Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Állások Menü

M.Gyöngyi-Dél-németországi ápoló állás INGYENES NÉMET NYELVTANFOLYAMMAL

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v458

Kedves Eszter!

Nagyon szépen köszönöm az érdeklődést!

Nagyon elégedett vagyok a munkátokkal, remekül megszerveztetek mindent. Amit ígértetek, az mindig úgy volt, és akkor.

Köszönöm, köszönöm, köszönöm.

Leírás

Kedves Eszter!

Nagyon szépen köszönöm az érdeklődést!

Nagyon elégedett vagyok a munkátokkal, remekül megszerveztetek mindent. Amit ígértetek, az mindig úgy volt, és akkor.

Köszönöm, köszönöm, köszönöm.

Tulajdonképpen a helyzet az, hogy össze sem lehet hasonlítani az otthoni feltételekkel, sem a munkahelyi feltételeket, sem a légkört. Mint ahogy személyes beszélgetésünkből kiderült, én nem az anyagi dolgok miatt választottam a németországi munkát, hanem éppen az előbb említettek miatt. Egyszerűen azt éreztem, hogy az ember munkáját ellehetetlenítik, és nem veszik az embert emberszámba.

De nézzük sorba a kérdéseket!

Munkafeltételek: Egy alig két éve épült magánkézben lévő idősek otthonában dolgozok. Minden új, és igényesen kialakított. A betegágyak egyformák, és irányíthatóak, - nem kell görnyedni hozzá. Sőt, a kolléganők rendszeresen kihangsúlyozzák, hogy tisztázáshoz, betegforgatáshoz feltétlenül emeljük fel, mert ha nem, akkor a későbbiekben megfájdulhat a derekunk. A betegeknek mindig van tiszta ruhájuk, nem kell azon gondolkodni, mit adjunk rájuk. Tiszta ágynemű és törölköző, gumikesztyű sosem "hiánycikk". Nekünk csak annyi a feladatunk, hogy ha kell, akkor használjuk. Mindenki mindig legyen tisztában. És a fertőtlenítés is a legfontosabb dolgok egyike. Van betegemelőnk, és használatban! Mindenki tudja kezelni. Nekem is megmutatták az első napokban.

Nem tárgyi feltétel, de ide tartozik, hogy ebédet rendelhetünk, mindössze 1,72 euróért.

Munkaruhát ígértek, 7 köpenyt, - háromféle színból lehetett választani, - és 5 nadrágot, az kétfajta volt. fehér, de kül szabású.

Túlóra: Nincs lehetőség túlórára, de órakeretben dolgozunk. Ha a hónapban több napot vagyunk, mint az aktuális havi munkaóra, akkor azt a másik hónapban beszámolják, és akkor kevesebbet kell lenni. Három műszak van, Minden hónap 15-ig megkapjuk a következő havi beosztást. Előtte 10-ig be kell írni egy kívánságfüzetbe, hogy ki mikor akar egy bizonyos napon dolgozni, vagy épp szabad lenni. Igyekeznek a németórákhoz alkalmazkodni, és ha pár nap szabadnapot egyben kérek, akkor azt természetesnek veszik. ( febr. 22-én kezdtem, márc 1-9-ig elmehettem Ciprusra, mert volt rep.jegyem, előtte utána adtak pár napot. Két hétig eljöhettem, megoldották 6 nap szabadsággal, és a többi szabadnap. - Természetesen, ha van beteg kolléganő, és megkérdezik, hogy tudok- e menni, akkor nem mondok nemet. - Továbbá május végén is kaptam egyben 5 szabadnapot, hogy részt tudjak venni a 90 éves nagyim köszöntésén, és június végére is meg tudták ezt így oldani. Persze a hévégi munkát lelkesen elvállalom cserébe. :-) )

Munkatársak: Segítőkészek, kedvesek, elfogadják az embert. Persze a munkát meg kell csinálni. Mindenki dolgozik, csapatmunkának veszik a csapatmunkát, és nem úgy, hogy három beszélget, egy meg csinál mindent.

Folyamatosan vezettek be a munkába, egy egész füzetnyi terv volt a kiképzésemre. :-) Ha valamire nem volt időm, vagy elfelejtettem, nyugodtan bevallhatom, mert vagy megcsinálja más, vagy megkérnek, hogy csináljam meg. Sokszor hallottam már, hogy nem baj, hiszen előfordul. emberek vagyunk.

A kommunikáció sokszor okoz nehézséget. A helyi kollégák elég erős bajor akcentussal beszélnek, és nekem még a "hoch-deutsche" is nehezen megy néha, mindenki igyekszik úgy beszélni, hogy megértsük egymást. Türelmesen megmutatják amit akarnak, vagy elmondják többször. Úgy vettem észre, hogy hozzá vannak szokva ahhoz, hogy néha-néha még egymást sem értik meg a különböző területről származó emberek.

A főnökök is türelmesek, egyikük saját maga segített az első héten egy nyomtatvány kitöltésében. Egyébként általában nincs vele kapcsolatom. Van két kutyájuk, azzal járnak dolgozni, Külön kialakított hely van nekik egy sarokban.

Egyébként az otthon lakója három macska is, azok rendszeresen ott kószálnak köztünk. Folyosón, ebédlőben....ez természetes.

Bérezés: Úgy volt,  mint amit ígértek.

Szállás: Elégedett vagyok vele. Kedvesek a főbérlők, segítőkészek. Berendezett a lakás, konyhai gépekkel és eszközökkel. Nem is kicsi. Közel van a munkahelyhez. Gyalog 25 perc, autóval max.5. A munkahelynél ingyen parkoló.

Igaz van 60 tehén a szomszéd épületben, néha hangosan bőgnek,és szagosak, meg talán legyek is lesznek majd nyáron. De nem zavar, mert cserébe nincs utcazaj. Csak madárcsicsergés. De az sok.

Probléma: Minden problémámban kaptam eddig segítséget, ha kértem, akkor is, és ha nem akkor is. pl. ha nem vettem át a pin-kódomat a banktól, képes volt a bankos hölgy bejönni a munkahelyemre vele, és megkeresni. - igaz, hogy egy saroknyira van, de mindenféleképpen jó esett a törődés. :-)

Terveim: Mindenféleképp javítanom kell a német tudásomon, és szeretném megszerezni a nyelvvizsgát, majd az anerkenungot. 10 évet német nyelvterületen tölteni. Ha jobban megy majd a nyelv szívesen dolgoznék Svácban.

Köszönöm Eszter az érdeklődést, és remélem, hogy levelemmel segíteni tudtam a további munkát. Bármiféle kérdésre szívesen válaszolok a jövőben is!

Ezer hálás köszönet a munkaszervezésért, úgy érzem, jobban nem is lehetett volna!

Tisztelettel:

M. Gyöngyi

:-)

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: egészségügy beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!