Állások Menü
0

Adina és Norbert - Tesco raktár Reading UK

Adina és Norbert - Tesco raktár Reading UK Katt rá a felnagyításhoz
Állás ID: v105

Annyit tudok mondani, hogy amellett hogy albérletet fizet valaki, és hetente bevásárol rendesen ennivalóból, plusz útiköltségek, a felét a fizunak félre tudja tenni. Ha nem félkész kaján él, hanem főz, akkor sokat tud spórolni. A kaja es minden, ami non-food, kb 25-50%-kal olcsóbb, mint otthon. Elkepesztő, micsoda gazdasága van ennek az országnak.
Az alapbér brutto 6.31 font/óra.
Havi 1000-1400 font, amit meg lehet keresni, végzettség nélkül, de kemény munkával.

Leírás

Sziasztok,

Mi párban jöttünk ki, és ebből a szemszögből szeretném elmondani a dolgokat.
Köszönjük szépen a lehetoséget, hogy általatok kijutottunk Angliaba.

Milyen a munka, a szállás?
Mikor megérkeztünk Readingbe, egy magyar férfi várt minket a vasútállomáson. Nagyon rendes, megertő és segítőkész, mindent meg tudtunk beszélni vele. Ő elvitt minket a share house-hoz, ahol lakunk meg most is. A ház nem volt lelakva, minden rendben van vele. Kertje van, egyedüli nő vagyok a házban és 6 férfi, szóval igyekszem őket rendre tanítani. A nemzetiséget nézve vegyesen vagyunk, de nincs ezzel semmi gond.

A munka, hát igen. Kezdetben 1-5 nap training, csak írtunk teszteket, Safety and Healthy-ket csináltunk. Aztán odatettek egyedül dolgozni. Hadd ne mondjam, izomláz az volt javából. Ez a munka minden izmodat, ami csak van, megmozgat. Aki bírja, olyan csinos alakot szerezhet maganak, mikor megyek haza, az ismerőseim rám sem fognak ismerni, sikerült lefogyjak, ami otthon nem sikerult. Ebből a szempontból szuper ez a munka.

A fizu, az is jó volt idáig. Mint tudjuk, a Tesconál performace (teljesitmenyt) kell csinalj, ha jobb fizut akarsz. 8 hétig nekünk training volt és ezidáig nem köteleztek teljesítményre, és ennek ellenére 96-99.9 % os fizut kaptunk. Szóval nagyon rendesek voltak. Volt mit tanuljunk, előbb meg kellett szoknunk a Truck-ot vezetni, nem nehéz, aztán oda kellett figyeljünk, hogy pontosan pakoljunk, ne hibázzunk, és persze meg kellett tanuljuk a pakolást a ketrecekbe. Minderre volt 8 hetünk. Ezen a héten mi már a 9. hétben vagyunk, a fizunk le lett vágva annyira amennyi %-ot csinálunk. Elmondom, alacsony embereknek es főleg nőknek nehéz megcsinálni a 100%-ot. Nekem elkezdett fájni a hátam, és beszéltem  a főnökséggel, valószínűleg találnak nekem más munkat. De addig is maradok itt. Mi éjjeli váltásban vagyunk, nem könnyű, de nem is nehéz, ha nappal kialszod  magad és nem mást csinálsz. A legnyugisabb az 14-22. A reggeli is nagyon pörgős, sokan vannak. A managerek nagyon aranyosak, rendesek, legtöbbje lengyel, de jól beszélnek angolul. Segitőkészek, nekem nem volt bajom senkivel.

Az étkezde nagyon szép, egy adag sült krumpli 30 penny, ha húst akarsz, az egy kicsit drága. Mi legtöbbször vittünk húst otthonról és ott vettünk sült krumplit hozzá. Amúgy a Lidl-ben 1.36 font 2,5 kg fagyasztott sült krumpli.

Szóval, a munkával is minden rendben volt, az első fizut kb úgy 2,5 hetre kaptuk meg a kiutazástól. Ha még nincs bankszámlád kapod csekken, de utána kérik a bankszámlát. A bankszámla nyitáshoz (Lloyds Bank) nem kell más, csak az útlevél/személyi és kell kérned a munkából egy papírt, amin rajta van a cimed és neved, és hogy ők igazolják, hogy náluk dolgozol. Egyszerű, kapsz internet bankinget is, szóval ezzel nem volt probléma.
A  munkában kérik, hogy vegyél angol számot (telefonszámot), amire te minden nap, ha éjjelis vagy, vagy előtte egy nap, ha nem, kapsz üzenetet, hogy mész másnap, vagy szabad vagy. Sok szabadidő nincs. Általában 6 napot dolgozol es 1et vagy szabad egy heten.
Az NI számot is intézni kell minél hamarabb, fel kell hívni ezt a számot: 0345 600 0643.
Monday to Friday, 8am to 6pm és adnak időpontot, hogy mikor és hova menjél. Mi és a többiek is a házból más városba kellett menjünk, mivel Readingben nem tartanak interjút. Egyszerű beszélgetés, aki egy kicsit is tud angolul, meg tudja csinálni.

