Állások Menü
0

Bakos Petra - Ápolónő Anglia

Bakos Petra - Ápolónő Anglia Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v98

A kisváros, Buxton, ahol jelenleg élek és dolgozom egy hangulatos angliai városka, kedvelt turista uticél. Nagyon rendezett - már az eddig általam látott részek - és az infrastruktúra is rendben van.

Jól érzem magam itt. Ebben nagy segítséget jelent az itteniek kedvessége, és befogadókészsége. Itteniek alatt értem a szomszédot, a munkatársakat, a hivatali ügyfélszolgálatokat is.
Természetesen ez egy teljesen más ország, más kultúra és nyelv , eltérő szokásokkal. Ezeket kellő rugalmassággal és alkalmazkodó képességgel, nyíltsággal kell kezelni a helyzetet a mielőbbi beilleszkedés érdekében.

A munkavégzés területe, menete, mikéntje - sok egyéb tényező mellett - számomra meglehetősen új, lévén aktív - gyermekintenzív - osztályról cseppentem bele az idősgondozásba.

Leírás

Kedves Judit!

Köszönöm az érdeklődést illetve az információt!

A kisváros, Buxton, ahol jelenleg élek és dolgozom egy hangulatos angliai városka, kedvelt turista uticél. Nagyon rendezett - már az eddig általam látott részek - és az infrastruktúra is rendben van. Többféle supermarket, vegyesbolt van a városban. Két kisebb bevásárlóközpont, piac is található itt. Több banknak van itt fióktelepe, ingatlanügynökség és jobcenter is van a városban, ami kezdőként hasznos. Mobilszolgáltatók könnyedén elérhetőek, s igen egyszerűen juthat az ember mobiltelefonhoz és számhoz. Ezt érdemes mielőbb elintézni, mert mindenféle hivatalos ügyintézésnél kérnek telefonszámot!

Röviden, eddig rendben van a városka, az elvárásoknak megfelel.
Jól érzem magam itt. Ebben nagy segítséget jelent az itteniek kedvessége, és befogadókészsége. Itteniek alatt értem a szomszédot, a munkatársakat, a hivatali ügyfélszolgálatokat is.
Természetesen ez egy teljesen más ország, más kultúra és nyelv , eltérő szokásokkal. Ezeket kellő rugalmassággal és alkalmazkodó képességgel, nyíltsággal kell kezelni a helyzetet a mielőbbi beilleszkedés érdekében. Hisz itt én vagyok a jövevény. Bár effektíve ezt nem éreztetik velem, de józan paraszti ésszel tudja és kezeli  is - nem mindig könnyen- ezt ember lánya. Segítséget jelenthet az ezekre való "felkészülésben" blogok, fórumok olvasgatása, kiutazás előtti tájékozódás.

A munkavégzés területe, menete, mikéntje - sok egyéb tényező mellett - számomra meglehetősen új, lévén aktív - gyermekintenzív - osztályról cseppentem bele az idősgondozásba. Erre persze számítottam.  
A nővéri munka teljesen eltér az általam 10 év alatt otthon megszokottaktól. Nővérként csakis szakápolói feladatokat látok el: gyógyszerelés, sebkezelés, lakók állapot felmérése megfigyelése sze monitorizálás, panaszok "kezelése" sze orvosi vizit kérése/mentő rendelés, end of life care, exit management, ...
Az itt eltöltött 5 hét alatt eddig 3 képzésen vettem részt, amely úgy tűnik rendszeres dolog. Teljesen ingyen és az intézmény szervezésében zajlottak ezek.
A lakók nagyrésze fentjáró, mobilizálható. Kevés a teljes ellátást/ápolást igénylő. Legtöbbjük életkorából adódódan multimoribund. Sok a keringési probléma, különböző fokú dementia, agyi történés utáni állapotok, diabetes, epilepszia az ápoltak között. Legtöbbjük egyensúlyban van.

A heti kötelező munkaórák száma 36. Ám ennél eddig szinte csak többet dolgoztam. Lehetőség az abszolute van a túlórára. Mivel teljes állásban dolgozom, s éjszakai műszakot is tudok vállalni heti 48/56 órát dolgozom.
Mondhatni kötelező jellegű a túlóra, mert kevés a nővér, közülük sokan csak részállásosak, s nem is mindenki éjszakázik. Így elvárás, hogy túlórázzak. Mindaddig nincs is ezzel gond, amíg ki is fizetik ezt maradéktalanul. Ezt még sajnos nem tudom megmondani, mert fizetést még nem kaptam. A bérkifizetés 4 hetente történik, amely nem követi a naptári hónapokat.
A beosztást max 1 hétre előre készítik el, s elég hektikus, könnyen változtatják. A 4 heti óraszám összesítés nem tudom milyen módon történik pontosan. Semmiféle jelenléti ívet, munkaidő nyilvántartást hivatalos aláírásos formában v ahhoz hasonlót nem vezetnek. Csak a beosztás alapján számolják össze az órákat, vagy jól vagy nem... Hangsúlyozom ezzel kapcsolatban még nincs tapasztalatom.

Szállást a kiutazás szervezésekor a közvetítőkön keresztül, a munkaadó biztosított, az intézmény egy szerény komfortú szobájában, átmeneti jelleggel. Ezt elfogadtam, lévén nem igen volt más választásom.
A lehető legkorábban, a megérkezésemet követően elkezdtem önállóan szállást keresni. Ehhez segítséget csak a szerencse formájában kaptam.
Fortuna istennőnek, és talán egyéb égieknek köszönhetően sikerült is 1 hét alatt remek szállást találnom és beköltöznöm.
Mindenkinek mondom: készüljön! Ez és a bankszámla nyitás egy-egy sarkalatos s tapasztalataim nem egyszerű része a kinti munkavállalásnak.

Hosszú távra terveztem a munka vállalást, letelepülést Angliában. Ezt 5 hét távlatából továbbra is fenntartom.
Rengeteg energiát, készülődést, tervezést, előre gondolkodást, rendkívüli elhatározást és elszántságot, s anyagi ráfordítást igényelt ez részemről, ahhoz, hogy ezt ne gondoljam komolyan.
Öt hétnyi tapasztalatból nem tudok érdemben, hosszú távú konzekvenciákat levonni. Eddigi tapasztalataim mérlegét pozitív oldalon zárom.  

Üdvözlettel:

Bakos Petra

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Miskolc: 06-30-607-1650
Csíkszereda: +40-266-312-111
 

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: egészségügy beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

AUGUSZTUS 16 ÉS 23. 

Érdekel a külföldi munkavállalás? Mennél? Ha Szegeden, Szabadkán, vagy a környéken élsz, most nem kell ezért felutaznod Budapestre, ugyanis augusztus 16-án és 23-án Szegen leszünk, így ott SZEMÉLYESEN is megismerhetjük egymást. Ez már csak azért is fontos, mert több partnercégünk elvárja, hogy személyesen is interjúztassuk le a hozzájuk jelentkezőket, ne csak telefonon vagy skype-on. Ha szeretnél jönni, semmi különöset nem kell tenned: csak jelentkezz arra a külföldi állásra, ami érdekel, mi pedig visszahívunk és egyeztetünk veled egy időpontot augusztus 16.-ra vagy 23.-ra.