egy emberen, megértéssel, szeretettel, gondoskodással fordulni felé, már nagyon felemelő érzés. Nyugodt a lelkem, hogy adni tudok, s bízhatok benne, hogy egyszer visszakapom. És ez még csak a dolgok emberi oldala. Ott van a nem elhanyagolható anyagi része, s ami nekem nagyon fontos: megismerni a másik kultúrát! Megnézni a tárgyi emlékeiket, beszélgetni emberekkel az ezekhez fűződő gondolataikról, a tradícióikról, múltról, jelenről, jövőről. Németország csodálatos! Az emberek nyitottak, őszintén kíváncsiak és roppant tapintatosak, amit elvárnak az idegentől is. Úgy vélem, mindenben az idegen ajkú segítségére vannak, de igazi barátságot nehezen kötnek vele. És ez így korrekt.

Hallgatom itt a faluban az idősek sváb akcentusát. Nem tudok betelni vele, pedig alig értek valamit, de olyan jóízűen mondják… Aztán este Katharinával előszedjük a sváb-német szótárt és jókat nevetve próbálja még ezt is megtanítani nekem. Ha se szótár, se televízió, akkor társasjáték! Hihetetlenül friss szellemileg. Amihez szerencse kell, azzal még elboldogulok, de a „Malomban”nagyon rosszul állok. Hiába, ő régebb óta lakik Mühlhausen in Täle-ban.
 
Nagy Éva Mühlhausen in Täle

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Tudtad?
Elkészült az Euwork Kft Adatvédelmi Szabályzata az Európai Unió új adatkezelési rendeletének megfelelően. Ez a dokumentum Érthetően foglalja össze, mi történik az adataiddal regisztráció után, vagy amikor elküldöd a Cv-det emailben, valamint azt is, amikor már a közvetítés során újabb adatokat és dokumentumokat kérünk be tőled. Szintén tartalmazza a dokumentum azt, hogy milyen jellegű dokumentumot mennyi ideig őrzünk meg a rendszerünkben.  
A saját szabályzatunknak való megfelelés érdekében megsemmisítettük az összes elektronikus és írásos dokumentációt régi ügyfeleinkről. Így jelenleg azokkal kapcsolatban akikkel több évvel ezelőtt kerültünk kapcsolatba, jelenleg nem tudunk semmit.