Hogy érzed magad?
Köszönöm szépen, jól vagyok. A hátam fáj de ha munkát sikerül váltanom, jobban leszek, remélem.

Sikerült beilleszkedned?
Mondjuk azt, hogy igen. Többet szeretnék angolok közt lenni, hogy gyakoroljam az angolt.
Tetszik Anglia, szép, gazdag ország, a lehetőségek országa. Szerintem idővel még jobb lesz.

Megtaláltad a számításod kint?
Megtaláltam, de még nem valósultak meg. Idővel, ha minden anyagi teher lemegy a vállunkrol, sokkal jobb lesz.

Sikerült megvalósítanod, amiért kiutaztál?
Időbe telik, amíg az ember beilleszkedik, olyan munkát kap, amit szeret csinálni. Hiszem, hamarosan ez is megvalósul. Az hogy kiutaztam, a kezdete egy sikeresebb és jobb jövőnek.

Mindenkit érdekel, hogy mennyi a kereseti lehetőség, mennyit lehet félre tenni?
Annyit tudok mondani, hogy amellett hogy albérletet fizet valaki, és hetente bevásárol rendesen ennivalóból, plusz útiköltségek, a felét a fizunak félre tudja tenni. Ha nem félkész kaján él, hanem főz, akkor sokat tud spórolni. A kaja es minden, ami non-food, kb 25-50%-kal olcsóbb, mint otthon. Elkepesztő, micsoda gazdasága van ennek az országnak.
Az alapbér brutto 6.31 font/óra.
Havi 1000-1400 font, amit meg lehet keresni, végzettség nélkül, de kemény munkával.

Milyen a városban a tömegközlekedés?
Nagyon ki van épitve minden, a sarkon áll meg a busz, ami a központba visz egyenesen 1,5 font egy felszállás, mindegy meddig mész. A központ 5 km-re van tőlünk, és 15 perc séta a Tescotól, ahol dolgozunk. Az elhelyezéssel meg vagyunk nagyon elégedve.
Mindenhova van busz, vonat. Ez nyugat, és nem kelet. Tetszik itt minden, hozzá fogok tudni szokni majd.

Milyenek az emberek a raktárban? Kedvesek-e a felettesek?
A raktárban kedvesek az emberek, lányokkal jó főleg a kapcsolatom, de a fiúkkal is. A lányoknak segítenek többet, de ránk is fér, és ők ezt tudják.
Többnyire lengyel, szlovák, cseh emberek dolgoznak a raktárban, nem mintha ezzel gond lenne. Sok ember angolul sem tud, nem tudom, hogy jutott ki, de viszont a feletteseik értik az anyanyelvet, szóval így könnyű.
A felettesek soha nem kiabálnak, kedvesek, hogy ez maguktol jön, vagy így van előirva nekik, nem tudom. Tetszik a hozzáállásuk, a betanítás is jó. Addig mondják, hogy kell csináld, amíg meg nem érted.

Két munkaerő kölcsönző cég van itt. A kettő között sok különbség van. Mindenki, aki a másik cégnek dolgozik/ott szidják őket. Ők egész végig az alapbért kapták, míg mi a Staffline-nal sokkal többet.

Még egyszer köszönünk mindent!
Many greatings from Reading, UK.
Üdv,
N & A

Irodáink:
Budapest: 06-1-203-5833
Csíkszereda: +40-266-312-111
Kolozsvár: +40-367-086-167

Kérjük, hogy hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között telefonáljanak a megadott telefonszámokon.

Hasonló, ezt is nézd meg!

Állás címkék: raktárimunka beszámoló
Ezen a kategórián belül:
Keresés nyelvtudás szerint
Szaktudást Nem igénylő Állásaink
Tudtad?

Akár csak két évvel ezelőtt, idén ismét arra kérnénk Titeket (különösen, ha már nyugat-európai fizetésnek örvendtek), hogy támogassátok az Age of Hope alapítványt és annak kampányát: ez az Ezer Gyerek Karácsonya. Ez egész röviden azt takarja,hogy minden évben ezer mélyszegénységben élő gyereket ajándékoznak meg karácsonykor, akik különben nem kapnának semmit sem :( 

Most kétszer nyerhetsz. Egyrészt segítesz egy csomó gyereken, és ettől máris jobban érzed  magad :) Másrészt az adományozók között értékes nyereményeket sorsolunk ki az EUWORK Kft jóvoltából!

Első díj: egy hazaútra szóló repülőjegy bárhonnan Európából! 2 db Második díj: ebédmeghívás egy hatalmas paprikáscsirke szendvicshez a budapesti Oktogonnál lévő Panineriában.  3 db Harmadik díj: professzionális hátmasszázs akár "házhozszállítással" is.