Hogyan használd ezt a honlapot? Hogy tudsz érdeklődni? Oldalunkon országokra lebontva megtalálod az összes állásunkat. Minden állásnál láthatod a követelményeket, a fizetést, és további, részletes információkat. Ha elolvastad és érdekel, de még kérdésed van, jelentkezz az adott állásra, mi pedig visszahívunk telefonon!

OKÉ
Állások Menü

Borsos Ferenc - Tesco raktári munka Dagenham

Borsos Ferenc - Tesco raktári munka Dagenham Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v104

Összefoglalva, a Dagenhami TESCO raktárat tudom ajánlani mindenkinek - elsősorban fiúknak, mert sok a nehéz árucikk, mint pl. kartonos banán, ananász, krumpli - bár a bevállalósabb lányok is megoldják. A munka nehéz, kell a jó állóképesség, de ha valaki bírja, és tudja hozni a megfelelő teljesítményt, az jól tud keresni. De arra azért mindenki számítson, hogy az első 1-2 hónap kemény lesz!

Leírás

Szia Rita!

A munka nem bonyolult, viszont eléggé kemény. Folyamatosan menni kell - raklapon beérkezett árucikkeket hordunk szét kézi targoncával a karunkon lévő számítógép utasításainak megfelelően különböző helyekre -, számításaim szerint a 8 órás műszak alatt kb. 16-18 km-t "sétálhatunk.

A szállás korrektnek tűnt elsőre, bár az elhelyezés 9 személyes házban volt - 1 fürdőszoba, nappali nincs, a konyha-étkező meg egészen kicsi volt - de hamar változott a vélemény. 4 hét után heti 10 fonttal fel akarták emelni a díjat, a hűtő 6 hét alatt 2 alkalommal is elromlott, internetet nem sikerült bekötni 6 hétig, stb., úgyhogy már nem lakunk ott. 3-an voltunk magyarok - mind Euwörkös - és mindhárman elköltöztünk a 7 hétre.

Alapvetően jól elvagyok, a mostani hely sokkalta csendesebb, a lakótársak - 5 litvánnal lakunk együtt ketten magyarok - nagyon barátságosak. A beilleszkedés nem volt gond.

Megérte idejönni, itt sokkalta jobban lehet keresni, mint az M&S raktárban - igaz a munka nehezebb, és itt tényleg KELL a jó angol, anélkül nem lehet boldogulni!

A kereset attól is függ, hogy ki milyen teljesítményre képes. A normát főleg az elején nagyon nehéz hozni, de ha sikerül, akkor bőven 300 font felett kap kézhez/számlára az ember.(Én adózom is, mert ez a 2. éven UK-ben, az összeg e szerint értendő! A kezdők, akik újak itt, és nem adóznak, a minimálbérrel, és heti 48 órával kb 280 fontot kapnak hetente.) Igaz, hogy a heti munkaidő átlag 50-52 óra! Általában 6*8 óra + túlóra, vagy 5*10 óra a munkarend. Eddig még nem volt olyan, hogy ne kelljen bemenni, mert nincs munka.

Szerintem a kereset kb 50%-át lehet félretenni úgy, hogy mindenre futja,(minőségibb élelmiszer, szórakozás, stb.)  nem kell magától megtagadnia semmit az embernek.

A közlekedés kicsit bonyolult elsőre magyar szemmel, de hamar megtanulja az ember a zónakiosztást. A busz a legolcsóbb, heti 20,20 font egész Londonra, de kicsit lassú, a földalatti és a vasút gyorsabb, csak drágább a bérlet heti 6-16 fonttal, attól függően, hány zónára veszi a bérletet az ember.

A menza kifejezetten jó, és olcsó (össze sem lehet hasonlítani a Warringtonival!) 1,3-1,5 fontból kijön 1 étkezés (pl. valamilyen hús körettel), és napi 3 kávé vagy tea grátisz az automatából. Az étkező kifejezetten tágas, és szép világos. (Itt nincs olyan, hogy nem tud leülni valaki szünetben, és állva kell ennie, mint az M&S raktárban szokott lenni!)

A kollégák túlnyomó többsége nagyon kedves, segítőkész, és ez igaz a vezetőkre is. Nagyon meglepődtem a managerek hozzáállásán, mert nem ehhez voltam szokva! Kifejezetten korrektek, segítenek, ha gond van, és nem tapasztaltam olyan mértékű részrehajlásokat, mint a másik raktárban. Meglehetősen sok brit dolgozó van, de szinte a világ minden részéből jöttek emberek ide dolgozni. Kommunikálni csak angolul lehet - a helyi dialektust elég nehéz megérteni - de ha látják az emberen, hogy nem tiszta valami, elkezdenek tisztábban beszélni. Ezért még egyszer megemlítem, hogy minimum a középfokú nyelvtudás kell, mert a nélkül nem boldogul az ember!

Összefoglalva, a Dagenhami TESCO raktárat tudom ajánlani mindenkinek - elsősorban fiúknak, mert sok a nehéz árucikk, mint pl. kartonos banán, ananász, krumpli - bár a bevállalósabb lányok is megoldják. A munka nehéz, kell a jó állóképesség, de ha valaki bírja, és tudja hozni a megfelelő teljesítményt, az jól tud keresni. De arra azért mindenki számítson, hogy az első 1-2 hónap kemény lesz!

Természetesen megoszthatjátok másokkal a tapasztalataimat, hisz ezért írtam le őket.


Üdvözlettel
Borsos Ferenc

 

 

Kérdésed van?

Az állás interjún részletesen elmondjuk a munka részleteit és minden kérdésedet megválaszoljuk. Érdemes átnézned a gyakran ismételt kérdéseket válaszainkkal! Írhatsz nekünk emailt is, vagy kérdezhetsz tőlünk Facebookon / Messengeren is: m.me/europamunka

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: raktárimunka beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Tudtad?

Egy aloldalunkat szeretnénk figyelmetekbe ajánlani: www.euwork.hu/szaktudas-nelkul/raktari-munka. Ezen az oldalon a különböző országokból az összes raktári munkánkat megtudjátok nézni egyben: Nagy-Britannia, Hollandia és Németország. Így jobban össze tudjátok hasonlítani őket, illetve visszajelzéseket, beszámolókat is olvashattok.

Miért sokak választása egy raktárban vagy logisztikai központban dolgozni külföldön? Leginkább azért, mert semmilyen szaktudás vagy korábbi tapasztalat nem kell hozzá, viszont tiszta, rendezett munkahelyen dolgozhatsz, pontosan adják a fizetésedet, és ehhez a fizetéshez különböző műszakpótlékok, bónuszok járnak. Így összességében a fizetésed sem rossz és remek ugródeszka, azaz első munkahely egy új országban! A raktárakban szigorú szervezési és biztonsági előírásokat kell megérteni és követni, ezért nyelvtudás nélküli raktári munka nincs.