Állások Menü
0

Deák Ákos - Argos elektronikai raktár Anglia

Deák Ákos - Argos elektronikai raktár Anglia Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v118
 

Karácsony környékén említettem hogy írok még egy hoszabb levelet, ami jobb későn, mint soha alapon itt is van :D

Leírás

Kedves Ilona!

Karácsony környékén említettem hogy írok még egy hoszabb levelet, ami jobb későn mint soha alapon itt is van :D

Kezdjük az utazással, Buton upon Trentből Barton under Needwoodba a 7-es és a 7E járat közlekedik (vannak más járatok is csak azok ritkán járnak) A heti jegy 16 font! Vasárnap pedig nagyon ritkán járnak buszok. Bővebb információkért érdemes a helyi busz vállalat honlapját meglátogatni: http://www.arrivabus.co.uk/
Az olyan buszállomásokon ahol ritkán szállnak fel utasok ajánlatos integetni a busznak, nehogy elmenjen mellettünk.

Biciklivel is be lehet járni melóra, ami esős időben kicsit kellemetlen tud lenni de megoldható. Egyes helyiek is ezzel közlekednek, az út kb 6km, 30 perc alatt be lehet érni, de biztonság kedvéért számoljunk 40 percet. Autóúton biciklivel természetesen nem lehet közlekedni, de mellette van kiépített járda. Burtonből az autóút melletti járdára egy autóút melletti alagút vezet. Az alábbi képen illusztrálva van (google maps-et érdemes böngészgetni, főleg a munkahely környékén):

A használt biciklik (amik hajtható állapotban vannak) kb 40-50 fontba kerülnek, egy üzletet találtam a Horninglow Road 77-78 - as címen, ahová érdemes ellátogatni aki nem 100 font körüli összeget akar új biciklire költeni :D

A munkahelyen is érdemes körbekérnezni, mert egyesek autóval fuvaroznak a városból a munkahelyre egy irányba egy fontért, bár vannak akik 1.5-et kérnek. Így napi 2-3 fontból megoldható a bejárás.

A telfonszolgáltató amit említettem a Lebara, igaz hogy olcsó, de észrevettem hogy a munkahely közelében (Barton under Needwoodban) a térerő nem túl erős, sűrűn nincs jel. Én még mindig elégedett vagyok velük, de egyeseknek lehet hogy stabilabb szolgáltatóra lesz szüksége.

Amit a múltkor még nem igazán értettem, az az adó. Angliában a nem túl sokat kereső személyeknek az adója 20%. Alapból az Angliába érkezőknek ennyi az adója. De mivel azok a személyek akik nem keresik meg az adóévben az évi 10000 fontot, kérhetik az adóvisszaigénylést, vagy ha biztosak benne hogy nem fognak az adóévben tízezer fontot keresni előre átállíthatják az adósávukat, és az előtte befizetett adót automatikusan visszaküldik. Én októberben érkeztem Angliába ezért decemberben, mikor már meglett az nemzetbiztosítási számom (NI number) felhívtam őket és megmondtam hogy az adóévvégéig nem lesz meg a 10000 fontom ezért szeretném a tax code-omat átállítani, kérdezték az NI számomat, meg hogy körülbelül mennyit fogok keresni ebben az adóévben, meg hogy körülbelül mennyit fogok keresni a jövő évben, és körülbelül ennyi volt. Két hétre rá már jött is a fizetésem mellé a kb. 600 font amit addig befizettem adóként :D

Végül egy pár hasznos telefonszám:
NI number igénylés: 0845 600 0643
HM Revenue and Cutoms - Adó kód változtatás: 0300 200 3300

Tisztelettel,
Deák Ákos

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
 

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

További képek

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: raktárimunka beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Egyre több raktári munkát tudunk ajánlani Németországban is. Egyes raktárak elvárnak némi raktározási vagy esetleg targoncás tapasztalatot, de az élelmiszerraktárak mindenféle tapasztalat nélkül is felveszi a jelentkezőket. Két raktárban pedig most arra is van lehetőség, hogy egy németül beszélő raktáros vigye magával németül nem beszélő párját, barátját, vagy testvérét. Figyelem: német nyelvtudás nélkül továbbra sem lehet jelentkezni! De a németül beszélők ki tudnak vinni magukkal még egy embert, feltéve, ha kint mindig segítenek neki (azért kell a baráti/családi vagy párkapcsolat, mert egy idegentől nem várhatjuk el, hogy rendszeresen segítsen nekünk fordítani a munkahelyen vagy azon kívül). 

Német raktári munkáink németországi bejelentéssel, teljesen hivatalosan működnek, fizetés a német minimálbér, a szállást pedig a munkaadó biztosítja. Ezért már egész kevés indulótőkével is lehet kimenni és dolgozni Németországban!