Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Termékek Menü

Minden ami külföldi munka és Hollandia

holland munkákTerület: 41 526 km2

Főváros: Amszterdam

Népesség: 16,6 millió fő

Beszélt nyelvek: holland és fríz, de sokan beszélnek angolul és németül is.

Itt található minden fontos  információ , ami érdekes lehet, ha Holland munkavállalás lebeg a szeme előtt!

Bejelentési kötelezettség
Az Európai Unió polgárai érvényes útlevél vagy személyi igazolvány birtokában szabadon beutazhatnak Hollandia területére.

Ha Ön kevesebb, mint három hónapot tartózkodik Hollandiában, nem kötelező tartózkodásra jogosító dokumentumért folyamodnia. 2006 óta az EU tagországok állampolgárainak a három hónapot meghaladó tartózkodás esetén regisztráltatniuk kell magukat a holland Bevándorlási Hivatalnál (IND). A regisztráció során a tartózkodás célját igazolni kell (pl. munkáltatói nyilatkozattal).
A regisztrációról további információ a holland Bevándorlási Hivatal honlapján (www.ind.nl) található meg.

Nézet:
Rendezés:
ID: 118
Aktuális
Tielbe keresünk  partnerünk számára teherautó szerelő szakembert kimagasló fizetéssel. 
ID: 433
Aktuális
Tilburgba keresünk partnerünk számára targonca szerelő szakembert kimagasló fizetéssel. 
ID: 496
Aktuális
Holland városokba keresünk  partnerünk számára burkoló szakembereket kimagasló fizetéssel. 
ID: 785
Aktuális
Holland városokba keresünk  partnerünk számára tetőfedő szakembereket kimagasló fizetéssel.
ID: 976
Aktuális
Holland városokba keresünk  partnerünk számára festő szakembereket kimagasló fizetéssel. 
ID: 325
Nem aktuális
Egy Holland városba keresünk holland partnerünk számára raktáros és szállítással foglalkozó munkaerőt.
ID: 022
Nem aktuális
Hollandiai családi vállalkozás keres műszerészeket!
ID: 021
Nem aktuális
Hollandiai állás!
ID: 016
Nem aktuális

A villanyszerelő legfőbb feladata egy szódagép gyártó cég épületének és a benne található termelő eszközöknek elektromos karbantartása Rijen-ben.

ID: 017
Nem aktuális

A karbantartó feladata, hogy a Rijen-ben található szódagép gyártó cég összes termeléshez használt eszközét szerelje és karbantartsa. Ez legfőkébb mechanikai, esetenként elektromos vagy pneumatikus szerelést jelent.

ID: 018
Nem aktuális

Mint minőségellenőr, többek között felelős lennél különböző véletlenszerű ellenőrzések kivitelezéséért valamint te lennél a kapcsolattartó bármilyen minőséggel kapcsolatos kérdés esetén.

ID: 020
Nem aktuális

Hollandiai állás!

ID: 015
Nem aktuális

Mindig is szerettél volna a világ legjobb építőipari járművein dolgozni? Akkor téged keresünk! Partnerünk Oisterwijk-i gyárába keresünk előszerelő technikusokat.

A cég 1996-os megalakulása óta gyártja GIANT gépeit, valamint azok tartozékait. Ma az üzletág egyik legszélesebb termékportfólióját kínálja, összesen 36 különböző modellben 40 országban.

ID: 014
Nem aktuális

Szerelő technikus – Hollandia

Szeretne valami újat kipróbálni, és nyitott a kihívásokra?

Szerelő technikusokat

keresünk partnerünk számára Hollandiába.

ID: 003
Nem aktuális

Holland ügyfelünk számára műanyag fröccsöntő munkatársakat keresünk Tilburgbe.

A cég gyártóspecifikus műanyag termékeket állít elő rotációs öntési technológián keresztül - nem szabványosan. A sokéves tapasztalatnak és a forgó formázás innovációjának köszönhetően a cég különböző termékek széles választékát kínálja.

ID: 004
Nem aktuális

Dolgoztál már a logisztikában és van tapasztalatod az EPT / BT-vel? Akkor téged keresünk!

Tilburgben partnerünk teljes munkaidős komissiózót keres.

