Állások Menü
0

Jókuthy Zsolt - Egyesült Királyság Szállodai munka

Jókuthy Zsolt - Egyesült Királyság Szállodai munka Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v84
Először is köszönöm szépen a lehetőséget és a segítséget, hogy kijussak ide dolgozni.

A munkarársaim nagyrésze nagyon normális. Egy van aki kilóg a sórból, de mindegyikük nagyon segítőkész. A manager, Bryan is egy jó főnök, segít ha kell csak szólni kell neki. Igazából a munkatársakkal jól kijövünk. A munkahely szép helyen van, Oban szép város.
Leírás

Kedves Bernadett!

Először is köszönöm szépen a lehetőséget és a segítséget, hogy kijussak ide dolgozni.

A munkarársaim nagyrésze nagyon normális. Egy van aki kilóg a sórból, de mindegyikük nagyon segítőkész. A manager, Bryan is egy jó főnök, segít ha kell csak szólni kell neki. Igazából a munkatársakkal jól kijövünk. A munkahely szép helyen van, Oban szép város. Az időjárás elviselhetőbb mint azt először gondoltam otthonról, hogy ilyen esős hideg lesz. Mióta itt vagyok a hőmérséklet 10-15 fok között válrakozik és néha ha kisüt a nap akkor pólós idő van. :-)

Akkor hát a munkafeltételek jók, a szobám 15 méterre van a szálloda konyhai bejárójától. A szoba ennyi pénzért elfogadható, tágas. Reggel 8-kor kezdődik a munka általában, ha csak nincs korai reggeliztetés vagy turnusváltás. Ilyenkor dolgozunk fél 2ig. Délben van egy fél óra kajaszünet, amikor a staff ebédlőben kapunk kaját. Fél 2től 6-ig pihenő. 6-kor jön a vacsora és fél 7től dolgozunk este 9, fél 10-ig, attól függ milyen nap van. Szóval a napi 8 fizetett óránk megvan. Ha turnusváltás van akkor reggel 9-kor van még egy plussz reggeli. A kajaszünetek 30 percesek. Mindig a séf főz ránk is. Reggelit is azt kapjunk mint a vendégek. Tehát a munka jó, csak kár hogy szinte az egész napunkat igénybe veszi és nincs időnk nagyon mást csinálni csak dolgozni meg pihenni. Mondjuk én eljárok futni meg edzeni ide a közeli erdős parkos részbe. Ja igen, ha turnusváltás van, akkor reggel 6kor kezdünk és általában aznap olyan 10 órát dolgozunk. A pihenő egy teljes nap és egy szabad délután egy héten. A szabadságokat január közepétől február végéig adják ki és azt fizetik is úgy ahogyan azt ti is mondtátok

A túlórák ezek, ezen kívül nincs semmi más amivel lehet túlórákat szerezni. A túlórákat ki is fizetik.
Igen, ha probléma van akkor nagyon segítőkészek, de persze van ami itt is olyan lassan megy mint otthon. :-)
Az itteni emberek nagyon mosolygósak és kedvesek. Érződik rajtuk, hogy nem szenvednek hiánybam, nem kűzdenek azon hogy honnan lesz pénzük.

A havi kereset olyan 325.000 ft kb ha átszámolom de ez az alap körüli. Szóval ha nincs sok túlóra. Viszont kapunk majd bónuszt a szerződés lejártakor, ami még egy nagyobb összeg. A heti fizetés alapból 224 font. Én mivel nem cigizem és nem iszom alkoholt sem, így nem megy el sok pénz, a heti 200 font simán megmarad. Ezen kívül sokat tudok megspórolni, mert mindig eszek a konyhában és lehet elhozni is magunkkal ha kell még. Persze ha elfogy akkor nincs több, vagyis azért külön nem főznek még hogy legyen plussz kaja. Anjyit szedünk amennyit akarunk, nincs porciózva. A bolt sem sokkal drágább mint Mo-on. Vannak olyan áron bis ételek mint otthon, persze a legtöbb drágább mint nálunk de nem sokkal.

Ja igen, a munka az reggel a reggeliztetés, felszolgálás, majd terítés estére. Ezután takarítjuk a szobákat délutánig. Este megint felszolgálás majd térítés a reggelihez. Illetve ha valaki szabadnapos a konyhában akkor helyettesítem. Ez a GA feladata. A KP egész nap csak a konyhában dolgozik. Mindenféle előkészületeket csinál, segít a séfnek.

A jövőben szeretném jobban megtanulni a nyelvet és beiratkozni valami suliba, hogy utána a saját szakmámban is el tudjak helyezkedni itt. Aztán egy pár évet maradnék itt kint Angliában, szóval nem csak itt. Aztán vagy hazamegyek vagy maradok még. Ezek a terveim most így egy hónap után.
Összességében jól érzem magam itt. Tetszenek az itteni dolgok. A szálloda szép, az emberek kedvesek, a közbinztonság egyszerűen hihetetlenül jó (el sem hinném ha nem lennék itt :-) ). Szép tájak vannak errefelé, tehát jól érzem magam.

Aztán most "csak" ennyi jutott az eszembe. :-) Bocsi ha túl sokat írtam, nem akartalak fárasztani vele csak sok jó dolog van amiről lehet mesélni.

Ha lenne még valami kérdésed akkor nyugodtan írj. Szívesen válaszolok.
Köszönöm az érdeklődést!

Üdv : Zsolesz

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
Kolozsvár: +40-367-086-167

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: vendéglátós beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Akár csak két évvel ezelőtt, idén ismét arra kérnénk Titeket (különösen, ha már nyugat-európai fizetésnek örvendtek), hogy támogassátok az Age of Hope alapítványt és annak kampányát: ez az Ezer Gyerek Karácsonya. Ez egész röviden azt takarja,hogy minden évben ezer mélyszegénységben élő gyereket ajándékoznak meg karácsonykor, akik különben nem kapnának semmit sem :( 

Most kétszer nyerhetsz. Egyrészt segítesz egy csomó gyereken, és ettől máris jobban érzed  magad :) Másrészt az adományozók között értékes nyereményeket sorsolunk ki az EUWORK Kft jóvoltából!

Első díj: egy hazaútra szóló repülőjegy bárhonnan Európából! 2 db Második díj: ebédmeghívás egy hatalmas paprikáscsirke szendvicshez a budapesti Oktogonnál lévő Panineriában.  3 db Harmadik díj: professzionális hátmasszázs akár "házhozszállítással" is.