Állások Menü
0

Bakos Petra - Ápolónő Anglia

Bakos Petra - Ápolónő Anglia Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v98

A kisváros, Buxton, ahol jelenleg élek és dolgozom egy hangulatos angliai városka, kedvelt turista uticél. Nagyon rendezett - már az eddig általam látott részek - és az infrastruktúra is rendben van.

Jól érzem magam itt. Ebben nagy segítséget jelent az itteniek kedvessége, és befogadókészsége. Itteniek alatt értem a szomszédot, a munkatársakat, a hivatali ügyfélszolgálatokat is.
Természetesen ez egy teljesen más ország, más kultúra és nyelv , eltérő szokásokkal. Ezeket kellő rugalmassággal és alkalmazkodó képességgel, nyíltsággal kell kezelni a helyzetet a mielőbbi beilleszkedés érdekében.

A munkavégzés területe, menete, mikéntje - sok egyéb tényező mellett - számomra meglehetősen új, lévén aktív - gyermekintenzív - osztályról cseppentem bele az idősgondozásba.

Leírás

Kedves Judit!

Köszönöm az érdeklődést illetve az információt!

A kisváros, Buxton, ahol jelenleg élek és dolgozom egy hangulatos angliai városka, kedvelt turista uticél. Nagyon rendezett - már az eddig általam látott részek - és az infrastruktúra is rendben van. Többféle supermarket, vegyesbolt van a városban. Két kisebb bevásárlóközpont, piac is található itt. Több banknak van itt fióktelepe, ingatlanügynökség és jobcenter is van a városban, ami kezdőként hasznos. Mobilszolgáltatók könnyedén elérhetőek, s igen egyszerűen juthat az ember mobiltelefonhoz és számhoz. Ezt érdemes mielőbb elintézni, mert mindenféle hivatalos ügyintézésnél kérnek telefonszámot!

Röviden, eddig rendben van a városka, az elvárásoknak megfelel.
Jól érzem magam itt. Ebben nagy segítséget jelent az itteniek kedvessége, és befogadókészsége. Itteniek alatt értem a szomszédot, a munkatársakat, a hivatali ügyfélszolgálatokat is.
Természetesen ez egy teljesen más ország, más kultúra és nyelv , eltérő szokásokkal. Ezeket kellő rugalmassággal és alkalmazkodó képességgel, nyíltsággal kell kezelni a helyzetet a mielőbbi beilleszkedés érdekében. Hisz itt én vagyok a jövevény. Bár effektíve ezt nem éreztetik velem, de józan paraszti ésszel tudja és kezeli  is - nem mindig könnyen- ezt ember lánya. Segítséget jelenthet az ezekre való "felkészülésben" blogok, fórumok olvasgatása, kiutazás előtti tájékozódás.

A munkavégzés területe, menete, mikéntje - sok egyéb tényező mellett - számomra meglehetősen új, lévén aktív - gyermekintenzív - osztályról cseppentem bele az idősgondozásba. Erre persze számítottam.  
A nővéri munka teljesen eltér az általam 10 év alatt otthon megszokottaktól. Nővérként csakis szakápolói feladatokat látok el: gyógyszerelés, sebkezelés, lakók állapot felmérése megfigyelése sze monitorizálás, panaszok "kezelése" sze orvosi vizit kérése/mentő rendelés, end of life care, exit management, ...
Az itt eltöltött 5 hét alatt eddig 3 képzésen vettem részt, amely úgy tűnik rendszeres dolog. Teljesen ingyen és az intézmény szervezésében zajlottak ezek.
A lakók nagyrésze fentjáró, mobilizálható. Kevés a teljes ellátást/ápolást igénylő. Legtöbbjük életkorából adódódan multimoribund. Sok a keringési probléma, különböző fokú dementia, agyi történés utáni állapotok, diabetes, epilepszia az ápoltak között. Legtöbbjük egyensúlyban van.

A heti kötelező munkaórák száma 36. Ám ennél eddig szinte csak többet dolgoztam. Lehetőség az abszolute van a túlórára. Mivel teljes állásban dolgozom, s éjszakai műszakot is tudok vállalni heti 48/56 órát dolgozom.
Mondhatni kötelező jellegű a túlóra, mert kevés a nővér, közülük sokan csak részállásosak, s nem is mindenki éjszakázik. Így elvárás, hogy túlórázzak. Mindaddig nincs is ezzel gond, amíg ki is fizetik ezt maradéktalanul. Ezt még sajnos nem tudom megmondani, mert fizetést még nem kaptam. A bérkifizetés 4 hetente történik, amely nem követi a naptári hónapokat.
A beosztást max 1 hétre előre készítik el, s elég hektikus, könnyen változtatják. A 4 heti óraszám összesítés nem tudom milyen módon történik pontosan. Semmiféle jelenléti ívet, munkaidő nyilvántartást hivatalos aláírásos formában v ahhoz hasonlót nem vezetnek. Csak a beosztás alapján számolják össze az órákat, vagy jól vagy nem... Hangsúlyozom ezzel kapcsolatban még nincs tapasztalatom.

Szállást a kiutazás szervezésekor a közvetítőkön keresztül, a munkaadó biztosított, az intézmény egy szerény komfortú szobájában, átmeneti jelleggel. Ezt elfogadtam, lévén nem igen volt más választásom.
A lehető legkorábban, a megérkezésemet követően elkezdtem önállóan szállást keresni. Ehhez segítséget csak a szerencse formájában kaptam.
Fortuna istennőnek, és talán egyéb égieknek köszönhetően sikerült is 1 hét alatt remek szállást találnom és beköltöznöm.
Mindenkinek mondom: készüljön! Ez és a bankszámla nyitás egy-egy sarkalatos s tapasztalataim nem egyszerű része a kinti munkavállalásnak.

Hosszú távra terveztem a munka vállalást, letelepülést Angliában. Ezt 5 hét távlatából továbbra is fenntartom.
Rengeteg energiát, készülődést, tervezést, előre gondolkodást, rendkívüli elhatározást és elszántságot, s anyagi ráfordítást igényelt ez részemről, ahhoz, hogy ezt ne gondoljam komolyan.
Öt hétnyi tapasztalatból nem tudok érdemben, hosszú távú konzekvenciákat levonni. Eddigi tapasztalataim mérlegét pozitív oldalon zárom.  

Üdvözlettel:

Bakos Petra

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
 

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Ehhez kapcsolódó állások, visszajelzések

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: egészségügy beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Egyre több raktári munkát tudunk ajánlani Németországban is. Egyes raktárak elvárnak némi raktározási vagy esetleg targoncás tapasztalatot, de az élelmiszerraktárak mindenféle tapasztalat nélkül is felveszi a jelentkezőket. Két raktárban pedig most arra is van lehetőség, hogy egy németül beszélő raktáros vigye magával németül nem beszélő párját, barátját, vagy testvérét. Figyelem: német nyelvtudás nélkül továbbra sem lehet jelentkezni! De a németül beszélők ki tudnak vinni magukkal még egy embert, feltéve, ha kint mindig segítenek neki (azért kell a baráti/családi vagy párkapcsolat, mert egy idegentől nem várhatjuk el, hogy rendszeresen segítsen nekünk fordítani a munkahelyen vagy azon kívül). 

Német raktári munkáink németországi bejelentéssel, teljesen hivatalosan működnek, fizetés a német minimálbér, a szállást pedig a munkaadó biztosítja. Ezért már egész kevés indulótőkével is lehet kimenni és dolgozni Németországban!