ID: 001
Nem aktuális

Van tapasztalatod elektromossággal, és jó kihívásnak találod, hogy te építsd meg egy toronydaru vezérlőtechnológiáját? Ha a válaszod igen, akkor téged keresünk! Teljes munkaidős elektroműszerészek jelentkezését várjuk partnerünk Oss-i gyárába!

ID: 002
Nem aktuális

Olyan technikus vagy, aki ért a hegesztéshez és a szereléshez? Tudsz önállóan dolgozni és van tapasztalatod?

Akkor van számodra egy állálehetőségünk! Teljes munkaidős hegesztőket/összeállítókat keresünk egyik partnercégünk részére, Oss-ba.

ID: 011
Nem aktuális
A toronydaru kerekekre helyezésével a cég egy új innovatív elképzelést valósított meg, mellyel egy teljesen egyedi terméket dobott a piacra. Végtére is, az egyetlen dolog, ami jobb lehet egy toronydarunál, az a mobil kerekeken guruló toronydaru.
ID: 712
Nem aktuális

Csapatjátékos, de képes önálló munkavégzésre is? Ismeri az elektrotechnika területét és hegeszteni is tud? Önt keressük!

Toronydarukat gyártó cég több éves tapasztalattal, szakirányú végzettséggel és biztos társalgási szintű nyelvtudással keres teljes munkaidős munkatársakat. 

Munkavállalás, álláskeresés Hollandiában


2007-ben Hollandia megnyitotta munkaerőpiacát a 2004-ben csatlakozott tagállamok előtt is, így már a magyar állampolgárok is munkavállalási engedély nélkül vállalhatnak munkát Hollandiában. Holland munkavállalással kapcsolatban további részletes információk találhatóak a holland munkaügyi szervezet honlapján (CWI, Centre for Work and Income, www.werk.nl)
A munkába állást megelőzően a munkavállalónak az adó és társadalombiztosítási rendszerben használatos, személyi azonosító, ún. SOFI számot kell igényelnie az adóhatóság helyi irodájában. Szerencsére ennek intézése az utóbbi években jelentősen egyszerűsödött és felgyorsult. 


Magán munkaközvetítő ügynökségekkel is fel lehet venni a kapcsolatot, ezekkel azonban csak holland nyelven lehet kommunikálni. Ezek az alábbiak: www.adecco.nl , www.kellyservices.nl, www.manpower.nl
(Ezek az ügynökségek munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkoznak )
Újságokban is érdemes állásajánlatokat keresni:

  • De Volkskrant (www.volkskrant.nl)
  • Het Algemeen Dagblad (www.ad.nl)
  • NRC Handelsblad (www.nrc.nl)

Minimálbér
A minimálbér összege a munkavállaló korától, a munkaidőtől és a ledolgozott órák számától függ.
Hollandiában a minimálbért törvény szabályozza, melynek összege 2017-ben 1.565 Euro/hó. Több minimálbér is meghatározásra kerül, az előbbi összeg a 22 éve felettiekre vonatkozik, aki 22 évalatti, annak érdemes utána néznie, mennyi is pontosan a minimálbér az őesetében.
A munkavállalók a fizetésük mellett bérjegyzéket is kézhez kapnak, amely a dolgozóra vonatkozó adatokon kívül a bruttó fizetést, a levonásokat és a nettó jövedelmet tartalmazza.
Hollandiában a munkavállalónak a lakóhelye szerint illetékes helyi hatóságoknál és a bevándorlási hivatalnál kell regisztráltatnia magát.

Munkaidő
A törvény által előírt teljes munkaidőben foglalkoztatottak esetében a heti munkaidő maximum 48 óra/hét. A napi munkaidő nem lehet több 8,5 óránál. A munkahét öt napból áll, melyből egy kötelező pihenőnap. A gyakorlatban a legtöbb munkaszerződésben a heti munkaidőt 36–40 órában, a napi munkaidőt pedig 7,5 órában állapítják meg.
Állásajánlatra való jelentkezés során hasznos lehet az európai önéletrajz minta, mely az Európai Bizottság kezdeményezésére jött létre, És az Európai Unió valamennyi hivatalos nyelvén (26) elérhető a következő honlapon:
www.europass.hu

