Állások Menü
0

Borsos Ferenc - Tesco raktári munka Dagenham

Borsos Ferenc - Tesco raktári munka Dagenham Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v104

Összefoglalva, a Dagenhami TESCO raktárat tudom ajánlani mindenkinek - elsősorban fiúknak, mert sok a nehéz árucikk, mint pl. kartonos banán, ananász, krumpli - bár a bevállalósabb lányok is megoldják. A munka nehéz, kell a jó állóképesség, de ha valaki bírja, és tudja hozni a megfelelő teljesítményt, az jól tud keresni. De arra azért mindenki számítson, hogy az első 1-2 hónap kemény lesz!

Leírás

Szia Rita!

A munka nem bonyolult, viszont eléggé kemény. Folyamatosan menni kell - raklapon beérkezett árucikkeket hordunk szét kézi targoncával a karunkon lévő számítógép utasításainak megfelelően különböző helyekre -, számításaim szerint a 8 órás műszak alatt kb. 16-18 km-t "sétálhatunk.

A szállás korrektnek tűnt elsőre, bár az elhelyezés 9 személyes házban volt - 1 fürdőszoba, nappali nincs, a konyha-étkező meg egészen kicsi volt - de hamar változott a vélemény. 4 hét után heti 10 fonttal fel akarták emelni a díjat, a hűtő 6 hét alatt 2 alkalommal is elromlott, internetet nem sikerült bekötni 6 hétig, stb., úgyhogy már nem lakunk ott. 3-an voltunk magyarok - mind Euwörkös - és mindhárman elköltöztünk a 7 hétre.

Alapvetően jól elvagyok, a mostani hely sokkalta csendesebb, a lakótársak - 5 litvánnal lakunk együtt ketten magyarok - nagyon barátságosak. A beilleszkedés nem volt gond.

Megérte idejönni, itt sokkalta jobban lehet keresni, mint az M&S raktárban - igaz a munka nehezebb, és itt tényleg KELL a jó angol, anélkül nem lehet boldogulni!

A kereset attól is függ, hogy ki milyen teljesítményre képes. A normát főleg az elején nagyon nehéz hozni, de ha sikerül, akkor bőven 300 font felett kap kézhez/számlára az ember.(Én adózom is, mert ez a 2. éven UK-ben, az összeg e szerint értendő! A kezdők, akik újak itt, és nem adóznak, a minimálbérrel, és heti 48 órával kb 280 fontot kapnak hetente.) Igaz, hogy a heti munkaidő átlag 50-52 óra! Általában 6*8 óra + túlóra, vagy 5*10 óra a munkarend. Eddig még nem volt olyan, hogy ne kelljen bemenni, mert nincs munka.

Szerintem a kereset kb 50%-át lehet félretenni úgy, hogy mindenre futja,(minőségibb élelmiszer, szórakozás, stb.)  nem kell magától megtagadnia semmit az embernek.

A közlekedés kicsit bonyolult elsőre magyar szemmel, de hamar megtanulja az ember a zónakiosztást. A busz a legolcsóbb, heti 20,20 font egész Londonra, de kicsit lassú, a földalatti és a vasút gyorsabb, csak drágább a bérlet heti 6-16 fonttal, attól függően, hány zónára veszi a bérletet az ember.

A menza kifejezetten jó, és olcsó (össze sem lehet hasonlítani a Warringtonival!) 1,3-1,5 fontból kijön 1 étkezés (pl. valamilyen hús körettel), és napi 3 kávé vagy tea grátisz az automatából. Az étkező kifejezetten tágas, és szép világos. (Itt nincs olyan, hogy nem tud leülni valaki szünetben, és állva kell ennie, mint az M&S raktárban szokott lenni!)

A kollégák túlnyomó többsége nagyon kedves, segítőkész, és ez igaz a vezetőkre is. Nagyon meglepődtem a managerek hozzáállásán, mert nem ehhez voltam szokva! Kifejezetten korrektek, segítenek, ha gond van, és nem tapasztaltam olyan mértékű részrehajlásokat, mint a másik raktárban. Meglehetősen sok brit dolgozó van, de szinte a világ minden részéből jöttek emberek ide dolgozni. Kommunikálni csak angolul lehet - a helyi dialektust elég nehéz megérteni - de ha látják az emberen, hogy nem tiszta valami, elkezdenek tisztábban beszélni. Ezért még egyszer megemlítem, hogy minimum a középfokú nyelvtudás kell, mert a nélkül nem boldogul az ember!

Összefoglalva, a Dagenhami TESCO raktárat tudom ajánlani mindenkinek - elsősorban fiúknak, mert sok a nehéz árucikk, mint pl. kartonos banán, ananász, krumpli - bár a bevállalósabb lányok is megoldják. A munka nehéz, kell a jó állóképesség, de ha valaki bírja, és tudja hozni a megfelelő teljesítményt, az jól tud keresni. De arra azért mindenki számítson, hogy az első 1-2 hónap kemény lesz!

Természetesen megoszthatjátok másokkal a tapasztalataimat, hisz ezért írtam le őket.


Üdvözlettel
Borsos Ferenc

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
Kolozsvár: +40-367-086-167

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: raktárimunka beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Akár csak két évvel ezelőtt, idén ismét arra kérnénk Titeket (különösen, ha már nyugat-európai fizetésnek örvendtek), hogy támogassátok az Age of Hope alapítványt és annak kampányát: ez az Ezer Gyerek Karácsonya. Ez egész röviden azt takarja,hogy minden évben ezer mélyszegénységben élő gyereket ajándékoznak meg karácsonykor, akik különben nem kapnának semmit sem :( 

Most kétszer nyerhetsz. Egyrészt segítesz egy csomó gyereken, és ettől máris jobban érzed  magad :) Másrészt az adományozók között értékes nyereményeket sorsolunk ki az EUWORK Kft jóvoltából!

Első díj: egy hazaútra szóló repülőjegy bárhonnan Európából! 2 db Második díj: ebédmeghívás egy hatalmas paprikáscsirke szendvicshez a budapesti Oktogonnál lévő Panineriában.  3 db Harmadik díj: professzionális hátmasszázs akár "házhozszállítással" is.