Állások Menü
0

Búzás Péter - Mc Donald's Németország

Búzás Péter - Mc Donald's Németország Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v30

Én Weil am Rheinban kaptam állást, és szállást is. Szerencsém van, mert gyalog fél óra alatt elérem a munkahelyem, de van akinek vonattal kell ingáznia a környező települések egyikéről, ami plusz pénz és idő. A szállás jó hatan lakunk itt (öt szlovák kolléga és én, magyarul nem tudnak, ezért németül/angolul beszélek velük) hárman egy szobában, de van akinek saját szobája van. Az albérlet jól felszerelt, van minden: mosó-, mosogatógép, mikró, kerámia lapos tűzhely, tv, Wifis internet

Leírás

Kedves József!

Elnézését kérem, hogy nem írtam korábban, de meg akartam várni az első rendes fizetésem, hogy teljesebb képet tudjak adni, a kereseti lehetőségekről, hiszen többek között főként emiatt jönnek ki sokan külföldre dolgozni.

Az ideutazás nem egyszerű, és nem is olcsó, nekem 42000Ft-ba került, és kb 17 órát utaztam, aki kiutazni készül javaslom nézze meg a Basel-i lehetőségeket, mert bár nem tudom mennyibe kerül, de úgy kevesebb átszállással, és kevesebb idő alatt lehet idejutni, és 6 km-re van innen, onnan már könnyen el lehet érni Lörrachot. Megérkezésem után elmentem, a kapott címre (itt szeretném megjegyezni, hogy érdemes interneten megkeresni és kinyomtatni az útvonalat az állomástól odáig, mert akkor nem kell telefonon németül kapott iránymutatás alapján megkeresni), ahol már vártak rám, és mindent könnyen elintéztek két nap alatt, nekem csak számlát kellett nyitnom, és venni egy német SIM kártyát (független telefont hoztam otthonról).

Én Weil am Rheinban kaptam állást, és szállást is. Szerencsém van, mert gyalog fél óra alatt elérem a munkahelyem, de van akinek vonattal kell ingáznia a környező települések egyikéről, ami plusz pénz és idő. A szállás jó hatan lakunk itt (öt szlovák kolléga és én, magyarul nem tudnak, ezért németül/angolul beszélek velük) hárman egy szobában, de van akinek saját szobája van. Az albérlet jól felszerelt, van minden: mosó-, mosogatógép, mikró, kerámia lapos tűzhely, tv, Wifis internet...stb, de hallottam olyan szállásról, ahol nincs internet, vagy nincs benne az ára a 216 euróban.

A munkáról: Én két nap konyhai munka után pénztáros lettem, mert elég jó a német/angol tudásom hozzá. Aki kevésbé tudja a nyelvet az jobbára a konyhára kerül, ami mozgalmasabb, de nem kell pénzzel bánnia. A munka nem túl kemény, néha stresszes, valamint a beosztás húzós, mert az elején csak 6-8 órát dolgoztam naponta, de egy hónap után most már 8-10-et, amiben egy félórás szünetünk van, de ha csak hat órát dolgozunk, akkor nincs szünet.(a szünet nem csak a pihenés miatt érdekes, hanem enni és inni sem lehet a vendégek előtt, ami néha nehezen megoldható, ezért én csak szünetben szoktam enni, inni sem tudok mindig munka közben, de azért nem kell belehalni csak néha kellemetlen) Egy héten hat napot kell dolgozni átlagosan olyan 50 órát, de pl. volt olyan hét majdnem 60 órát dolgoztam. Kérésre meg lehet hosszabbítani a kezdeti munkabeosztás időszakát, de nem tudom meddig lehet nyújtani. Azt szeretném még megjegyezni, mivel hétvégén vannak a legtöbben, ezért a hétvége sosem szabad, ami nekem nem jelent gondot, mert legalább be tudok szabadnapon vásárolni, ugyanis vasárnap minden bolt zárva van, csak a vendéglátóhelyek vannak nyitva.

A fizetés: Mint a tájékoztatóból is kiderül órabérben dolgozunk, ezért a bérünk is változó. Első hónapban a kezdeti hat órás napok miatt csak 155 órát dolgoztam, a másodikban már 221-et. A bruttó bérből olyan 26-29% jön le (ami függ a családi állapottól, a teljes bruttó bértől: minél többet keres az ember annál nagyobb az adó) meg a szállás, a munkahelyi étkezés. Első hónapban tőlem csak 50 eurót vontak le cipőre, és az orvosi vizsgálatra. A munkahelyi étkezést itt elég lazán veszik, tehát még a rendes ár felét sem számolják mindig. Szerintem 500-600 eurót simán félre lehet tenni, ha valaki sokat éjszakázik, akkor akár még többet.

Az árakról: Nem vészes, a húsárú kicsit drágább, mint otthon, a zöldség-gyümölcs néha jelentősen drágább mint otthon, de a tejtermékek olcsóbbak, az édesség, kávé, sör, tömény kb. olyan áron van mint otthon. Ja igen, aki dohányzik készüljön fel rá, hogy egy doboz (19 szál) cigaretta kb. 5euró, ezért . Az albérlet közelében van aldi, és rewe(olyasmi, mint az aldi) a munkahely mellett van lidl, tehát boltokban nincs hiány.

Összefoglalva: Elég jó helyem van, nem bántam meg hogy kijöttem, amiben nagy segítségemre volt az euwork csapata, akiknek köszönöm, hogy segítettek megtalálni ezt a lehetőséget.

Üdvözlettel:

Búzás Péter

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
Kolozsvár: +40-367-086-167

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: vendéglátós beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Akár csak két évvel ezelőtt, idén ismét arra kérnénk Titeket (különösen, ha már nyugat-európai fizetésnek örvendtek), hogy támogassátok az Age of Hope alapítványt és annak kampányát: ez az Ezer Gyerek Karácsonya. Ez egész röviden azt takarja,hogy minden évben ezer mélyszegénységben élő gyereket ajándékoznak meg karácsonykor, akik különben nem kapnának semmit sem :( 

Most kétszer nyerhetsz. Egyrészt segítesz egy csomó gyereken, és ettől máris jobban érzed  magad :) Másrészt az adományozók között értékes nyereményeket sorsolunk ki az EUWORK Kft jóvoltából!

Első díj: egy hazaútra szóló repülőjegy bárhonnan Európából! 2 db Második díj: ebédmeghívás egy hatalmas paprikáscsirke szendvicshez a budapesti Oktogonnál lévő Panineriában.  3 db Harmadik díj: professzionális hátmasszázs akár "házhozszállítással" is.