Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Állások Menü

Miklós Zsolt - Cukrász/Szakács, Skócia

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v140

 

Kedves Detti!

Nagyon örültem,amikor felkértél,hogy számoljak be a tapasztalataimról.

Szépen elrepült az idő! Immáron másfél éve a Skót felföldön élek,hála a segítségednek,amit nem tudok elégszer megköszönni. Szerencsére vagytok,nekünk külföldre kényszerülőknek!

Leírás

Szóval jó régen történt,hogy holtfáradtan,megszeppenve megérkeztem Port Appin-ba. Fogalmam sem volt mi vár majd rám,de már nem volt visszaút. Hosszú oldalakon részletezhetném a történéseket,de annak sem eleje,sem vége nem lenne.

Rövidre fogva mosogatóként kezdtem,ma már Pastry,azaz desszert chef vagyok. Az álmok igen is elérhetőek,de meg is kell küzdeni értük! 

Mindenkinek szívből ajánlom ezt a helyet. A táj földbe döngöli az embert. Az óceánpart két perc sétára van,a Staff accomodaion-tól. Én magam a konyhából is az óceánt látom.Itt Appin-ban sokan vagyunk magyarok, mert imádják a munkamorálunkat és a küzdőszellemünket. Nem véletlenül írom ezt, ugyanis ez egy olyan hotel, ahová a felső tízezer tagjai jönnek pihenni. Éppen ezért, mindennek tökéletesnek kell lennie. Ijesztően hangozhat, de egyben kihívás is. Aki valaha az önéletrajzába veheti az Airds Hotelt, annak gyerekjáték munkát találnia a jövőben.

Tanácsaim:

Kitartó munkával elegendő pénzt fogsz keresni!

Az időjárás borzalmas, ezért bárki is jön ide, alaposan pakolja be a bőröndjét! Bikinire és hasonlókra nem lesz szükség. Az év nagy részében esik az eső, de nyáron akár tizenöt fok is lehet! :) A helyiek nagyon kedvesek és befogadóak.

FONTOS: Mielött ide jönnél, az utolsó napig fejleszd az angoltudásod! Mint ahogy máshol is, itt is minden nap tudnod kell angolul kommunikálni. Ez alap! A helyieket egyébként nehéz megérteni. Ez abból adódik, hogy a skótok egy sajátságos angolt beszélnek. Félni azonban semmi ok. Itt mindig figyelünk arra,hogy segítsünk egymáson. Inkább vagyunk egy pici család, mint kollégák. Ezért, ha ide jössz,segíteni fogunk mindenben,amíg a saját lábadra állsz.

Amire számíthatsz: Hatalmas hegyek, kristálytiszta levegő és víz, csend, rengeteg munka és szakmai fejlődés és egy második család.

Ezzel zárnám is első beszámolómat. Köszönöm az EuWorknek, hogy hozzá segített ehhez a hatalmas kalandhoz. Bárki, aki a jövőben ide érkezik szívesen adok személyes felkészítést. Az e-mail címemet bármikor elkérhetitek az EUWork csapatától. Cserében annyit kérek,hogy kezdetektől fogva azon dolgozz,hogy tovább építsd a magyarok rendkívűl jó hírnevét itt! 

Szép napot kívánok mindenkinek!

Miklós Zsolt Pastry Chef.

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: vendéglátós beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!