Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Állások Menü

Jókuthy Zsolt - Egyesült Királyság Szállodai munka

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v84
Először is köszönöm szépen a lehetőséget és a segítséget, hogy kijussak ide dolgozni.

A munkarársaim nagyrésze nagyon normális. Egy van aki kilóg a sórból, de mindegyikük nagyon segítőkész. A manager, Bryan is egy jó főnök, segít ha kell csak szólni kell neki. Igazából a munkatársakkal jól kijövünk. A munkahely szép helyen van, Oban szép város.

Leírás

Kedves Bernadett!

Először is köszönöm szépen a lehetőséget és a segítséget, hogy kijussak ide dolgozni.

A munkarársaim nagyrésze nagyon normális. Egy van aki kilóg a sórból, de mindegyikük nagyon segítőkész. A manager, Bryan is egy jó főnök, segít ha kell csak szólni kell neki. Igazából a munkatársakkal jól kijövünk. A munkahely szép helyen van, Oban szép város. Az időjárás elviselhetőbb mint azt először gondoltam otthonról, hogy ilyen esős hideg lesz. Mióta itt vagyok a hőmérséklet 10-15 fok között válrakozik és néha ha kisüt a nap akkor pólós idő van. :-)

Akkor hát a munkafeltételek jók, a szobám 15 méterre van a szálloda konyhai bejárójától. A szoba ennyi pénzért elfogadható, tágas. Reggel 8-kor kezdődik a munka általában, ha csak nincs korai reggeliztetés vagy turnusváltás. Ilyenkor dolgozunk fél 2ig. Délben van egy fél óra kajaszünet, amikor a staff ebédlőben kapunk kaját. Fél 2től 6-ig pihenő. 6-kor jön a vacsora és fél 7től dolgozunk este 9, fél 10-ig, attól függ milyen nap van. Szóval a napi 8 fizetett óránk megvan. Ha turnusváltás van akkor reggel 9-kor van még egy plussz reggeli. A kajaszünetek 30 percesek. Mindig a séf főz ránk is. Reggelit is azt kapjunk mint a vendégek. Tehát a munka jó, csak kár hogy szinte az egész napunkat igénybe veszi és nincs időnk nagyon mást csinálni csak dolgozni meg pihenni. Mondjuk én eljárok futni meg edzeni ide a közeli erdős parkos részbe. Ja igen, ha turnusváltás van, akkor reggel 6kor kezdünk és általában aznap olyan 10 órát dolgozunk. A pihenő egy teljes nap és egy szabad délután egy héten. A szabadságokat január közepétől február végéig adják ki és azt fizetik is úgy ahogyan azt ti is mondtátok

A túlórák ezek, ezen kívül nincs semmi más amivel lehet túlórákat szerezni. A túlórákat ki is fizetik.
Igen, ha probléma van akkor nagyon segítőkészek, de persze van ami itt is olyan lassan megy mint otthon. :-)
Az itteni emberek nagyon mosolygósak és kedvesek. Érződik rajtuk, hogy nem szenvednek hiánybam, nem kűzdenek azon hogy honnan lesz pénzük.

A havi kereset olyan 325.000 ft kb ha átszámolom de ez az alap körüli. Szóval ha nincs sok túlóra. Viszont kapunk majd bónuszt a szerződés lejártakor, ami még egy nagyobb összeg. A heti fizetés alapból 224 font. Én mivel nem cigizem és nem iszom alkoholt sem, így nem megy el sok pénz, a heti 200 font simán megmarad. Ezen kívül sokat tudok megspórolni, mert mindig eszek a konyhában és lehet elhozni is magunkkal ha kell még. Persze ha elfogy akkor nincs több, vagyis azért külön nem főznek még hogy legyen plussz kaja. Anjyit szedünk amennyit akarunk, nincs porciózva. A bolt sem sokkal drágább mint Mo-on. Vannak olyan áron bis ételek mint otthon, persze a legtöbb drágább mint nálunk de nem sokkal.

Ja igen, a munka az reggel a reggeliztetés, felszolgálás, majd terítés estére. Ezután takarítjuk a szobákat délutánig. Este megint felszolgálás majd térítés a reggelihez. Illetve ha valaki szabadnapos a konyhában akkor helyettesítem. Ez a GA feladata. A KP egész nap csak a konyhában dolgozik. Mindenféle előkészületeket csinál, segít a séfnek.

A jövőben szeretném jobban megtanulni a nyelvet és beiratkozni valami suliba, hogy utána a saját szakmámban is el tudjak helyezkedni itt. Aztán egy pár évet maradnék itt kint Angliában, szóval nem csak itt. Aztán vagy hazamegyek vagy maradok még. Ezek a terveim most így egy hónap után.
Összességében jól érzem magam itt. Tetszenek az itteni dolgok. A szálloda szép, az emberek kedvesek, a közbinztonság egyszerűen hihetetlenül jó (el sem hinném ha nem lennék itt :-) ). Szép tájak vannak errefelé, tehát jól érzem magam.

Aztán most "csak" ennyi jutott az eszembe. :-) Bocsi ha túl sokat írtam, nem akartalak fárasztani vele csak sok jó dolog van amiről lehet mesélni.

Ha lenne még valami kérdésed akkor nyugodtan írj. Szívesen válaszolok.
Köszönöm az érdeklődést!

Üdv : Zsolesz

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: vendéglátós beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!