Társadalombiztosítás
Amint a munkavállaló munkába áll, a munkáltató köteles őt a társadalombiztosítási intézményekhez bejelenteni. A munkavállaló nevét bejegyzik a betegbiztosító irodánál, amely bejelenti a nyugdíjbiztosítónál és a munkanélküli biztosító intézményben. A munkavállaló regisztrációs számot kap, amely alapján a társadalombiztosító nyilvántartja a biztosítási időszakokat és a fizetéseket. Ezen időszakok alapján kell a járulékokat befizetni. A nyugdíjbiztosító ezután egy kártyát küld a munkavállalónak, amelyet a munkáltatónak kell átadni. Ha a munkaviszony megszűnik, a biztosítási kártyát a munkáltató visszaadja a munkavállalónak.
A munkavállalónak lehetősége van egészségbiztosítási irodát választani. A legolcsóbb és egyben legnépszerűbb egészségbiztosítónál a a havidíj jelenleg 96€, tehát ennyi a "TB" egy hónapban. A regisztráció során orvost, fogorvost és egy gyógyszerészt kell kiválasztania egy megadott címlistáról, majd ezután kapja meg biztosítási kártyáját.
Hollandiában a nyugdíjkorhatár férfiak és nők számára egyaránt 65 év.

Az állami nyugdíjat magánnyugdíj is kiegészítheti, a magánnyugdíj-járulék felét a munkáltató, másik felét pedig a munkavállaló fizeti.
Az EU/EGT állampolgárok bármely tagállamban jogosultak a munkaerő-piaci szolgáltatások igénybevételére. Munkaviszony megszűnése esetén keresse fel a helyi munkaügyi szervet, és minden esetben kérje a munkaviszonyának igazolását az E301-es nyomtatványon, valamint érdeklődjön a munkanélküli ellátás igénybevételének lehetőségéről.
Aki munkanélkülivé válik azonnal regisztráltatnia kell magát annál a szakmai társaságnál, amellyel munkáltatója kapcsolatban áll, és a Munkaügyi Hivatalban (Arbeidsbureau).Ha nem tesz eleget e kötelezettségeinek, az a támogatás folyósításának megtagadását vonhatja maga után.
Ahhoz, hogy valaki jogosult legyen munkanélküli ellátásra, a munkanélkülivé válást közvetlenül megelőző 12 hónapon belül legalább 26 hét munkaviszonyának kell lennie vagy a munkanélkülivé válást közvetlenül megelőző öt évben évente legalább 52 nap munkaviszonnyal kell rendelkeznie.
Az uniós országokból érkezők sürgősségi egészségügyi ellátásra való jogosultságát az EU egyes tagállamaiban az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EU Kártya) biztosítja. Az EU Kártyát a lakóhelye szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztár állítja ki.

Adózás
Hollandia nyitott gazdasággal rendelkezik. Ebből következően Hollandia nagyon kedvező helyszíne az üzleti befektetéseknek. Az adóhatóságok is ügyfélorientáltak.
személyi jövedelemadó: az éves jövedelem alapján kell fizetni. Munkavállalóként szerzett jövedelem esetén 4 adósáv létezik:

 

 

Munkából származó
jövedelem (Euróban)
Személyi jövedelemadó-
kulcs (2008)
0–17.579 2,45%
17.580–31.389 10,70%
31.590–53.860 42,00%
53.861– 52,00%


ÁFA: általános forgalmi adó, mely benne van az áruk és szolgáltatások árában:

  • általános: 19 %
  • élelmiszer, gyógyszerek, agrár termékek, szállodai és vendéglátó-ipari szolgáltatások, újságok után: 6%

Az adóév január 1-jétől december 31-ig tart. Az adót mindenki a fizetése összegétől függően fizeti, a minimálbérhez adókedvezmény is kapcsolódik.

