Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Állások Menü
Ön itt jár: > >

Pénzügyek

 


INDULÓTŐKE

Induló tőkére van szüksége annak, aki külföldre akar menni dolgozni. Ha közvetítő irodával vágunk neki, akkor valószínűleg kevesebbre, de akkor is szükség van a pénzre. Hisz pénzbe kerül a kiutazás, utána a szállás (bérleti) díj, a kaució, a napi munkába járás és végül a megélhetés az első fizetésig. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy aki a szakmájában akar elhelyezkedni, annak bizonyítványai fordításáról, hitelesítéséről is gondoskodnia kell. Angliában élő megbízható magyarok szerint legalább fél millió forint indulótőke nélkül senki ne induljon neki az ismeretlennek!

Ez az összeg az EUWORK munkáinál azért kevesebb, általában 150 és 300.000 Ft között van. Ez munkától függően változó, hisz a fenti költségek is munkától függően változnak, ráadásul több esetben a költségek közül egyiket-másikat a munkaadó átvállalja Tőled (de soha sem mindet!). Minden állásunknál igyekeztünk feltüntetni, menni is az általunk kalkulált összeg, ebben már MINDEN benne van.


ÉS HA NINCS?

Ha ezzel nem rendelkezel, akkor kivételesen érdemes KÖLCSÖN KÉRNI, hisz az Euwork állásaival kb 250.000 Ft-ot félre tudsz rakni minden hónapban, tehát egy hónap alatt vissza tudod fizetni a kölcsönt. Épp ezért érdemes lehet a bankodnál folyószámla hitelt kérni, hisz nem baj, ha a magasabb a kamat, ha egy hónap múlva úgyis visszafizetsz mindent. Pár ezer forintot veszítesz csak a kamaton, de milliókat nyersz azzal, hogy külföldön dolgozol és nem Magyarországon. A folyószámla hitelhez nem kell sem fedezet sem kezes, csak bejelentett munkád kell, hogy legyen valamekkora fizetéssel, Magyarországon. Tehát ezt mindenképp még az előtt kell meglépned, hogy felmondanál a magyarországi munkahelyeden, ez nagyon fontos!

 

BANKSZÁMLA NYITÁS

Külföldi munkavállalás esetén mindenképpen ajánlott, de például az Egyesült Királyságban kötelező bankszámlát nyitni a célországban, mivel a munkaadók nem szoktak munkabért külföldi bankszámlára utalni. Ezt több esetben a pénzmosás elleni törvények tiltják.

A bankszámlanyitás ezzel szemben egyáltalán nem egyszerű. A bankok a számlatulajdonosok adatait (munkaadóját, lakcímét, valamint adó- és tb számát is) szigorúan ellenőrzik, ami hosszabb időt vesz igénybe (akár egy hónapot is). Ez általában tovább tart, mint ahogy az első fizetés érkezne.

Angliában erre a problémára IDEIGLENESEN remek megoldás a monese.com. Ez egy online banki rendszer, bankfiók szolgáltatás nélkül. Előnye, hogy a különféle igazolások beszerzése előtt, ideiglenesen meg lehet nyitni bankszámlánkat. A személyes ügyintézés helyett online ügyintézők állnak rendelkezésünkre, e-mailben azonnal válaszolva kérdéseinkre.

Interneten és mobil applikáción keresztül menedzselhetjük pénzügyeinket, megnézhetjük számlainformációinkat és utalhatunk a regisztráció után azonnal. A számlához tartozó bankkártya is egy héten belül megérkezik postán, mellyel fizethetünk bármely POS terminálnál, interneten, vagy akár pénzt is vehetünk fel vele bármely ATM-ből, a világ minden táján, kedvező feltételek mellett. A kért lakcím és munkaviszony igazolások online feltöltése után pedig korlátlan banki szolgáltatásokat vehetünk igénybe. Ennek keretében pedig végre (2017 január 1-től) haza is utalhatunk pénzt nagyon kedvező feltételek között a Transferwise-zal:

 

HAZA UTALÁS

Sokan küldik haza családtagjaiknak  külföldön megkeresett fizetésük jelentős részét. A banki átutalás viszont nem olcsó, az angol bankok például minimum 18 fontért (gyakori a 25) utalnak haza Magyarországra, a magyar bankok pedig nagyon rossz átfolyamon váltják azt át forintra! 
A Western Uniont ugyanezen okból nem ajánljuk. Előnye a gyorsaság, hátránya viszont, hogy katasztrofális árfolyamon váltja át pénzünket, és még ezen felül számít fel átutalási díjat is.
Transferwise sokkal olcsóbb és gyorsabb megoldást jelent. Egy regisztrációt követően előbb a Transferwise angliai számára kell elutalnunk az összeget,  és onnan utalják tovább a magyar bankszámlánk felé. Ez persze sokakban nem kelt bizalmat, de mi kipróbáltuk, működik, javasoljuk! Meglepő módon kedvezőbb így hazaküldeni a pénzt, mint készpénzben hazahozni és a legjobban váltó pénzváltónál forintra váltani.

 

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Tudtad?

Egy aloldalunkat szeretnénk figyelmetekbe ajánlani: www.euwork.hu/szaktudas-nelkul/raktari-munka. Ezen az oldalon a különböző országokból az összes raktári munkánkat megtudjátok nézni egyben: Nagy-Britannia, Hollandia és Németország. Így jobban össze tudjátok hasonlítani őket, illetve visszajelzéseket, beszámolókat is olvashattok.

Miért sokak választása egy raktárban vagy logisztikai központban dolgozni külföldön? Leginkább azért, mert semmilyen szaktudás vagy korábbi tapasztalat nem kell hozzá, viszont tiszta, rendezett munkahelyen dolgozhatsz, pontosan adják a fizetésedet, és ehhez a fizetéshez különböző műszakpótlékok, bónuszok járnak. Így összességében a fizetésed sem rossz és remek ugródeszka, azaz első munkahely egy új országban! A raktárakban szigorú szervezési és biztonsági előírásokat kell megérteni és követni, ezért nyelvtudás nélküli raktári munka nincs.