Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Állások Menü

Gulyis Csaba - Egyesült Királyság Raktári munka

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v44

Akkor mindjárt kezdeném is a közepével/végével a dolgoknak, szeretném megköszönni neked is és az Euworknek is hogy segítettetek itt munkát találni, egyengettétek az utamat, illetve utunkat egészen a megérkezésig. Valamint azért is köszönet, hogy minden úgy van (volt) ahogy ígértétek, rendben találtuk a dolgokat amikor megérkeztünk.

Leírás

Szia!

Akkor mindjárt kezdeném is a közepével/végével a dolgoknak, szeretném megköszönni neked is és az Euworknek is hogy segítettetek itt munkát találni, egyengettétek az utamat, illetve utunkat egészen a megérkezésig. Valamint azért is köszönet, hogy minden úgy van (volt) ahogy ígértétek, rendben találtuk a dolgokat amikor megérkeztünk. Nem ígértetek nagyot, de azt betartottátok. Még egyszer köszönet mindenért, annyival mindenképpen szeretném meghálálni hogy terjesztem a jó híreteket!

Most pedig írnék egy keveset az eddigi történésekről, valamint az itteni állapotokról, mondjuk úgy egy nagyobbacska dióhéjban. Augusztus végén estem túl az interjúkon Pesten (szerencsére sikeresen), ami annyit jelentett hogy szeptember 4-én volt jelenésem harmadmagammal - ugyanis hárman jöttünk egy helyre magyarok - Bridgwaterben, ahol terv szerint az Argos raktárában helyeznek majd el engem kommissiózási munkára. 4-én délutánra érkeztünk meg ide Bridgwaterbe, aznap birtokba vettük (ideiglenes) otthonunkat, ahol egy lengyellel, egy orosszal és egy lett hölggyel lakunk együtt (utóbbi néhány napja elköltözött, csak a teljesség kedvéért). Itt jegyezném meg, hogy a lakással minden teljesen rendben van, ha azt leszámítjuk hogy jelenleg még hárman lakunk egy szobában. Egyetlen apróság volt, a konyhában a mennyezet gondolta úgy hogy megnézi mi van alatta, de úgy 2 héten belül javították a hibát. Lakótársainkról annyit, hogy a 3 ember amennyire csak lehet, különbözik egymástól. Az orosznak be nem áll a szája egész nap, a lengyel annyit beszél mind Chaplin halála után (vagy előtte a filmjeiben), a lett hölgy pedig pont a kettő között félúton van (volt).

Most pedig röviden a munkáról, munkahelyről. Az Argos raktárban lettünk elhelyezve, méghozzá egy egész nagy régiós központjában, ún. "distribution centre"-ben ami egy nagy elosztó raktárat jelent. Munkánk annyiból áll, hogy műszak elején bejelentkezünk egy számítógépes rendszerbe, ahonnan egy headseten kapjuk a géptől az utasításokat hogy mit és honnan kell összeszedni az adott megrendeléshez. Ha egyel végeztünk, megyünk a következőért amíg le nem telik a munkaidő.
A munka maga nem túl cizellált, mint az az eddigiekből is kitűnik, azonban odáig egyáltalán eljutni hogy dolgozhassunk, nem volt annyira egyszerű. Pár hétig tréningen voltunk, ebből a pár hétből igazán az első volt vízválasztó, amikor is különböző témákban, úgymint munkavédelem, balesetvédelem, helyes emelési technikák (nem vicc!) oktattak minket a végén pedig tesztet kellett írni. Hogy ez nem csak formaság volt azt mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy egy velünk egy csoportban lévő, burnham-i angol jelentkező az utolsó teszten "elcsúszott", így mehetett máshová szerencsét próbálni. Mi átmentünk, ennek pedig örülünk is.

Végezetül a legpiszkosabbról, vagyis az anyagiakról pár mondat. Mivel igen messze vagyunk Londontól, sőt általában véve bármilyen nagyobb várostól (Bristol van a legközelebb, kb 55 km-re), az árak eléggé barátságosak. Ha azt írom, hogy ugyanannyiból ki lehet jönni mint otthon, akkor egyáltalán nem túlzok vagy ferdítek. A szállásunkhoz a Morrisons nevű nagy üzlet van a legközelebb, oda járunk a leggyakrabban vásárolni. Néhány ár, csak úgy érdekességképpen:
Banán 1 kg 68 penny
15 db tojás 1,8 font
sajt 1 kg 5-5,5 font
kenyér 1 kg 40 penny-től
Azaz általában semmi sem drágább, legalábbis nem sokkal mint otthon. És még nem is említettem a Morrisons-os saját termékeket, amik általában piszok olcsók, és ehhez képest jók. Néhány példa:
borotvahab           26 penny
fogkrém                 25 penny
80 db-os teafilter   28 penny
...
Ami egyértelműen drágább itt, az a szállás de erre számítottunk is. Lényeg a lényeg, ha valaki itt megkeresi az 1000 fontot havonta, az már szépen félre is tud tenni. Nekünk még nem sikerült, de rajta vagyunk az ügyön!

Üdvözlettel: Csabi

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: raktárimunka beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!