Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Állások Menü

Deák Ákos - Argos elektronikai raktár Anglia

Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v118
 

Karácsony környékén említettem hogy írok még egy hoszabb levelet, ami jobb későn, mint soha alapon itt is van :D

Leírás

Kedves Ilona!

Karácsony környékén említettem hogy írok még egy hoszabb levelet, ami jobb későn mint soha alapon itt is van :D

Kezdjük az utazással, Buton upon Trentből Barton under Needwoodba a 7-es és a 7E járat közlekedik (vannak más járatok is csak azok ritkán járnak) A heti jegy 16 font! Vasárnap pedig nagyon ritkán járnak buszok. Bővebb információkért érdemes a helyi busz vállalat honlapját meglátogatni: http://www.arrivabus.co.uk/
Az olyan buszállomásokon ahol ritkán szállnak fel utasok ajánlatos integetni a busznak, nehogy elmenjen mellettünk.

Biciklivel is be lehet járni melóra, ami esős időben kicsit kellemetlen tud lenni de megoldható. Egyes helyiek is ezzel közlekednek, az út kb 6km, 30 perc alatt be lehet érni, de biztonság kedvéért számoljunk 40 percet. Autóúton biciklivel természetesen nem lehet közlekedni, de mellette van kiépített járda. Burtonből az autóút melletti járdára egy autóút melletti alagút vezet. Az alábbi képen illusztrálva van (google maps-et érdemes böngészgetni, főleg a munkahely környékén):

A használt biciklik (amik hajtható állapotban vannak) kb 40-50 fontba kerülnek, egy üzletet találtam a Horninglow Road 77-78 - as címen, ahová érdemes ellátogatni aki nem 100 font körüli összeget akar új biciklire költeni :D

A munkahelyen is érdemes körbekérnezni, mert egyesek autóval fuvaroznak a városból a munkahelyre egy irányba egy fontért, bár vannak akik 1.5-et kérnek. Így napi 2-3 fontból megoldható a bejárás.

A telfonszolgáltató amit említettem a Lebara, igaz hogy olcsó, de észrevettem hogy a munkahely közelében (Barton under Needwoodban) a térerő nem túl erős, sűrűn nincs jel. Én még mindig elégedett vagyok velük, de egyeseknek lehet hogy stabilabb szolgáltatóra lesz szüksége.

Amit a múltkor még nem igazán értettem, az az adó. Angliában a nem túl sokat kereső személyeknek az adója 20%. Alapból az Angliába érkezőknek ennyi az adója. De mivel azok a személyek akik nem keresik meg az adóévben az évi 10000 fontot, kérhetik az adóvisszaigénylést, vagy ha biztosak benne hogy nem fognak az adóévben tízezer fontot keresni előre átállíthatják az adósávukat, és az előtte befizetett adót automatikusan visszaküldik. Én októberben érkeztem Angliába ezért decemberben, mikor már meglett az nemzetbiztosítási számom (NI number) felhívtam őket és megmondtam hogy az adóévvégéig nem lesz meg a 10000 fontom ezért szeretném a tax code-omat átállítani, kérdezték az NI számomat, meg hogy körülbelül mennyit fogok keresni ebben az adóévben, meg hogy körülbelül mennyit fogok keresni a jövő évben, és körülbelül ennyi volt. Két hétre rá már jött is a fizetésem mellé a kb. 600 font amit addig befizettem adóként :D

Végül egy pár hasznos telefonszám:
NI number igénylés: 0845 600 0643
HM Revenue and Cutoms - Adó kód változtatás: 0300 200 3300

Tisztelettel,
Deák Ákos

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

További képek

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: raktárimunka beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Partnereink
Tudtad?

Bár jelenleg a munkaerő hiány a jellemző Európában, ez nem mindig marad így. Az egyre fejlettebb programoknak és mesterséges intelligenciáknak köszönhetően rengeteg (többnyire monoton) munkahely fog megszűnni mindenhol. Mit lehet ez ellen tenni? Az egyik megoldás, hogy mi is programozónak állunk, ahogy ez a szakmai cikk is javasolja. Ha ehhez nincs kedvünk akkor inkább a soft skillekre kell rágyúrnunk. A kutatók szerint a jövőben olyan munkavállalókat fognak jól megfizetett munkakörökben foglalkoztatni, akik önállóak, rugalmasak, gyorsan beletanulnak bármikor egy új feladatkörbe, és jól tudnak összedolgozni akár különböző nemzetiségű emberekkel is. 

Ezek viszont pont azok a készségek, amiket az iskolában nem, de egy külföldi munkavállalás során elsajátítunk. Új helyzethez kell alkalmazkodnunk, addig nem látott mindennapi problémákat megoldanunk és különböző kultúrájú emberekkel összedolgoznunk. Egy külföldi állással olyan új képességekre teszünk szert, amelynek pozitív hatásait akár még évtizedek múlva is élvezhetjük!