További információk a holland adóhatóság honlapján találhatóak: www.belastingdienst.nl

Életkörülmények
Hollandiában mindennapos dolognak számít a lakásbérlés, tehát viszonylag könnyű albérletet találni. A kaució egy hónapi albérletnek megfelelő öszszeg. Ezt az összeget az albérlő a kiköltözéskor visszakapja.
Az albérlők jogait törvény védi Hollandiában.
Amennyiben Hollandiában szeretne ingatlant vásárolni, 6% adót köteles fizetni az ingatlan után.
Magánhirdetések eladó és kiadó ingatlanokról:
www.marktplaats.nl
Egyéb címek lakással, ingatlannal kapcsolatban:
NVM, Nederlandse Vereniging van Makelaars Fakkestede 1, PO Box 2222, 3430 DC Nieuwgein, tel.: +31 30 608 5158, www.nvm.nl
Bankszámlanyitáshoz a hollandiai tartózkodás igazolása (regisztrációs igazolás), személyazonosságot igazoló dokumentumok és állandó lakhely szükséges.
Az EU állampolgárai gépjárművezetői engedélyüket 10 évig használhatják Hollandiában.

Árak (Az árak tájékoztató jellegűek, időközben változhatnak.)
Kenyér: 1–2,5 EUR/kg
Tej: 1–1,80 EUR/liter
Ásványvíz: 0,30–1,50 EUR/liter
Kávé: 1,50–2,50 EUR
Menü (3 fogásos): 12–20 EUR
Tömegközlekedési menetjegy: 2 EUR
Benzin (ólommentes): 1,50 EUR/l
Albérlet (szoba): 250–600 EUR/hó
Áram (szolgáltatóként eltérő): 2,50 EUR/hó (alapdíj) + 0,09 EUR/W
Víz (szolgáltatóként eltérő): 41 EUR/év (alapdíj) + 1,31 EUR/m3
Gáz (szolgáltatóként eltérő): 1,50 EUR/hó (alapdíj) + 0,5 EUR/m3

Oktatás
Az oktatás nyelve a holland, kivéve Friesland tartományt, ahol mind a holland, mind a fríz nyelv hivatalos. Habár az iskolák 70–80 %-a magánkézben van Hollandiában, az oktatás maga ingyenes. A tantervet az Oktatási Minisztérium határozza meg.
Négy éves korukig a gyermekek óvodába járhatnak. Az általános iskolai oktatás 4 éves kortól kezdődik és 5 éves kortól kötelező. A tankötelezettség 5–16 éves kor, a legtöbben azonban már 4 éves kortól elkezdik az iskolát. A holland oktatási rendszer a 16 éves koruk után választott pályára irányítja a tanulókat.
Az alapfokú oktatás 5-től 12 éves korig tart.
Középfokú oktatás:

  • Egyetemi előkészítő oktatás (VWO) 12–18 év
  • Magasabb szintű szakképzésre való felkészítés (HAVO) 12–17 év
  • Szakközépiskolai előkészítő oktatás (VMBO) 12–16 év
  • Különleges középfokú oktatás(gyakorlati képzés) (PRO) 12–18/20 év

Felsőoktatás:
Hollandiában a felsőoktatás rendszere két elemből áll: az egyetemek által nyújtott egyetemi oktatás (wetenschappelijk onderwijs = WO) és a felsőfokú szakképesítő oktatás (hoger beroepsonderwijs = HBO), amit a HBO oktatási intézmények (kb. főiskolák), illetve a szakképesítést adó egyetemek kínálnak.
Hollandiában számos helyen lehet idegen nyelvet tanulni, a nyelvoktatás azonban csak a nem uniós állampolgároknak ingyenes.

Végzettségek elismerése
A végzettségek elismerésével kapcsolatban az európai uniós ENIC/NARIC hálózat nemzeti központjai adnak naprakész tájékoztatást. A nemzeti központok elérhetősége megtalálható a www.enic-naric.net weboldalon.

Hasznos internetcímek, elérhetőségek


A Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Hága, Hollandia
Hogeweg 14.
2585 JD Den Haag
tel.: 31-(0)70 350 0404
fax: 31-(0)70 351 0749
honlap: www.mfa.gov.hu/emb/hague
e-mail: mission.hga@kum.hu

Holland Királyság Budapesti Nagykövetsége
Kapás u. 6, 1027 Budapest
tel.: 06 1 336 6300
e-mail: bdp@minbuza.nl
www.hollandnagykovetseg.hu

Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!