Állások Menü

K.Csaba - Reptéri dolgozó

reptéri dolgozó Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v999

Összességében a munkát mindenki számára ajánlom, aki képes közepesen nehéz fizikai munkát végezni. A fizetés az átlagnál ugyan magasabb, de ha saját albérletben szeretnél lakni, akkor máris nem olyan egetrengető fizetésekről beszélünk, ám aki külföldön szeretné megvetni a lábát, első állásnak tökéletes.

Leírás

Összegzés a munkáról:

Minden újonc kizárólag munkaközvetítőkön keresztül kezdheti meg reptéri pályafutását, majd –hacsak nagyobb butaságot nem csinál az ember- kb. 9 hónap elteltével kapja az átvételi ajánlatot az anyacéghez, legalábbis a német cégnél.
Ugyanis, a  müncheni reptéren 2 cég végzi a gépek ki- és bepakolását. Az Euwork által a német partnerhez kiközvetítve mindkét céghez kerülhetsz attól függően, hogy mikor indítják kezdő tanfolyamaikat, de akár választhatsz is. Ehhez egy kis mankó, amit jó ha tudsz:A svájci cég esetében kevés dolgozó a jellemző, iszonyú pörgés egész nap, rosszabbnál rosszabb gépek tömkelege (plEmbraert pakolni katasztrófa), viszont cserébe magasabb a fizetés, és gyorsabb az előrehaladás, hamarabb értesz mindenhez. A német cégnél kisebb a pörgés (a nyári szezon azért itt is húzós) és ezáltal a terhelés, viszont kicsit kevesebb is a fizu. . Hacsak nem vagy extrém strapabíró, akkor a svájci céget kerülném a helyedben, annyit nem ér az a ~200€ plusz havonta.

Ha eldöntötted melyik céghez mész, választhatsz, hogy belsősként(=Innendienst) vagy külsősként(=Außendienst) szeretnél dolgozni. Belsősként –ki gondolná- bent dolgozol, amolyan háttérmunkásként, a csomagok előkészítése bepakolásra valamint kipakolás utáni szortírozása a feladat. Előnye, hogy egész nap fedett helyen és állandó hőmérsékleten dolgozol, hátránya ugyanez, illetve a túlzott monotonitás, és azért egy konténerbe bepasszintani sokszor fejmagasságban a csomagokat, nem egyszerű. Külsősként a szabadban dolgozol, ki vagy téve az időjárási viszonyoknak, viszont változatosabb és talán kevésbé megterhelő. A feladat a gépek be- és kipakolása, közvetlen kapcsolatba kerülsz a repülőkkel, a kiszolgáló gépekkel, szóval izgibb – ha a gépek is működnek.

A munkaidőről néhány szó. A német partner által előírt havi óraszám 163 óra. Nyáron szinte kivétel nélkül csak 12 órázol (10+2 óra fizetetlen szünet), úgy egyébként pedig 8-10-12 órák a jellemzőek. Létezik ezen kívül osztott műszak is, amikor egy nap két részletben dolgozol (pl. 9-13 és 17-22), cserébe a köztes időszakra kompenzálnak némi plusz juttatással. Külsősként a legkorábbi időpont 4:30, míg a legkésőbbi végzés 00:30 lehet. Belsősként mindkettő időszak kitolódik kb 1 órával, mivel az első gépeket elő kell készíteni, míg az utolsó gépek után a csomagokat szét kell válogatni. Plusz műszakokat kérhetsz, ha kevesled az órákat, viszont egy hónapban legalább 9 szabadnapodnak lenni kell, ez előírás.

Nyelvtudás: Egy jó erős alapfokkal már érdemes lehet nekivágni, középfokkal viszont már kényelmes. A mindennapos kommunikációhoz elég pár kifejezést elsajátítani, kézjeleket megtanulni és simán átvészelhető kevésbé jó nyelvtudással is. Viszont, az oktatások során nem árt a magasabb szintű nyelvtudás, mert rengetegen tudják a gyakorlatot pöpecül, az írásbeli teszten elbuknak azon, hogy nem értik a kérdést. Tehát ha nem akarsz leragadni kizárólag a gépben történő pakolászásnál, hanem a kiszolgáló gépeket is kezelni akarod, középfok alatt ne gyere, vagy pedig nagyon intenzíven tanuld a nyelvet.

Fizetés: A 163 órára a különböző juttatásokkal (vasárnap +50% órabér, ünnepnap +100%, éjjeles pótlék +25%, valamint utazási támogatás, ledolgozott napok függvényében prémium), 1-es adókategóriában nettó 1500€. Túlóra kifizetéssel, osztott műszakokból befolyó kompenzációval 1600-1800€ is könnyen összejöhet, és ha még egy ünnepnap is becsúszik, akkor az 1900-at is karcolhatod.

Maga a munka: Nem túl megterhelő, átlagos fizikum elég hozzá, ha pedig sportolsz mellette valamit, akkor nem vészes. A legelső 1 hónap szívás, amíg alkalmazkodik a szervezeted, addig térd-könyök-csukló ízületi problémák felbukkanhatnak, de utána hozzászoksz, és meg sem kottyan.

A fentiek kizárólag a munkaközvetítős hónapokra vonatkoznak, az anyacégnél már sokkal másabb a helyzet, vannak pozitívumok és negatívumok is jócskán. Ezekre nem térnék most ki, az a 9 hónap rengeteg, majd időközben megtapasztalod és döntesz, hogy maradsz-e vagy sem.

Összességében a munkát mindenki számára ajánlom, aki képes közepesen nehéz fizikai munkát végezni. A fizetés az átlagnál ugyan magasabb, de ha saját albérletben szeretnél lakni, akkor máris nem olyan egetrengető fizetésekről beszélünk, ám aki külföldön szeretné megvetni a lábát, első állásnak tökéletes.

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

További képek

Hasonló, ezt is nézd meg!

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Tudtad?
Elkészült az Euwork Kft Adatvédelmi Szabályzata az Európai Unió új adatkezelési rendeletének megfelelően. Ez a dokumentum Érthetően foglalja össze, mi történik az adataiddal regisztráció után, vagy amikor elküldöd a Cv-det emailben, valamint azt is, amikor már a közvetítés során újabb adatokat és dokumentumokat kérünk be tőled. Szintén tartalmazza a dokumentum azt, hogy milyen jellegű dokumentumot mennyi ideig őrzünk meg a rendszerünkben.  
A saját szabályzatunknak való megfelelés érdekében megsemmisítettük az összes elektronikus és írásos dokumentációt régi ügyfeleinkről. Így jelenleg azokkal kapcsolatban akikkel több évvel ezelőtt kerültünk kapcsolatba, jelenleg nem tudunk semmit.