Állások Menü
0

Nagy Éva - Németországi házigondozás

Nagy Éva - Németországi házigondozás Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v95

Hallgatom itt a faluban az idősek sváb akcentusát. Nem tudok betelni vele, pedig alig értek valamit, de olyan jóízűen mondják… Aztán este Katharinával előszedjük a sváb-német szótárt és jókat nevetve próbálja még ezt is megtanítani nekem. Ha se szótár, se televízió, akkor társasjáték! Hihetetlenül friss szellemileg. Amihez szerencse kell, azzal még elboldogulok, de a „Malomban”nagyon rosszul állok. Hiába, ő régebb óta lakik Mühlhausen in Täle-ban.

 
Leírás

Újrakezdés
 
Röviden Melániának minden köszönetemmel együtt.
Éppen második hete vagyok itt a Fils völgyében. Magam mögött hagytam „Tündérországot” (Ausztriában egy pszicho centrum), pedig még tartozásom is maradt. Volt még egy-két tündér, akik kimaradtak a papírra vetett történeteimből, s köztük olyan is, akit jó mélyen elrejtettem a szívemben.  Sokáig álmodtam velük. Bár megszenvedtük az együtt töltött másfél évet, azt el kell ismernem, hogy több lettem tőlük.
 
Amit felcsipegettem ott az osztrák határszélen, nagyszerűen tudom hasznosítani itt a sváb vidéken. Meglepetés az ápolás területén már nem nagyon érhet, de az a csoda, ahogy pár nap alatt megszerettük egymást Katharinával, mégis csak ebbe a kategóriába tartozik. Nem egyszerű őt megérteni. Betegségénél fogva nehezen, színtelenül, rekedten beszél, de a szeme még most is beszédes. Valahogy elsőre ment. Én nem értettem őt, ő nem értett engem, de a humor, a nevetés, az érintés és az előítélet nélküli közeledés minden akadályt hárított. Igen, tudom, meghatározó az ember habitusa, tapasztalata, s bevallom, nekem sokat segít a drámajátékos múltam, éppen ezért mondom azt, hogy aki ezt a hivatást választja magának, az jó, ha a fennírtak valamelyikével rendelkezik. Komolyan mondom. Különben szenvedés.
 
Azt gondolom, hogy ezek a családok, akik külhonból – igaz anyagi meggondolásból is - kérnek segítséget, nagyon hálásak és a legtöbben mindent elkövetnek, hogy az ápoló jól érezze magát. Tehát sok múlik magán az ápolón, hogy jól jöjjön ki belőle. Én azt gondolom, hogy segíteni egy emberen, megértéssel, szeretettel, gondoskodással fordulni felé, már nagyon felemelő érzés. Nyugodt a lelkem, hogy adni tudok, s bízhatok benne, hogy egyszer visszakapom. És ez még csak a dolgok emberi oldala. Ott van a nem elhanyagolható anyagi része, s ami nekem nagyon fontos: megismerni a másik kultúrát! Megnézni a tárgyi emlékeiket, beszélgetni emberekkel az ezekhez fűződő gondolataikról, a tradícióikról, múltról, jelenről, jövőről. Németország csodálatos! Az emberek nyitottak, őszintén kíváncsiak és roppant tapintatosak, amit elvárnak az idegentől is. Úgy vélem, mindenben az idegen ajkú segítségére vannak, de igazi barátságot nehezen kötnek vele. És ez így korrekt.

Hallgatom itt a faluban az idősek sváb akcentusát. Nem tudok betelni vele, pedig alig értek valamit, de olyan jóízűen mondják… Aztán este Katharinával előszedjük a sváb-német szótárt és jókat nevetve próbálja még ezt is megtanítani nekem. Ha se szótár, se televízió, akkor társasjáték! Hihetetlenül friss szellemileg. Amihez szerencse kell, azzal még elboldogulok, de a „Malomban”nagyon rosszul állok. Hiába, ő régebb óta lakik Mühlhausen in Täle-ban.
 
Nagy Éva Mühlhausen in Täle

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
Kolozsvár: +40-367-086-167

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Akár csak két évvel ezelőtt, idén ismét arra kérnénk Titeket (különösen, ha már nyugat-európai fizetésnek örvendtek), hogy támogassátok az Age of Hope alapítványt és annak kampányát: ez az Ezer Gyerek Karácsonya. Ez egész röviden azt takarja,hogy minden évben ezer mélyszegénységben élő gyereket ajándékoznak meg karácsonykor, akik különben nem kapnának semmit sem :( 

Most kétszer nyerhetsz. Egyrészt segítesz egy csomó gyereken, és ettől máris jobban érzed  magad :) Másrészt az adományozók között értékes nyereményeket sorsolunk ki az EUWORK Kft jóvoltából!

Első díj: egy hazaútra szóló repülőjegy bárhonnan Európából! 2 db Második díj: ebédmeghívás egy hatalmas paprikáscsirke szendvicshez a budapesti Oktogonnál lévő Panineriában.  3 db Harmadik díj: professzionális hátmasszázs akár "házhozszállítással" is.